• ma
  05
  feb
  2018
  Postkantoor

  Alleen voor leden: het levensbericht van Edith.

 • ma
  12
  feb
  2018
  Postkantoor

  Sonja doet verslag over de problemen in Rotterdam met kwaetsbare ouders, en de manier waarop hier mee omgegaan wordt.

 • ma
  19
  feb
  2018
  Gantel 23 te Den Hoorn

  Gabrie Steenvoorden geeft een toelichting op wat Werkse! doet. En daarbij zijn we te gast op locatie: Gantel 23, Den Hoorn.

 • ma
  26
  feb
  2018
  Postkantoor

  Chantal de Groot vertelt deze avond over de SamenLoop voor hoop, een wandelestafette voor KWF kankerbestrijding met uitgebreid programma gedurende een heel weekend (9/10 juni 2018).

 • ma
  05
  mrt
  2018
  WestCord Hotel

  Martijn Nitsche is lid van Delft-Vrijhof, en houdt zich al jaren professioneel bezig met de waterproblematiek. Deze avond vertelt hij over Watershops, als onderdeel van het (in Gujarat gevestigde) bedrijf Smart Water Solutions.

 • ma
  19
  mrt
  2018
  Postkantoor

  Maandag 19 maart komt Nicolette Brok vertellen over worst. Zij runt een delicatessezaak in Delft met de veelzeggende naam Of je Worst lust. Hier draait alles om de delicatesseworst. “De handgemaakte, speciaal geprepareerde en volgens oude tradities bereide worsten uit landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Heerlijk gekruid, in meer dan vijftig verschillende smaken”, aldus Nicolette. In samenwerking met bierbrouwerij de Koperen Kat is zelfs een Delftse worst ontwikkeld, verkrijgbaar in drie varianten: d’Alge, Winter en Quadruppel.

 • ma
  26
  mrt
  2018
  Postkantoor

  Frits de Jong (van het Grotius) doet verslag van de acties rond Dandakateri. Na de aardbeving daar is door ons bijgedragen aan de heropbouw van de school. De herbouwde fundering hebben we gezien, maar hoe staat het er nu voor? Frits neemt ons deze avond mee naar Nepal...

 • ma
  02
  apr
  2018

  Vrolijk Pasen allemaal! Er is geen clubbijeenkomst.

 • ma
  09
  apr
  2018
  Postkantoor

  Deze avond eten we niet in de Postkamer zoals gebruikelijk, maar in het restaurant. Er is daarom geen speciaal programma. Des te meer tijd om bij te praten.

   

 • ma
  16
  apr
  2018
  Postkantoor

  Als vervolg op de presentatie van Jeugdformaat op 22-01 komt Sandra Voorneman ons deze avond vertellen over Pleegzorg Delft en Westland.

 • ma
  23
  apr
  2018
  WestCord Hotel, zaal Rome

  Nederlandse Rotaryclubs zijn lid van Rotary International (RI) en op grond van het huishoudelijk reglement van RI verplicht de door RI opgestelde Standard Club Constitution (SCC), laatstelijk gewijzigd in 2016, te hanteren. 

  De statuten van RC Delft Koningsveld zijn in 2011 opgesteld en wijkt op een aantal belangrijke punten af van de verplichte statuten. Zo ontbreekt een omschrijving van de missie in de "eigen" statuten en wordt het bestuur gevormd door de voorzitter, de vorige voorzitter, de inkomend voorzitter en één of meer vice-voorzitters. Volgens de verplichte statuten zijn de bestuursleden van de club in elk geval de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, de vorige voorzitter, een inkomend voorzitter en een of meer vice-voorzitters. Verder worden in de ''eigen'' statuten nog andere termen gebruikt die waarschijnlijk na 2011 in de verplichte statuten zijn gewijzigd. 

  Het bestuur stelt voor de statuten in overeenstemming te brengen met de verplichte statuten van RI. Dit mede ook gezien mogelijke (bestuurs-)aansprakelijkheidskwesties. In zo'n situatie zou RI zwaar kunnen laten wegen dat de bestuurssamenstelling afwijkt van de verplichte. 

  Op de clubavond van 23 april as. wil het bestuur de statutenwijziging in stemming brengen. Het besluit kan worden genomen met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Via de mail ontving iedereen de voorgestelde statutenwijziging.

  De rest van de avond kunnen de commissie gebruiken om te overleggen.

   

 • ma
  30
  apr
  2018
  Postkantoor

  Irene vertelt vanavond over het onderzoek dat zij deed als voorbereiding van de tentoonstelling How we ditched the Dutch, die nu in het Maritiem Museum te zien is. Onderzoek in Nederlandse en Engelse archieven... en er komt zelfs een Delftenaar om de hoek kijken!

  How we ditched the Dutch - de kaping van de laatste VOC-vloot

 • ma
  07
  mei
  2018
  Postkantoor

  dr. ir. Machteld de Kroon van TNO komt vertellen over circulaire economie.

 • ma
  14
  mei
  2018
  Postkantoor

  Onze commissie Clubzaken en Vocational organiseert naar aanleiding van de presentatie van 7 mei een discussieavond over circulaire economie!

   

 • ma
  21
  mei
  2018

  In verband met Tweede Pinksterdag is er vandaag geen clubbijeenkomst.

 • ma
  28
  mei
  2018
  Postkantoor

  Vanavond vertelt Helene ons alles over het levenstestament.

