Iedere week op maandagavond komen we bij elkaar: we borrelen, eten met elkaar, en gaan in gesprek met (en luisteren vooral ook naar) een spreker. Deze wekelijkse clubavonden vormen de ruggengraat van de vereniging. Daarnaast organiseren we activiteiten voor goede doelen: soms groots, vaak ook wat intiemer, en soms sluiten we ons aan bij (en werken we mee aan) initiatieven van anderen.

ROTARY SANTA RUN 2023

Op 17 december 2023 was de vijfde Rotary Santa Run. Wederom een succesvol evenement, die de Delftse binnenstad voor even rood/wit kleurde. Op https://photos.app.goo.gl/V1aT13Pe4eKakzcJA zijn prachtige foto’s van Gerhard Nel te bekijken. Zeker even gaan kijken!

Wijnactie 2023

Rotary Club Delft Koningsveld blijft zich inzetten om geld in te zamelen voor
goede doelen via de Stichting Campagne. Dit jaar is er, behalve het Wijnpakket en
Keukenpakket, ook de mogelijkheid om dozen wijn te bestellen:

 • Optie 1: een wijnpakket met
 • 1 fles Crémant Brut Excellence Louis Perdrier
 • 1 fles Richemer – Hippocampe Blanc 2021 Côtes de Tau IGP
 • 1 fles Richemer – Hippocampe Rouge 2020 Côtes de Tau IGP
  De prijs bedraagt slechts € 45,- per doos
  Optie 2: een keukenpakket met
 • 1 fles Maletti Regnani Aceto balsamico (balsamico azijn) 25 cl
 • 1 fles Fantini Olio di oliva Extra Vergine (biologische olijfolie) 50 cl
 • 1 fles Chavin Pierre – Signature ZERO sparkling chardonnay (alcohol vrij)
  De prijs bedraagt ook hiervan € 45,- per doos
  Optie 3: zelf dozen wijn samenstellen. Keuze uit:
  Witte wijnen
  A • Picpoul de Pinet Prestige – Lauriers 2022 (oesters, schaal- en schelpdieren)
  B • Mariluna Blanco – Sierra Norte 2022 BIO (oosterse keuken, sushi en tonijn)
  C • Chardonnay Fût – Les Hauts de Montarels 2021 (gebakken vis, kreeft)
  Rode wijnen
  D • Mariluna Tinto– Sierra Norte 2021 BIO (kip, gevolgelte, gourmet)
  E • Varvaglione – Primitivo 2021 (eendeborst met portsaus)
  F • Château Fontance – St Chinian Les Uyères 2021 (hazenrug met rode kool)
  Alleen complete dozen van 6 flessen (2 x 3 gelijke flessen). Prijs per doos € 75,-
  De opbrengst gaat geheel naar Stichting Campagne, waaruit diverse Delftse
  projecten gesteund worden ter bestrijding van achterstand en armoede bij jeugd
  (o.a. Delftse Vakantie Activiteiten / Speelgoedbank).
  Geïnteresseerd? Natuurlijk! Stuur voor 15 december 2023 een mail naar wijnactie@rcdk.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer en de bestelling. Voor de kerst worden de
  pakketten thuisbezorgd. Wij kijken uit naar je bestelling!
  Deze actie komt tot stand door de medewerking van

ESTAFETTE-FIETSTOCHT ROTARY NEDERLAND 100 JAAR – KAARTVERKOOP VOOR RIAS-FONDS

Zaterdag 4 november fietsten tientallen leden van de vier Delftse Rotaryclubs samen met gouverneur Wendy Boog van district 1600 van Delft naar Westerlee in het Westland, om de bakfiets en de schop (waarmee we bomen gaan planten) door te geven aan de volgende Rotaryclubs. Iedereen trotseerde de regen, ook alle mensen die daarvoor op de Markt bijeen waren gekomen. Burgemeester Marja van Bijstervelt sprak mooie woorden, twee Frame-Runner waren aanwezig en fietsen een paar rondjes, en studenten van drie Dream Teams gaven act-de-presence met hun emissieloze transportmiddelen. En last but not least werd een cheque ten waarde van 4000 euro uitgereikt aan het RIAS-Fonds, wat we bijeen gaan halen met de verkoop van prachtige kaarten met foto’s van Gabriëlle Ponjee en haiku’s van Margriet van Bebber en haar cursisten. Doe je mee? Koop kaarten! Zie https://rotarydelft.nl/

 

 

 

SANTA RUN 2022

Op zondag 18 december 2022 kon, voor het eerst na twee stille coronajaren, weer een Santa Run worden gehouden in Delft! Een wederom succesvol evenement dat de vier Rotaryclubs van Delft samen organiseerden. De stad kleurde weer even – ondanks de gladheid – kerstig rood!

wijnactie december 2021

Speciaal voor de aankomende feestdagen werd een prachtig wijnpakket samengesteld.

