Professionele musici in coronatijd

Posted By Irene Jacobs


 

Josée Claassen (RC Delft Vrijhof) stuurde ons een oproep om professionele musici tijdens de huidige coronacrisis te ondersteunen. Ze schreef: “Professionele musici hebben het financieel erg moeilijk in deze coronatijd. Al vanaf maart dit jaar, en het einde is nog niet in zicht. Om hen een steuntje in de rug te geven ben ik een actie begonnen waarvan ik het erg op prijs zou stellen wanneer u daaraan mee zou doen. Ik ben kunsthistorica en geef lezingen over beeldende kunst en muziek. Voor sociëteit Het Meisjeshuis in Delft, waar ik normaal gesproken lezingen geef, schrijf ik sinds eind maart een wekelijkse column over beeldende kunst en muziek. De gebundelde, digitale columns – over de periode eind maart tot en met eind september 2020 – zijn tegen betaling van € 10 bij mij te verkrijgen (meer doneren mag). Het zijn prachtige verhalen over kunst, met web-links naar bijpassende muziek. De opbrengst komt geheel ten goede aan professionele musici. Hier ziet u een voorbeeld van de columns:  Columns beeldende kunst en muziek – voorbeeld. Ik hoop dat veel Rotarians dit bestand willen afnemen, dan helpen we samen de muziek in Nederland. Wilt u bestellen? Mail mij: josee@imagomusica.nl. Ik zorg dan voor de verdere gegevens en de afhandeling. Namens de musici alvast mijn hartelijke dank.”

Het bestuur heeft andere Rotaryclubs, die ook op maandagavond hun vaste bijeenkomst hebben, uitgenodigd om mee te komen luisteren naar het verhaal van Josée. Tot nu toe kreeg hij van drie clubs positieve reacties. Bij voorbaat welkom aan onze digitale gasten!

Indeling van de zoom-avond is als volgt: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start voordracht en 20.00 uur sluiting.

Bookmark the permalink.