 • ma
  04
  jun
  2018
  18:00Postkantoor

  Enkele maanden geleden vertelde Glenn Weisz ons alles over het project CanIdream, waarin jongeren in de Buitenhof die dat nodig worden geholpen. Onze club ondersteunde het positieve initiatief met een financiële bijdrage. Vanavond vertelt Glenn hoe het geld is ingezet en hoe het nu gaat. Alvast een voorproefje? Ga naar http://www.canidream.nl/

 • za
  09
  jun
  2018
  zo
  10
  jun
  2018
  14:00TU-terrein

  Leden van Rotary Delft-Koningsveld, Delft-Vermeer én Delft lopen mee met de manifestatie Samenloop voor Hoop. Het gezamenlijke Rotary-team loopt 24 uur voor de strijd tegen kanker. Wil je meedoen maar heb je je nog niet opgegeven? Doe dan snel! Contactpersoon is Louise Rahardjo van Vermeer. Ook als je niet een of enkele uurtjes mee kan lopen, is het de moeite waard om te komen. Er zijn allerhande activiteiten. Kijk op https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/zuid-holland/delft/ voor meer informatie.

   

 • ma
  11
  jun
  2018
  18:00Postkantoor

  Op de Gasthuisplaats is ruim 700 jaar enige vorm van ziekenhuiszorg geweest, daarin een van de weinige plekken in Nederland. Al verschillende malen zijn er in de afgelopen decennia plannen geweest voor de herinrichting van dit kale gebied, die geen van alle zijn gerealiseerd. Op dit moment wordt onder coördinatie van Wytze Patijn, voormalig stadsbouwmeester van de Gemeente Delft, gewerkt aan een nieuw plan voor de herinrichting van deze historische plaats in de binnenstad van Delft.

  Stadsarcheoloog Steven Jongma vertelt ons vanavond over de archeologische onderzoeken die in de afgelopen decennia op de Gasthuisplaats zijn gedaan. Hij zal daarbij ingaan op de bijzondere historische vondsten van de Gasthuisplaats. Ilse Rijneveld, adviseur monumenten bij de Gemeente Delft, gaat in op de culturele waarde van deze plaats, aan de hand van de historische gebouwen op en aan de Gasthuisplaats.

   Gravure van het Nieuwe Gasthuis uit circa 1680

 • ma
  18
  jun
  2018
  Postkantoor

  Deze laatste commissie-avond van de Rotaryjaar gaan we vertellen wat er loopt, waar je nog hulp van andere commissies kunt gebruiken, en wat je als commissie nog in petto hebt. Zodat de nieuwe commissies zonder problemen het stuur kunnen overnemen.

 • ma
  25
  jun
  2018
  Postkantoor

  Maarten van de Weijer, oud-clublid, komt vertellen over de wijn- en olijfgaard die hij en Ank in Portugal hebben opgezet. De eerste oogst is inmiddels verwerkt!

 • za
  30
  jun
  2018
  Bagijnhof Delft

  Geen Stippeldag dit jaar, maar een afsluitende Stippel BBQ op het Bagijnhof.

 • ma
  02
  jul
  2018
  18:00Postkantoor

  Weer een Rotaryjaar voorbij! Irene blikt terug op het afgelopen jaar en de mooie resultaten. Daarna geeft het stokje spreekwoordelijk over aan Lieuwe, onze nieuwe voorzitter. Hij zal ons zijn jaarplan presenteren en bekend maken hoe de commissie-indeling voor het nieuwe jaar is geworden.

 • wo
  11
  jul
  2018
  18:00

  De aftrap van het gezamenlijk zomerprogramma van de vier Delftse Rotaryclubs: de literaire wandeling van RC Delft-Vermeer. Het thema dit jaar is 'moord'.

 • ma
  16
  jul
  2018

  Vanwege het zomerprogramma is er op 16 juli GEEN reguliere bijeenkomst van de club.

 • ma
  23
  jul
  2018
  18:00Postkantoor
 • ma
  30
  jul
  2018

  Vanwege het zomerprogramma is er maandag 30 juli GEEN reguliere clubbijeenkomst.

 • di
  31
  jul
  2018
  18:00volgt

  In het kader van het gezamenlijk zomerprogramma nodigt RC Delft-Vrijhof alle Delftse Rotaryclubs uit op deze avond. Het programma, de tijd en de locatie volgen z.s.m.

 • ma
  06
  aug
  2018
  18:00't Postkantoor

  In verband met de geringe opkomst tijdens de zomer, vanavond vijf-minutenpraatjes. Heb je een leuk onderwerp waar je over wilt vertellen? Laat het Rob weten. Hij zal proberen of we vanavond buiten op het terras kunnen eten met dit prachtige weer.

   

 • ma
  13
  aug
  2018
  17:15Dream Hall, Stevinweg 6

  In het kader van het zomerprogramma 2018 van de Delftse Rotaryclubs organiseert Delft-Koningsveld op 13 augustus een bezoek aan de Dream Hall van de TU Delft, alwaar een rondleiding wordt verzorgd.

  De TU Delft heeft een traditie van succesvolle studententeams in verscheidene internationale competities. Het meest bekende team is het Nuon Solar team. De overwinningen van de teams dragen bij aan een positief imago van de universiteit. Thuisbasis van de zogeheten ‘dreamteams’ is de DREAM Hall, hier werken de teams aan hun projecten. Het Universiteitsfonds Delft draagt bij aan de uitbreiding van specifieke onderwijs- en productiebehoeften van de Dreamteams, zodat zij kunnen excelleren.

  Na afloop van de rondleiding, om ongeveer 18:30-18:45 uur, gebruiken we de maaltijd in het Sportcafé TU Delft, Mekelweg 10, waar we als het even kan wandelend naar toe gaan. Naar schatting zal de avond rond 20:00 à 20.30 uur eindigen.

  Kosten:

  € 20,- per persoon voor de rondleiding en eenvoudige maaltijd, exclusief drankjes. Uiteraard zijn partners ook welkom. Graag het bedrag overmaken op rek nr. NL78RABO 0146819888 voorafgaand aan het bezoek, t.a.v. Rotary Delft-Koningsveld.

  Wil je alleen de rondleiding bijwonen, dan bedragen de kosten € 5,- per persoon.

