Estafette 100 jaar Rotary in Nederland in Delft

Posted By Irene Jacobs


In 2023 bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. Op 29 januari 1923 werd Rotaryclub Amsterdam als eerste club in Nederland opgericht en op 11 maart volgde Rotaryclub Utrecht. Het eeuwfeest wordt door alle districten en clubs uitgebreid gevierd.

De rode draad in dit jubileumjaar wordt gevormd door de emissie-loze 100 jaar Rotary Estafette die start in Noord-Holland en eindigt in Zeeland.

Van clublocatie naar clublocatie is de route uitgezet langs mooie fietspaden. Iedere zaterdag en zondag trekt de 100 jaar Rotary Estafette van club naar club. Iedere club of gezamenlijke clubs uit een regio, organiseren hun eigen activiteiten eromheen. Op 4 november is Delft aan de beurt! Die dag kunnen we dus een prachtige route fietsen, van de Bijbelbrug in Delft naar de Herenstraat in Naaldwijk, een route van ruim 17 kilometer.

Het programma:

1.       Om 14:00 starten de activiteiten  op de Markt (tussen Bijbelbrug en Nieuwe Kerk) met de aankomst van de gouverneur van het Rotary district 1600, Wendy Boog, per bakfiets vanuit Rijswijk, daarbij begeleid (op de fiets) door leden van de Rijswijkse Rotary clubs. Dit is onderdeel van een estafette door geheel Nederland waarin alle Rotary clubs in het land worden aangedaan en de ‘karavaan’ zich emissie loos verplaatst. Het thema emissie loos krijgt extra aan aandacht op de Markt door de aanwezigheid van 3 TUD Dream Teams die hun emissie loze transport middelen zullen showen en toelichten. Ook de Framerunners, welbekend van de SantaRun en daarbij vele jaren ondersteund door de Rotary clubs in Delft, zullen act-de-presence geven.

2.     Rond 14:45 – 15:00 zullen leden (en aanhang) van de Delftse clubs op hun beurt de gouverneur per fiets vanaf de Markt begeleiden naar het Westland (de beide clubs uit het Westland plannen om vanaf Delft mee te fietsen).

3.     Om 18:30 start het feestelijke avondprogramma met diner voor alle Delftse Rotary clubs (en Rotaract) met partners en de gasten uit het middagprogramma. Informatie over de kosten en locatie (nog twee opties) volgt. Als uitgangspunt is genomen dat de bijdrage voor het eten vergelijkbaar moet zijn aan die bij ons avondprogramma. Daar komen dan nog wel wat kosten voor de drankjes bij, dus reken op ongeveer €50.

Al met al een mooi en gevarieerd programma. Wij hopen jullie allen te ontmoeten op de Markt en bij het feestelijk avondprogramma met diner. We zien graag zo veel mogelijk leden (en partners) die de Rotary 100-jaar bakfiets, de gouverneur en de voorzitters op de fiets begeleiden naar Westerlee bij Naaldwijk, waar de Westlandse clubs de activiteiten zullen voortzetten.

Bookmark the permalink.