Rondleiding bij Stichting Land Art Delft

Posted By Irene Jacobs


Op 17 augustus 2020 zijn we welkom bij Land Art Delft. Verzamelen op de Rotterdamseweg 205. Om 19.00 uur krijgen we eerst koffie en daarna vertrekken we voor een rondleiding van 1 à 1,5 uur door het park o.l.v. Paula van Kouwenhoven, die de tulpenvaas ontwierp. We bekijken o.a. de tulpenvaas, die sinds kort naast de A13 staat. Per groep van 15 mensen gaat er een gids mee.

Na afloop van de rondleiding zullen we in het park een plekje zoeken om nog wat te drinken. Neem daarvoor je eigen favoriete drankje én een glas mee, en hou de anderhalve meter in de gaten.

Stichting Land Art Delft (LAD) is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen de TU Delft en de Stichting World Art Delft. Het kunst landschapspark van LAD is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland. Om dit landschap met zijn karakteristieke dijken, sloten en weilanden te behouden en om de geschiedenis door te geven aan een toekomstige generatie, heeft LAD als doel het landschap te transformeren in een kunst landschap. Door het groene grasland te verrijken met kunstwerken die geïnspireerd zijn door de natuur en de lokale geschiedenis, zal het een uniek recreatie landschap worden, waar kunst een nieuw licht kan laten schijnen op de omgeving. Het is een bijzonder openbaar landschapspark te midden van de hectiek van de Randstad, waar men kan wandelen, fietsen, fotograferen, picknicken met familie of vrienden, vogels kijken of simpel relaxen met eventueel een boek.

In het park hebben kunstenaars uit binnen- en buitenland hun visie op het thema ‘Landschap als geheugen’ met verschillende materialen en vanuit verschillende benaderingen uitgebeeld. De rust van de natuur, de panoramische vergezichten, zorgen samen met de kunst voor een unieke beleving van de polder van Midden Delfland.

 

Voor meer plaatjes en informatie: https://www.landartdelft.nl/

Bookmark the permalink.