  Aanmelden:

  Opgeven graag via mail (RenM-Schipholt@planet.nl) voor 9 augustus a.s. en aangeven of je alleen de rondleiding bij wilt wonen of ook van de gemeenschappelijke maaltijd gebruik wenst te maken.

  En wil je daarbij tevens aangeven of er dieetwensen zijn?

 • ma
  20
  aug
  2018
  18:00't Postkantoor

  Paul gaf een interessante presentatie over het project dat hij voor Rijkswaterstaat doet. We weten nu ook meteen wiens huis overstroomt in het geval dat de dijken doorbreken... Nieuwsgierig? Kijk dan eens op overstroomik.nl of voor de waterinfo van Rijkswaterstaat op waterinfo.rws.nl

 • ma
  27
  aug
  2018
  18:00't Postkantoor

  Op korte termijn bezoekt onze zusterclub uit Weston-super-Mare onze club. Het staat natuurlijk al in ieders agenda, maar voor de zekerheid: ze komen van vrijdag 19 oktober t/m zondag 21 oktober. We gaan een leuk programma samenstellen, en deze avond gaan we gezamenlijk brainstormen over de mogelijkheden. Denk er alvast over na! Het programma ligt in handen van de commissie externe relaties olv Sape, maar alle input is uiteraard van harte welkom.

 • ma
  17
  sep
  2018
  18:00't Postkantoor

  Marja van Leeuwen (RC Delft) en Bert Ettekoven (RC Delft Vermeer) komen vertellen over Iran. Naar aanleiding van de reis die ze samen door dit intrigerende land maakten geven ze een beschouwing over het land vroeger en nu, de verschillen van heden met verleden.

 • ma
  24
  sep
  2018
  18:00't Postkantoor

  Onder voorbehoud staat vandaag de eerste Huishoudelijke Vergadering van het (Rotary)jaar op het programma. Nadere details en agenda volgen.

 • zo
  30
  sep
  2018
  09:00Zuid-Holland

  Het eerste lustrum van onze eigen Delfts Blauw Rit wordt in 2018 gereden. Dit jaar rijden we dus voor de vijfde maal deze tocht! De eerste auto start om 09.00 uur vanaf een locatie in de nabije omgeving van Delft. In de morgen brengt de route ons richting Haarlem waar rond de middag een lunch op u wacht. Natuurlijk is traditiegetrouw de finish ook dit jaar weer aan het einde van de middag op de Markt in Delft.

  Het grootste deel van de opbrengst wordt gebruikt voor een kindvriendelijke aankleding van de behandelkamers op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zieke kinderen (vaak met kanker) kunnen zo in een veel leukere omgeving verblijven en hebben daardoor ook minder angst. En dát komt hun genezingsproces natuurlijk ten goede!

  Vanaf nu kan je je weer inschrijven voor deze schitterende rit. Het inschrijfgeld bedraagt per auto met twee inzittenden € 120,-. Voor een extra inzittende betaal je € 20,- per persoon. Bedragen zijn inclusief lunch en een consumptie bij start en finish, exclusief eventuele pontgelden. Inschrijven doe je via de website.

  Inmiddels hebben al meerderen van de club zich ingeschreven... wie volgt?!

 • ma
  01
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Vanavond vertelt Harm Borgers over duurzaamheid en het recht. Harm is lid van Rotaryclub Vlaardingen.

 • ma
  08
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Jeroen Mennink vertelt vandaag over energietransitie in Delft, een mooi onderwerp binnen het thema van dit jaar - duurzaamheid.

 • ma
  15
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Tijd om de koppen bij elkaar te steken en de commissie-activiteiten door te nemen.

 • vr
  19
  okt
  2018
  zo
  21
  okt
  2018
  hele dagvele locaties

  Onze Engelse zusterclub uit Weston-super-Mare komt op bezoek! Er wordt nu nagedacht over het programma dat we hen deze drie data gaan bieden. Zet de data meteen in je agenda! Niet alleen om zoveel mogelijk activiteiten en bezoeken mee te doen, maar misschien ook leuk om host te zijn voor een bezoek van enkele van hen? Commissie Externe relaties (voorzitter Sape) trekt de kar, en Erik M en Irene denken en doen mee. Het wordt vast weer een heel geslaagd bezoek!

   bezoek van RCDK aan Weston, mei 2017

 • ma
  22
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

   

  We hadden het recent bij de Huishoudelijke Vergadering over de DVA, waar we al jarenlang (samen met de andere Rotaryclubs in Delft) geld voor inzamelen. Onder andere bij de Santa Run. Hoe gaat het nu met de DVA? Thomas van Ringen komt ons er over vertellen.

   

 • ma
  29
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Vandaag bezoekt Sjerp van der Vaart, de Gouverneur van dit jaar, onze club. Wat zou zijn thema zijn? Alvast meer weten? Zie https://www.rotary.nl/d1600/nieuws/bio-sjerp-voor-dg-1600.pdf

 • ma
  05
  nov
  2018
  18:00Het Meisjeshuis

  Vanavond verzorgt de commissie Fellowship de avond. We zullen het hebben over avondjes van zes en andere mooie plannen.

 • ma
  12
  nov
  2018
  18:00't Postkantoor

  Project “Justdiggit” is het onderwerp van de avond en de spreker is Eddy Moors. We kennen hem als directeur van IHE in Delft; hij is bij Justdiggit betrokken als lid van de Raad van Toezicht. Justdiggit ontwikkelt op grote schaal landschapsherstelprojecten door middel van regenwaterinfiltratie, natuurlijke herbebossing, duurzame landbouw en een duidelijk socio-economisch belang voor de lokale gemeenschappen om op lange termijn de projecten in stand te houden.