 De doos bevatte 1 fles Crémant Brut van Grand Vernaux (Bourgogne), 1 fles Chardonnay Calcaire 2019 van Weingut Helmut Weber (Rheinhessen) en 1 fles San Marzano TR3 Pumi Rosso Salento 2020 van Freudi di San Marzano (Zuid-Italië). Met de opbrengst van deze actie steunden we Niketan, een project gericht op jongeren met een beperking in de sloppenwijken van Dhaka.

 

 

 

 

 

 

NIEUWE LOCATIE: VAKWERKHUIS DELFT

Vanaf juni 2021 is het Vakwerkhuis onze nieuwe ‘stek’, waar we elke maandagavond bijeen komen. Op 14 juni kregen we een rondleiding door dit bijzondere pand:

 

BEVRIJDINGSSOEP 2021

Een enthousiaste samenwerking tussen de Rotaryclubs Delft, Delft Koningsveld en Delft Vrijhof bracht (hobby)koks, chauffeurs en fietskoeriers samen om mensen een bevrijdingssoep te bezorgen. Zaterdag 8 mei, Bevrijdingsdag van Delft, was de juiste dag voor deze soep! Met de opbrengst van deze actie steunen de Rotaryclubs het Fonds Kinderhulp.

 

 

 

 

Wijnactie 2020

In december 2020 hielden we een succesvolle wijnactie. Met de opbrengst van deze actie  steunden wij de Delftse jeugd, via een bijdrage aan het Talentenhuis in Delft (www.talentenhuisdelft.nl) en educatieve projecten binnen DOK-Delft t.b.v. de leesvaardigheid van kinderen.

Ook in april 2021 werd een fraai wijnpakket verzorgd. Met de opbrengst van deze actie steunt Rotary Club Delft Koningsveld de Delftse atletiekvereniging AV’40 (www.AV40.nl). Al vele jaren bieden zij de gelegenheid aan kinderen met een beperking om ook te kunnen sporten. Zo kunnen trainingsmaterialen aangeschaft worden, die helpen om de doelgroep hun sport te laten beoefenen. Juist ook voor deze mensen is het zo belangrijk om te kunnen bewegen, daarmee hun motoriek te verbeteren en zo hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Deze actie is mogelijk gemaakt dankzij medewerking van:

 

Wandelen beeldentuin delft, augustus 2020

In deze crisistijd is het niet zo normaal als anders, om elkaar elke week te zien en te spreken, of te luisteren naar een verhaal van een spreker. Daarom zoeken we naar nieuwe mogelijkheden. In juli gingen we met elkaar jeu-de-boulen. Maar ook wandelen in de omgeving van Delft blijkt een uitstekende mogelijkheid om elkaar – op veilige afstand en een geweldige omgeving – te ontmoeten én mooie verhalen te horen. Op 17 augustus werden we door Paula van Kouwenhoven rondgeleid over de beeldentuin van Land Art Delft, waar kunstenaars uit binnen- en buitenland hun visie op ‘het landschap als geheugen’ hebben vastgelegd in beeldende kunstwerken. Paula wist ons er enthousiast over te vertellen. De rondleiding werd afgesloten met een bezoek aan de tulpenvaas, naar idee van Paula van Kouwenhoven, die sinds kort naast de snelweg A13 staat. Zo leren we niet alleen elkaar, maar ook Delft steeds beter kennen.

Running Dinner

Meestal is het motto bij onze acties “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, maar soms is het heerlijk om even onderling bij te praten en elkaar en onze partners beter te leren kennen. Dat doen we natuurlijk wanneer we maar kunnen, maar in het bijzonder op een Running Dinner. We verrassen elkaar met de heerlijkste gerechten. En uiteraard gaat de opbrengst van deze avond óók naar een goed doel. Op 7 maart 2020 werd wederom een geslaagd Running Dinner georganiseerd. Dank aan de koks en natuurlijk alle deelnemers!

 

rotary santa run delft 2019

Op 15 december 2019 organiseerden de vier Delftse Rotaryclubs samen de derde editie van de Rotary Santa Run. Het was wederom een succesvol evenement in het hart van Delft, met ruim 400 lopers en een opbrengst van 10.000 euro. Leden van onze club hielpen actief in de organisatie van het evenement, stonden als vrijwilliger langs de route om alles in goede banen te leiden, of liepen mee als Santa.

delfts blauw rit 2019

Op zondag 7 oktober 2019 reden we de zesde Delfts Blauw Rit met 39 oude en nieuwe auto’s, dwars door het Groene Hart van Nederland. Het weer had dit jaar net zoveel zon voor ons in petto als andere jaren, maar dat maakte de dag niet minder geslaagd. De opbrengst was de spreekwoordelijke kers op de taart: meer dan 5.000 euro voor het goede doel. Heel veel dank aan alle deelnemers die dit mogelijk maakte, en een bijzonder woord van dank aan alle leden en hun partners die de organisatie van deze bijzondere dag op zich namen. Kijk op de fotopagina voor meer foto’s.

