Uitnodiging RCD Vrijhof: rondleiding door Delft met thema ‘DELFT – HOME OF MICROBIOLOGY’ 

Posted By Irene Jacobs


Beste clubgenoten van Rotary Club Delft Vrijhof en  leden van de andere Delftse Rotary clubs en Rotaract,

Op 11 juli start het zomeravondprogramma van RCDV met een rondleiding door Delft met als thema ‘DELFT – HOME OF MICROBIOLOGY’ onder leiding van schrijver Jan van der Mast. Voor het programma op deze avond zijn ook de leden van de andere Delftse clubs en Roteract uitgenodigd.

In augustus 2023 is het 300 jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek op 90-jarige leeftijd overleed na een leven vol verwondering, waarnemingen en ontdekkingen. Door zijn zelfgemaakte lenzen toonde hij een micro-universum dat nog niet eerder door een mens was gezien. Deze tour geeft een inkijk in de tijdslijn voor microbiologie in Delft, startend met ‘autodidact’ Antoni van Leeuwenhoek, via Jacques van Marken naar illustere TU professoren als Beyerinck en Van Iterson. Jan van der Mast neemt u mee en aan het eind van de tour begrijpt u waarom ‘Delft Home of Microbiology’ is.  

In deze tour wordt ook museum Griffioen opgenomen, RCD Vrijhof lid Hans Breugem zal ons daar (samen met enkele collega ‘conservatoren’) rondleiden.

 

Praktische informatie:

Dinsdagavond 11 juli

Inloop vanaf 18:00 in Machinehal van Het Vakwerkhuis, borrel

Start eenvoudig diner 18:30 (en koffie) op deze locatie

Vertrek rondleiding (uiterlijk) 19:15 uur

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is ongeveer 5.5 km

Denk aan praktische (wandel)schoenen en zo nodig een paraplu

Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 en de inschrijving is onder het motto: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’

De kosten voor de niet-avondleden van RCDV zijn €35

De leden van de andere clubs wordt verzocht zich aan te melden met een email aan Hans Lodder, secretaris van RCDV. Zie mail!

Bookmark the permalink.