   

 • ma
  19
  nov
  2018
  18:00't Postkantoor

  Wilma van Giersbergen schreef recent een nieuw boek onder de titel: Op zoek naar werk. De productieve kunstenaarsfamilies Hauck - Bakker - Van de Laar in Rotterdam 1770 -1920, waar ze ons vanavond alles over komt vertellen. Wilma is een vertrouwd gezicht, daar ze jarenlang lid was van onze club.

    

 • ma
  26
  nov
  2018
  18:00't Postkantoor

  Vanavond komt Berend Jan Kleute vertellen. Zijn verhaal gaat over "Bluerise crowdfunding: investeer in een energiedoorbraak!". Op de website van Bluerise lezen we: "Our mission is to bring the cost of OTEC down to a competitive level and to provide a vast, baseload source of renewable energy to our customers." Nieuwsgierig geworden? Kijk alvast op http://www.bluerise.nl/

 • ma
  03
  dec
  2018
  18:00't Postkantoor

  Al jaren dragen wij via KIVA bij aan persoonlijke, kleinschalige projecten wereldwijd. Corrie is hierbij de grote aanjager. Vanavond vertelt ze over de voortgang, en wie weet heeft ze ook wel een vraag of twee voor de club.

   

 • ma
  10
  dec
  2018
  18:00Het Meisjeshuis

  Na een voorbereidende avond op 5 november dragen we allen bij aan de avondjes van zes, die gehouden worden bij de clubleden. Wat hebben de avondjes opgeleverd? Vanavond hoor je het.

 • di
  11
  dec
  2018
  18:00centrum Delft

  Nadere informatie volgt, maar natuurlijk zijn we als Rotaryclub weer present op de meest sprankelende avond van Delft!

   

 • zo
  16
  dec
  2018
  13:00centrum Delft

  De Rotary Santa Run; een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman/kerstvrouw, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo is de Rotary Santa Run in 2017 in 52 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 400.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. Wij organiseren het in Delft. Dit jaar op zondag 16 december 2018. En natuurlijk doet RC Delft Koningsveld enthousiast mee! Schrijf je in als loper, zet je in als vrijwilliger (er zijn vele handen nodig) of kom aanmoedigen langs de lijn. Het is een fantastisch evenement dat je niet wilt missen. Voor inschrijven en meer info: https://delft.rotarysantarun.nl/

   

 • ma
  17
  dec
  2018
  18:00't Postkantoor

  Boudewijn Wisse, de spreker van vanavond, weet het zeker: over een paar jaar is een exoskelet een doodnormaal stuk gereedschap. “Als je veel moet tillen, dan trek je er een aan. Net als dat je een boormachine pakt als je moet boren.” Wisses bedrijf Laevo (spreek uit: lee-vo) maakt een mechanische hulp die bij het tillen je rug ontlast. Dat komt vooral van pas bij werk waar je vaak voorovergebogen staat. De eerste pilots in de (zware) industrie waren eind 2017 en in de toekomst ziet het bedrijf kansen in de land- en tuinbouwsector en de zorg.

   het exoskelet in de praktijk

   

   

 • ma
  24
  dec
  2018

  Als 'ie nog niet staat: zet een kerstboom neer, versier het zo mooi als maar kan, pak de laatste cadeautjes in... Kortom: vanavond geen clubbijeenkomst en volop tijd om de Kerstdagen voor te bereiden. Fijne avond allemaal en geniet van de feestdagen!

   

 • ma
  31
  dec
  2018
  11:30Cederlaan 15 Rijswijk

  Geen avondbijeenkomst vandaag. Maar Constantijn en Petra zorgen traditiegetrouw voor overheerlijke oliebollen, bij hen thuis! Wij zijn - met partner en kinderen - van harte uitgenodigd vanaf halftwaalf, zodat we om 12 uur (in de middag) gezamenlijk een toost kunnen uitbrengen op het nieuwe jaar.

   

 • ma
  07
  jan
  2019
  18:00't Postkantoor

  Kirsten Soer, de dochter van Helene, ging met onze steun naar de RYLA ‘18. Hoe vond zij het? Wat heeft ze er van opgestoken? Ze komt ons er graag alles over vertellen! De rest van de avondjes zullen we vijfminutenpraatjes houden in de geest van het nieuwe jaar.

 • ma
  14
  jan
  2019
  18:00Het Meisjeshuis

  Enige tijd geleden vertelde Constantijn ons over de Brexit. Vanavond het vervolg. Let op: we zitten in Het Meisjeshuis.

 • za
  19
  jan
  2019
  18:00Art Centre, Rotterdamseweg 205 Delft

  Nadere informatie volgt. Noteer de datum alvast in je agenda!

 • ma
  21
  jan
  2019
  18:00Het Meisjeshuis

  Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid houdt zich intensief bezig met Duurzaamheid. Unitmanager Omgevingskwaliteit Marcel Rietberg vertelt ons er graag over. "Het woord duurzaamheid hoor je overal. Je wilt allemaal een lekker, duurzaam plekje. Om te wonen, te werken, te recreëren, te ondernemen. Maar hoe doe je dat? En wat betekent het eigenlijk? Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid speelt hierin een rol met advies, vergunningen of toezicht".

 • ma
  28
  jan
  2019
  18:00Faradayweg 13, 2627 AX Delft

  Vandaag bezoeken we de koffiebranderij Miss Morrison. We beginnen zoals normaal met een borrel, gevolgd door een eenvoudige maaltijd en daarna een heleboel uitleg van Martin Kampinga over koffie en ondernemen. Heel speciaal: de grote koffiebrander! De avond is alleen voor clubleden, maar er is geen extra bijdrage nodig.

   

 • ma
  04
  feb
  2019
  18:00Hotel Hampshire Delft Centre, Koepoortplaats 3, 2612 RR Delft

  Prof. dr. ir. Pieter Kruit is voor ons geen onbekende. Mede-Rotarian in Delft uiteraard, en binnen Delft en de TU een graag geziene spreker. Hij komt ons vanavond vertellen over zijn vakgebied, nanotechnologie, in relatie tot ons jaarthema - duurzaamheid.