 

 

avondjes van zes

In het Rotaryjaar 2018-19 hebben we tweemaal een zogenoemd avondje van zes georganiseerd. Met een klein groepje – inderdaad, zes personen – werd uitgebreid gesproken en nagedacht over één thema. Die thema’s waren dit jaar het werven van nieuwe leden en een aantal cases uit de dagelijkse praktijk van onze leden. Beide avondjes van zes waren heel inspirerend en gaven stof tot nadenken. Op alle goede ideeën over de ledenwerving komt Rogier op korte termijn terug.

Rotary Santa Run 2018

Op zondag 16 december 2018 liepen zo’n 500 vrouwen en mannen, jong en oud, wandelaars en fanatieke hardlopers mee met de tweede Rotary Santa Run in Delft! Zij legden twee – en sommige enthousiastelingen zelfs drie – keer het parcours door de binnenstad van Delft aan. Een bijzondere geslaagde middag, dat een prachtig bedrag van 10.000 euro opbracht! Burgemeester Marja van Bijstervelt overhandigde cheques van elk 5.000 euro aan de Delftse Vakantie Activiteiten (DVA) en de Delftse Kinder Academie.

IHE studenten rennen mee

Een bijzondere en bijzonder enthousiaste groep lopers liep voor de grote groep uit. Kinderen met een lichamelijke beperking liepen met zogenoemde Race Runners het voor hen uitgezette parcours, met zichtbaar plezier. Dat zij dit jaar meededen was geen toeval. Eerder dit jaar ging de opbrengst van de Delftblauwrit naar de aanschaf van Race Runners voor het Sophia Revalidatie in Delft. Bij de Santa Run konden de kinderen laten zien hoe geweldig deze zijn!

Lichtjesavond Delft 2018

Traditiegetrouw was RC Delft-Koningsveld, ditmaal samen met RC Delft-Vermeer en RC Delft present op de gezelligste avond van Delft! Onder het genot van het glas glühwein en met een nieuw Santa Run pak onder de arm kon iedereen bij ons met een goed gevoel verder. De opbrengst van Lichtjesavond gaat naar de aanschaf van een rolstoelbus voor de Maurice Maeterlinckschool uit Delft. “Een eigen rolstoelbus voor onze school is een droom die we al heel lang koesteren. Het zal een belangrijke brug worden voor onze leerlingen tussen school en de maatschappij om hen heen, zodat ze deze, onder begeleiding van gedreven mensen, kunnen ontdekken en eigen maken”, aldus de MM-school.

DelftsBlauwRit 2018

Het mag inmiddels een traditie genoemd worden: de Delftsblauw Rit die Rotaryclub Delft Koningsveld elk jaar organiseert. In 2018 al voor de vijfde keer! Op 30 september 2018 was het zover en alle hoge verwachtingen werden waargemaakt! De wederom prachtige rit door Zuid-Holland voerde langs dorpjes en smalle wegen in het noorden van Zuid-Holland en het zuiden van Noord-Holland. In het Transport Museum in Nieuw-Vennep werd gepuzzeld tijdens een wandeling langs oude vliegtuigen, bussen en treinstellen en genoten van een heerlijke lunch. Onderweg moest niet alleen goed op de route worden gelet maar ook gepuzzeld worden om plekken van de foto’s goed op te lossen. Op de Markt in Delft werd de rit afgesloten met een onofficieel defilé van alle mooie, oude en nieuwe auto’s.

De opbrengst van een prachtige 5.000 euro gaat naar een kindvriendelijke aankleding van de behandelkamers op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zieke kinderen (vaak met kanker) kunnen zo in een veel leukere omgeving verblijven en hebben daardoor ook minder angst. En dát komt hun genezingsproces natuurlijk ten goede! Ook meerijden? Dan moet je even wachten tot volgend jaar, dan is er weer een nieuwe Delfts Blauw Rit.

Rotary Santa Run 2017

Klik voor meer foto’s!

Het is inmiddels een vertrouwd beeld in de Nederlandse samenleving: de Santa Run! Honderden enthousiaste lopers rennen of lopen, in heus Kerstmankostuum, een mooi parcours door hun stad. Delft deed dit jaar voor het eerst mee! De vier Delftse Rotaryclubs hebben de krachten gebundeld en organiseerden op zondag 17 december 2017 de eerste

Delftse Santa Run met meer dan 500 deelnemers! En alles voor het goede doel. In 2017 waren dit de Delftse Vakantie Activiteiten én de Nederlandse Nierstichting. Zo helpen we kinderen in onze eigen stad én kinderen in heel Nederland.

 

Lichtjesavond Delft 2017

Sinds jaar en dag zijn we present op de gezelligste avond van Delft: de Lichtjesavond! Ook op 11 december 2017 kon iedereen bij de kraam van Rotary Delft terecht voor heerlijke glühwein of een andere versnapering. Niet alleen gezellig, maar ook meteen voor een goed doel. De opbrengst van de Lichtjesavond van 2017 werd samengelegd bij de opbrengst van Rotaryclub Delft Vermeer en ging naar de Stichting KDC AandachtsLab in Delft.