RaceRunners overhandigd aan Sophia Revalidatie Delft

Posted By Irene Jacobs


Vandaag overhandigden Ben en andere leden van onze club de twee RaceRunners aan Sophia Revalidatie in Delft. Een geweldig evenement! Ben verzorgde samen met Sophia een persbericht dat vandaag is verspreid. Dit is de inhoud van dat bericht:

“Eindelijk weer rennen dankzij de racerunner”

Rotaryclub Delft-Koningsveld doneert twee racerunners aan Sophia Revalidatie

Dinsdag 26 juni reed een fraai vrachtwagentje uit de jaren ’50 het terrein van Sophia Revalidatie in Delft op. De kinderen stonden de auto met spanning op te wachten, want de Rotaryclub Delft-Koningsveld kwam twee racerunners overhandigen. Dankzij de jaarlijkse Delfts Blauw rit, een rally van deze Rotaryclub, hadden zij genoeg geld ingezameld om deze aan Sophia Revalidatie te schenken.

De racerunner is een soort driewieler zonder pedalen maar met een borststeun. Hij is geschikt voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die doorgaans gebruik maken van een rolstoel of rollator. Dankzij de racerunner kunnen zij weer zelfstandig rennen en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid!

Opening evenement

Ben Drentje van de Rotaryclub opende het evenement. In zijn speech gaf hij aan dat de Rotaryclub Delft-Koningsveld een groot aantal projecten en organisaties steunt. Zij zoeken steeds een balans tussen lokale en nationale projecten en projecten in landen waar hulp extra hard nodig is. Lokale projecten waaraan Rotaryclub Delft-Koningsveld heeft bijgedragen zijn onder andere de Delftse Vakantieactiviteiten (DVA) en Samenloop voor Hoop. En nu dus Sophia Revalidatie met het racerunnerproject: een mooi concreet project bedoeld om kinderen met beperkingen in sportieve activiteiten te kunnen laten participeren.

Gevoel van vrijheid

Na de speech van Ben Drentje mochten de kinderen met de racerunners een parcours afleggen richting de binnentuin. “Het is ontzettend gaaf om te zien hoe verbaasd en blij de kinderen zijn als zij weer kunnen rennen,” zegt Yvonne Huisman, bewegingsagoog van Sophia Revalidatie. “Bewegen is gezond, ook als je een beperking hebt. Dankzij de racerunners krijgen deze kinderen nu ook de mogelijkheid hun conditie te verbeteren en fit te blijven. Het reguliere zorgbudget laat extra’s, zoals de aanschaf van een racerunner, niet toe. We zijn de Rotaryclub dan ook ontzettend dankbaar voor hun gift!”

Trainingsgroep Racerunners bij Atletiekvereniging AV’40

Sophia Revalidatie heeft Atletiekvereniging AV’40 Delft benaderd om hier en mooi sportproject van te maken. “We vinden het geweldig dat AV’40 vanaf september start met een trainingsgroep Racerunners. Voor de kinderen is het een mooie kans om sociale contacten op te doen bij een vereniging!” aldus Yvonne Huisman. AV’40 richt zich voornamelijk op het faciliteren van breedtesport en wil graag een sociaal maatschappelijke bijdrage leveren in de regio. Op dit moment kunnen atleten al bij hen terecht voor onder andere VB-atletiek en vanaf september voegen zij daar dus RaceRunning aan toe. De eerste twee maanden kan er gratis meegetraind worden om te kijken of RaceRunning iets is voor de atleet. Na deze periode kunnen de atleten lid worden van AV’40. Geïnteresseerden in RaceRunning kunnen een bericht sturen naar info@av40.nl of terecht op de website www.av40.nl.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.