   

 • ma
  11
  feb
  2019
  18:00't Postkantoor

  Hoe verloopt het in je commissie? Wat staat er allemaal op stapel? Waar kan je nog hulp bij gebruiken? Vanavond rapporteert elke commissie over het reilen en zeilen.

 • ma
  18
  feb
  2019
  18:00't Postkantoor

  Kas Hemmes, van de TU Delft, komt ons vanavond vertellen over het gebruik van waterstof in de energietransitie. Een van zijn interessegebieden is de integratie van windenergie met waterstof: superwind.

 • za
  23
  feb
  2019
  10:30AV '40, Sportring 12 2616 LK Delft

  De RaceRunners die mede dankzij onze inzet voor AV '40 zijn aangeschaft, worden vanochtend aangeboden. Dat gaat weer een feest worden! Wie aanwezig wil zijn is van harte welkom. Op 11 maart komen mensen van de atletiekvereniging er alles over vertellen.

   

 • ma
  25
  feb
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond vijf minuten praatjes. Erik vH zal vertellen over Schie-oevers Noord. Wie nog meer een mooi, boeiend onderwerp heeft - laat het Ben weten!

 • ma
  04
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

  Ons nieuwe clublid Frank Schoof houdt vanavond zijn levens- en werkbericht. Alleen voor leden daarmee.

 • ma
  11
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

   

  Twee mensen van AV40 komen vanavond vertellen: Sawitri Ratchasing en Bart Groeneveld. Sinds 1 september 2018 biedt AV’40 RaceRunning aan. Jullie kennen ze zeker nog: die prachtige middelen waarmee lichamelijk beperkte kinderen toch kunnen hardlopen! Een keer in de week op zaterdagochtend wordt er RaceRunning gegeven bij AV’40. Zij worden onder andere begeleid worden door trainster Sawitri Ratchasing. Bart Groeneveld is penningmeester bij de atletiekvereniging.

  Onze club maakte het mede mogelijk dat AV '40 sinds twee weken eigen RaceRunners heeft, die het mogelijk maakt voor kinderen deel te nemen aan de atletiekvereniging. Een van de drijvende krachten hierachter is Yvonne Huisman van Basalt (vml. Sophia Revalidatie). Ook zij is vanavond aanwezig.

 • ma
  18
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond vertelt Jenny Dankelman over instrumentontwikkeling voor sleutelgatchirurgie: van robottechnologie tot betaalbare en duurzame oplossingen voor ontwikkelingslanden. Sleutelgatchirurgie is een vorm van chirurgie waarbij een klein gaatje in het lichaam wordt gemaakt, waarna een kleine chirurgische ingreep of kijkoperatie plaatsvindt.

  Professor Jenny Dankelman is hoogleraar Minimaal-Invasieve Chirurgie en Interventietechnieken bij de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE). Zij ontving in 2018 de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor haar inzet voor de ontwikkeling van innovatieve medische instrumenten voor minimaal invasieve chirurgie en voor de manier waarop zij de zorg een stap voorwaarts weet te brengen door het verbinden van de technische en klinische domeinen.

 • ma
  25
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

  Tanny geeft vanavond een update van haar werk- en levensbericht. Alleen voor eigen leden daarom vanavond.

 • ma
  01
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Simone Haak en Joke Doedens van de Delftse Galerie Terra (Nieuwstraat) zijn vanavond te gast. Zij werken al jaren samen met Chinese keramisten en sinds 2011 reist Simone Haak regelmatig naar Jingdezhen in China om deel te nemen aan en het organiseren van uitwisseling projecten en tentoonstellingen.

  Deze avond zijn niet alleen de leden, maar ook partners van leden van harte welkom! Wel even opgeven via de Whatsapp, maar dat spreekt voor zich.

   

 • ma
  08
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Han vertelt ons vanavond over het project Open Science van de TU Delft. Alvast inlezen? Kijk op https://www.tudelft.nl/library/actuele-themas/tu-delft-open-science/

 • za
  13
  apr
  2019
  18:30bij Bram, Tanny, Rogier en Irene

  Het meest smakelijke evenement van het jaar: het Running Dinner. Bram organiseert dit jaar het RD, en heeft de kookadressen rond: we zijn te gast bij Tanny en Paul, Rogier en Dimphy, Bram en Ellen, en bij Irene. Ook de eters hebben zich aangemeld: zij ontvangen van Bram eerdaags het programma met tijden, adressen én een routeplanner...

   

 • ma
  15
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Henk de Vries komt op uitnodiging van Lieuwe vertellen. Hij is Professor of Standardisation Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam.

 • ma
  22
  apr
  2019

  Vanwege Tweede Paasdag is er vandaag geen bijeenkomst. Ei ei ei...

 • ma
  29
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Rogier en Edith bezochten samen de RLI (Rotary Leadership Institute) en vertellen daar vanavond graag alles over! Weten waar RLI voor staat? Kijk snel op http://www.rotary-rli.nl/www.rotary-rli.nl/District_1600.html

   

 • ma
  06
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond is de gebruikelijke halfjaarlijkse Huishoudelijke Vergadering. Rogier zal, als inkomend voorzitter, het bestuur voor 'zijn' jaar voorstellen. De verdere agenda volgt.

   

 • za
  11
  mei
  2019
  12:00LEF Future Centre Utrecht

  Opgeven kan nog t/m 9 mei.

