Sponsoractie Wendy Boog

Posted By Irene Jacobs


Vijf weekenden lang fietst gouverneur Wendy Boog van Rotaryclub naar Rotaryclub. Wat een prestatie! Toen we haar dat gisteren lieten weten, vertelde ze dat ze het naast 100 jaar Rotary Nederland ook doet als sponsortocht. Getroffen door het jaarthema Create Hope en de persoonlijke ervaring van Rotary President Gordon Mitchell, fietst zij ook om geld op te halen voor Mentale Gezondheid voor onderzoek naar preventie van zelfdoding.

In 2022 kampten alleen al in Nederland ruim 3 miljoen mensen met psychische problemen, zoals een burn-out, depressie, verslaving of eetstoornis. Elke dag plegen gemiddeld vijf mensen zelfmoord – dat zijn jaarlijks 1900 mensen. Twee keer zoveel doden als bij verkeersongevallen om het leven komen. Voor de preventie van zelfdoding is in Nederland nog heel weinig aandacht. En dat kan anders! Want meer aandacht voor mentale gezondheid kan levens redden. Het kan klein beginnen met de vraag “Hoe is het echt met je?”, en daarna te luisteren, samenvatten en door te vragen. Om samen het taboe rondom mentale problemen te doorbreken. Hoe eerder mentale klachten worden gesignaleerd en opgepakt, des te sneller er een oplossing kan worden gevonden. En levens gered.

Hoe kan je Wendy helpen? Door haar actie te helpen via https://actie.113.nl/fundraisers/wendy-boog of volg de QR-code:

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.