Bijeenkomst in OPEN t.g.v. 75 jaar bevrijding

Posted By Irene Jacobs


75 jaar vrijheid plus 2 (uitgestelde coronajaren) vieren wij net als altijd op 5 mei. Wij leven in vrijheid. Een vrijheid waar hard voor gevochten is en ook in Delft zijn sporen heeft achtergelaten. Meer dan eens beseffen we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Met de oorlog in de Oekraïne komt oorlog dichterbij en horen we verhalen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Tussen 19 april en 15 mei besteed OPEN op veel verschillende manieren aandacht aan het thema Vrijheid, uiteraard gaan ze hier ook in op de huidige ontwikkelingen. De kern is de bijzondere Tentoonstelling: “vrijheid”, die officieel opent op 21 april. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Bert van Puffelen (curator), OPEN, DOK, De VAK, Technische Universiteit Delft, Rotary Delft, Rotary Delft Koningsveld, Stichting Stunt, Stichting Delft Vrij!, Delft Vertelt. Vanuit RCDK hebben Tanny en Rogier hier aan meegewerkt.

Op 21 april is de agenda:

19:30 Opening van de Tentoonstelling

19:40 Overhandiging van unieke foto’s aan het Stadsarchief Delft

19:45 Muziek door de VAK

20:00 Rondleiding Tentoonstelling door Bert van Puffelen

20:30 Informele afsluiting

Leden van RCDK zijn van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn! Wel even aanmelden – zie mail van Mieke bij wie.

Bookmark the permalink.