 • ma
  13
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Lennaert Otemann is voorzitter van E4R, Engineers for Refugees, en vertelt deze avond met twee collega's over dit bijzondere initiatief, dat is opgezet door studenten van de TU Delft. Hiermee helpen zij medestudenten die hun land hebben moeten ontvluchten. Elke november start een nieuwe klas vluchtelingen met het programma, dat als doel heeft hen binnen een jaar zoveel mogelijk te leren van de Nederlandse taal en cultuur. Alvast meer weten? Ga dan naar http://engineers4refugees.com/

   

 • ma
  20
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Esmeralda van Tuinen en Rutger Spoelstra vertellen vanavond over de Stichting Groenkracht. De Stichting is in 2012 opgericht. Esmeralda van Tuinen is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Rutger Spoelstra maakt de ontwerpen voor de tuinen, begeleidt de aanleg en verzorgt de educatie. De doelstelling van de Stichting Groenkracht is het verbinden van personen en plaatsen in Delft en omgeving om eenieder bewust te maken van de mogelijkheden van duurzaam voedsel en het realiseren en het vergroten van het gebruik van duurzaam voedsel. Nieuwsgierig geworden? Kijk alvast op https://www.groenkracht.nl/

 • vr
  24
  mei
  2019
  16:00 - 17:30 uurSpiegelstraat 6, 2631 RS Nootdorp

  De commissie Fellowship heeft een bijzonder bezoek in petto: een bezoek aan autosloperij Van Gils. Dit bedrijf won in 2014 de Ondernemersprijs. Na het bezoek gaan we met elkaar eten. Ook partners zijn van harte welkom!

 • za
  25
  mei
  2019
  10:30Rotterdam

  De Districtsconferentie van district 1600 is dit jaar in Rotterdam, onder de titel Leve(n) de Stad! Kijk voor alle info, het dagprogramma én aanmelden op https://rotary-discon1600.nl/#over

 • ma
  27
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Arthur Hilgersom, een van de initiatiefnemers van de cursus Delftologie, vertelt vanavond over dit mooie initiatief waarbij de geschiedenis en het heden van Delft hand in hand gaan. In 2018 verleenden wij een kleine subsidie aan de cursus om deze mede mogelijk te maken. Inmiddels is het tweede jaar van start gegaan. Kijk snel op https://www.delftologie.nl/

   Helemaal links staat Arthur.

 • za
  01
  jun
  2019
  wo
  05
  jun
  2019
  --Hamburg

  Tanny en Rogier vertegenwoordigen onze club dit jaar bij de internationale Rotary Conferentie, die van 1 t/m 5 juni in Hamburg wordt georganiseerd. We wensen hen veel plezier, mooie ontmoetingen en inspirerende verhalen toe. Iets om over te vertellen bij een van de vijfminutenpraatjes over enkele weken?

 • ma
  03
  jun
  2019
  18:00't Postkantoor

  Jan-Peter Mout  is een effectieve interim manager en organisatie- en beleidsadviseur met visie, onderscheidingsvermogen en empathie, aldus zijn website. Met zijn bedrijf Sustainable Compass geeft hij 'richting aan duurzame ontwikkeling'. Daar willen we in dit duurzame jaar natuurlijk alles over weten.

 • ma
  10
  jun
  2019

  Vandaag is Tweede Pinksterdag, en daarom geen bijeenkomst.

 • ma
  17
  jun
  2019
  18:00't Postkantoor

  Ze heeft ons er op individuele basis al vaak over vertelt, dus we kijken als groep uit naar het verhaal vanavond van Monique die haar eigen huis laat bouwen - met duurzaamheid bijzonder hoog in het vaandel. Het komt in Nieuw Delft, de nieuwe wijk die momenteel gerealiseerd wordt naast het oude (en nieuwe) station. Monique heeft Garmt Reijsenbach van Blokland architecten gevraagd zijn ontwerp voor haar huis, een integraal ontwerp met eigen energie- en waterconcept, te presenteren.

   Hier ergens...

 • ma
  24
  jun
  2019
  18:00't Postkantoor

  Kas Hemmes gaf op 18 februari zijn inleiding op de energietransitie door het gebruik van waterstof. Maar hij was nog lang niet uitverteld, en we stonden er allemaal klaar voor om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de vraagstukken die hij ons wilde voorleggen. Dat gaan we vandaag dan alsnog doen!

 • ma
  01
  jul
  2019
  18:00't Postkantoor

  Voor het stokje wordt overgedragen en de nieuwe commissies worden gevormd, is het vanavond een mooi moment om de balans op te maken van het duurzame jaar 2018-2019!

 • wo
  03
  jul
  2019
  18:00Beestenmarkt (bij de koe)

  De altijd succesvolle, inmiddels traditionele literaire wandeling om het gezamenlijke zomerprogramma mee te starten. Komt allen! De wandeling is verplaatst van 24 juli naar 3 juli.

  Rotary Delft-Vermeer organiseert weer de jaarlijkse literaire wandeling door Delft. Ze nodigen iedereen graag van harte uit. Het thema is dit jaar: ONDERNEMEND DELFT

  Welke Delftse ondernemer was ‘handelingsongerechtigd’ en wie kreeg de bijnaam ‘de kippenschilder’? Delftse ondernemers van de Gouden Eeuw tot nu: lakenhandelaar, kroegbaas, visboer, fabrieksdirecteur, marktkoopman, boekhandelaar e.v.a. zoals schrijvers ze hebben opgevoerd in hun romans, gedichten en verhalen.

  Het goede doel dat hiermee wordt ondersteund is het zomerkamp van Scouting Paulus.

  Programma:

  Inloop: 17:45 uur bij de koe op de Beestenmarkt

  Start: 18:00 uur Einde wandeling: 19:15 uur

  Aansluitend diner: 19:30 uur bij Café de V, Voorstraat 9

  Aanmelden en kosten:

  • Wandeling €10,-, diner €19,50 inclusief drankje en koffie/thee. De €10,- voor de wandeling gaat geheel naar het goede doel.
  • Aanmelden kan door een mail te sturen (zie mail van Rob).
  • Graag aangeven hoeveel personen er mee gaan met de wandeling en/of het diner.
  • Je aanmelding is pas definitief na het overmaken van het totaalbedrag naar RC Delft-Vermeer (zie wederom de mail van Rob) onder vermelding van ‘Literaire wandeling 2019’

 • za
  06
  jul
  2019
  15:00 uurGreenvillage, Van den Broekweg 4, 2628 CR Delft

  We sluiten het Rotaryjaar af met een bezoek aan de Green Village, en houden daarna gezamenlijk een BBQ bij Erik vH thuis (vanaf 18:00 uur). Partners zijn van harte welkom! De intekenlijst gaat inmiddels rond. Mocht je je nog niet hebben opgegeven; dat kan nog bij Corrie of bij Han.

