Opening muurschildering La Perla

Posted By Irene Jacobs


 

Vanmiddag was de officiële opening van muurschildering La Perla in de Chopinlaan – vanwege de crisis uitgesteld. De muurschildering inmiddels is al een tijdje te bewonderen, tot groot genoegen van ieder die er langs komt. Studenten van Nobis vertelden over dit project bij onze club op 7 september 2020 j.l., omdat we dit prachtige project van Nobis / Canidream afgelopen jaar met een (kleine) financiële bijdrage ondersteunden. Tanny en Irene waren namens de club bij de opening.

De impact van La Perla is groot! Nobis vertelt: “het is een project dat heeft gezorgd voor verbinding. Verbinding tussen studenten en bewoners uit de Buitenhof, verbinding tussen Buitenhof en Delft, en verbinding tussen kunst en bewoners”. Enkele weken geleden won de muurschilderij de Le Comte Publieksprijs, met de meeste stemmen van de inwoners van Delft. En daar is de organisatie megatrots op! Het project krijgt dan ook terecht een vervolg met NOBIS2.0, waarbij een nieuwe groep studenten aan de slag gaat. We zijn benieuwd waar de volgende muurschildering het Delftse straatbeeld gaat verfraaien!

 

(links) Glenn Weisz en twee studenten van Nobis. (rechts) op het bedankje – een spuitbus verf – worden alle subsidiënten genoemd. Foto’s Tanny

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.