Bold Action on Water and Climate Adaptation

Posted By Irene Jacobs


Op 15 januari 2021 van 17 tot 18 uur is een online bijeenkomst met het thema Bold Action on Water and Climate Adaptation onder het motto van Climate Adaptation and Community Engagement.

Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Rotary, het IHE Delft Institute for Water Education en Water for Life. Zij bundelen hun krachten voor meer impact: Rotary voor fundraising en inzet van netwerk en kennis van lokale Rotary’s, IHE gericht op de ontwikkeling van toekomstige waterleiders en inzet van netwerk en kennis van lokale alumni, en Water for Life voor de uitvoering van duurzame waterprojecten samen met lokale waterbedrijven en lokale gemeenschappen. Dit evenement is officieel geaccrediteerd als Side Event van de Climate Adaptation Summit 2021 [https://www.cas2021.com/].

Dit is een internationale topbijeenkomst, gehost door Nederland, om te komen tot wereldwijde maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

De online bijeenkomst heeft als doel om Rotarians in Nederland te inspireren zich te blijven inzetten voor schoon water en sanitatie voor iedereen in de wereld en daarbij bewust te kiezen voor een focus op het weerbaarder maken van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering op waterveiligheid en waterbeschikbaarheid. De projecten die aan de orde komen bieden een concreet handelingsperspectief voor iedere Rotaryclub in Nederland.

Zoals bij De Wereld Draait Door komen in het bestek van een uur verschillende gasten aan het woord. Dat zijn onder meer Holger Knaack – President Rotary International 2020-2021, Eddy Moors – Rector van IHE Delft, Marco Schouten – CEO bij VEI en Directeur bij Water for Life en Hans Gehrels – o.a. lid Commissie Bold Action on Water and Climate Adaptation.

Via Chris Engelsman van Rotary krijg je een uitnodiging en de mogelijkheid om je voor dit online evenement aan te melden. Inschrijven voor deelname kun je hier doen. Enkele dagen vóór de bijeenkomst ontvang je nadere informatie hoe je kunt inloggen.

Bookmark the permalink.