  The Green Village is de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van TU Delft. In dit regelluwe ‘openlucht-lab’ bouwen, onderzoeken, testen en demonstreren onderzoekers en ondernemers hun experimentele duurzame innovaties. Ook wordt er echt gewoond en gewerkt. Zo ontdekken de wetenschappers, ondernemers en overheden samen met het publiek waar de knelpunten en uitdagingen liggen. Door ze hier op te lossen, kunnen de innovatieve partijen via The Green Village versnellen van theorie naar praktijk. En werken we samen aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

 • ma
  08
  jul
  2019
  18:00't Postkantoor

  Lieuwe draagt zijn voorzittershamer over aan Rogier, en blikt terug op zijn afgelopen jaar. Rogier kijkt vooruit en presenteert het nieuwe jaarplan voor onze club! Vanavond zullen Eddy en Mieke als nieuwe leden worden geïnstalleerd. Van harte welkom bij RCDK!

 • ma
  15
  jul
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond is er ruimte voor vijf minuten praatjes. Heb je een goed, interessant, grappig onderwerp of gewoon iets te vertellen? Dit is je kans.

 • ma
  22
  jul
  2019
  18:00't Postkantoor

  In verband met het gezamenlijk zomerprogramma zou er vanavond geen eigen clubbijeenkomst zijn, maar er zit zoveel tijd tussen dat we elkaar niet kunnen missen. Dus ben je niet op vakantie, schuif dan gezellig aan! We horen graag de eerste vakantieverhalen.

 • ma
  29
  jul
  2019

  In verband met het gezamenlijk zomerprogramma vandaag geen eigen clubbijeenkomst.

 • vr
  02
  aug
  2019
  12:30 uurBotanische Tuin, Poortlandplein 6, 2628 BM Delft

  In het kader van het zomerprogramma van de Rotary Clubs, zijn we van harte uigenodigd voor een lunch en rondleiding door de Botanische Tuin van Delft – een van de best bewaarde geheimen van Delft – op vrijdagmiddag 2 augustus.

  Programma:

  12:15 u-12:30 u        Verzamelen bij de ingang van de Botanische Tuin

  12:30 u                       Broodjeslunch in de tuin (overdekt)

  14.00 u-15.00 u         Rondleiding

  Graag aanmelden bij RC Delft, zie hiervoor de mail die je hebt ontvangen. Hier vind je ook de kosten terug en hoe te betalen.

 • ma
  05
  aug
  2019

  In verband met het zomerprogramma op donderdag 8 augustus, vandaag geen reguliere clubbijeenkomst.

 • do
  08
  aug
  2019
  17:00Hanos, Kleveringweg 57, 2616 LZ Delft

  In het kader van het zomerprogramma 2019 van de Delftse Rotaryclubs organiseert Delft-Koningsveld op 8 augustus een bezoek aan Hanos, alwaar naast een inleiding en rondleiding ook een gezamenlijke maaltijd zal worden genuttigd. Het programma:

  - 17.00 uur: ontvangst met koffie en thee in het Culinair theater

  - 17.15 uur: wat is de “boodschap” van Hanos door Frans Kieftenbeld, vestigingsmanager:

  Waarom naar Delft, wat is de achterliggende filosofie, voor welk deel van de markt is er gekozen, welk productenassortiment hoort daar bij, tendensen in directe- en online-verkoop, toekomstplannen, enz.

  - 17.45 uur: rondleiding door de winkel, maar ook achter de schermen (totaal 30.000m2)

  - 18.45 uur: proeverij in het Culinair theater

  - 19.45 uur: Einde van de bijeenkomst

  Deze avond vervangt onze reguliere clubavond. Nog niet opgegeven? Neem dan razendsnel contact op met Rob (uiterlijk 2 augustus).

   

 • ma
  12
  aug
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond weer eens tijd voor vijf minuten praatjes, voor wie niet op vakantie is.

 • ma
  19
  aug
  2019

  In verband met het gezamenlijk zomerprogramma vandaag geen eigen clubbijeenkomst.

 • di
  20
  aug
  2019
  18:00 uurOude Veiling 1 Maasland

  Vandaag zijn we van harte welkom bij het zomerprogramma van RC Delft-Vrijhof. We zijn, samen met partner, uitgenodigd voor een heerlijke, zomerse avond op het water in Midden-Delfland. We varen om 18.00 uur weg uit Maasland, adres: Oude Veiling 1 (gratis parkeren is daar volop mogelijk). Op de boot genieten we van de natuur om ons heen, de koelte van het water, een goed glas, een heerlijke maaltijd en natuurlijk van elkaars gezelschap. Onderweg leggen we aan om een pas geopend boerderij-museum te gaan bekijken. Terwijl de zon zoetjes in het water zakt varen we terug naar ons beginpunt.

  Zie de mail van Rogier voor de wijze van aanmelding en betaling. Wees er snel bij, want 13 augustus is de sluitingsdatum.

   

 • ma
  26
  aug
  2019
  18:00't Postkantoor

  Wie heeft er iets te vertellen bij de vijfminutenpraatjes van vanavond? Laat het weten!

 • ma
  02
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

  Brigitte Schoenmaker en Jorinka Poot komen vertellen over de inrichting van de kinderafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis. Zoals jullie ongetwijfeld nog weten, droegen wij hier met de opbrengst van de Delft Blauw Rit 2018 aan bij. Wat is er met onze bijdrage gedaan en hoe reilt en zeilt het op de afdeling? We horen het graag!

   

 • ma
  09
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

  Het thema duurzaamheid bewijst vanavond zijn duurzaamheid...

   

  dr. ir. Henk Polinder vertelt vanavond over Ocean Energy, een project van de TU Delft. Hij promoveerde in 1998 bij elektrotechniek bij Technische Universiteit Delft. Sinds 1996 is hij universitair (hoofd)docent op het vakgebied van elektrische machines en aandrijvingen. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn elektrische aandrijvingen voor duurzame energie (power take off systems in ocean energy, drive trains for wind energy) and maritieme toepassingen

 • ma
  16
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

   Onder voorzitterschap van Rogier vanavond de eerste Huishoudelijke Vergadering van 2019-20. Komt allen!

 • ma
  23
  sep
  2019
  19:30 uur't Postkantoor

  Deze avond staat in het kader van diversiteit / inclusiviteit, een van de thema's in ons huidige jaarprogramma. Rogier heeft Salah van RC Vermeer gevraagd om samen met ons over dit boeiende thema te komen praten.

  Vanavond is de eerste keer - en daarom nog even alleen testen met de eigen leden - waarbij we kijken hoe een andere avond-invulling met een ander tijdpad bevalt. Dus let op: niet regulier van 18 tot 22 uur, maar: 19.30 - start | 20.00 lezing | 20.45 vragenronde | 21.00 borrel met garnituur | 21.30 afronding.

 • ma
  30
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

  Het Europees Octrooibureau riep op 20 juni 2019 de Nederlandse materiaalwetenschapper Rik Breur uit tot winnaar van de European Inventor Award 2019 in de categorie midden- en kleinbedrijf (mkb). Het is een hele eer, dat Rik Breur ons vanavond alles over zijn uitvinding komt vertellen!

  Breur ontwikkelde een niet-toxische folie als afweer tegen biofouling op scheepsrompen en vaste bouwwerken in zee. Zijn technologie voorkomt de aangroei van zeeorganismen zoals algen, zeepokken en mosselschelpen. Deze zeeorganismen kunnen schade opleveren aan platforms en geven weerstand, wat tot hoger brandstofverbruik van schepen leidt. Zijn milieuvriendelijke uitvinding voorkomt biofouling zonder het gebruik van schadelijke en zeewatervervuilende chemicaliën.

  "Geïnspireerd door de natuur en door toepassing van zijn wetenschappelijk expertise, ontwikkelde Breur een oplossing die zowel de maritieme sector als de leefomgeving in zee ten goede komt", aldus EOB-voorzitter António Campinos tijdens de uitreikingsceremonie in Wenen. "Breur's verhaal laat ook zien hoe het mkb zijn voordeel kan doen met het beschermen van intellectuele eigendomsrechten. Hij patenteerde zijn uitvinding al in een vroeg stadium en dat verleende hem en zijn eenmansbedrijf de noodzakelijke geloofwaardigheid bij investeerders om van zijn innovatie een bedrijf te maken". {met dank aan de Scheepvaartkrant]

 • zo
  06
  okt
  2019
  9-16 uurNederland

  Op 6 oktober 2019 organiseert onze club voor de zesde keer de DelftsBlauwRit!

  Er wordt vanaf 09.00 u weer gestart vanaf Herberg Vlietzicht, gelegen aan de Vliet tussen Delft en Rijswijk (ZH). Na ontvangst met koffie en gebak is er een korte briefing, gevolgd door de start. De rit gaat over vele binnenwegen naar een kleine bierbrouwerij in het midden van het land.  Hier wordt geluncht en is er ook zeker nog even tijd om rond te kijken in de brouwerij. Traditiegetrouw eindigt de rit vanaf 16.00 uur op de Markt in Delft. De opbrengst van 2019 wordt aangewend voor een Sinterklaasfeest voor “kinderen van de voedselbank”  in Delft, zodat zij een onbezorgde middag kunnen hebben.

  Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan nu! Ga naar https://www.delftsblauwrit.nl/. Tot 6 oktober!

 • ma
  07
  okt
  2019
  18:00 uurHet Meisjeshuis

   

  Woensdag 21 augustus 2019 bestond het Delftse herenmodebedrijf Kloeg precies 150 jaar. Hoogleraren, ministers, promovendi en burgemeesters behoren tot de clientèle, maar ook jolige studenten en zenuwachtige bruidegoms. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op de verhuur van gelegenheidskleding, en is hofleverancier. Trudy van der Wees schreef een boeiende bedrijfsgeschiedenis en vertelt ons er vanavond alles over. Trudy vestigde zich in 2007 na een lange carrière in de dagbladjournalistiek als freelance tekstschrijver. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een reeks boeken, onder andere over Pierre van Hauwe, de Delftse oorlogsjaren, de Botanische Tuin van de TU Delft en De kookschool van oom Iwan, een combinatie van een biografie en een kookboek.

 • ma
  14
  okt
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond de eerste commissie-avond van het nieuwe Rotaryjaar. Tijd om de koppen bij elkaar te steken en mooie plannen te maken én uit te voeren.

 • ma
  21
  okt
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

   

  Aad van der Harg komt vanavond vertellen over de Voedselbank Delft. De opbrengst van de DelftsBlauwRit 2019 gaat naar een Sinterklaasfeest voor “kinderen van de voedselbank”, extra reden om te luisteren hoe dit mooie initiatief in elkaar steekt.

 • ma
  28
  okt
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond geeft Erik M zijn werkbericht.

 • ma
  04
  nov
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Heb je een onderwerp voor een vijf-minuten praatje? Vertel het Bram en je komt op de lijst!

 • zo
  10
  nov
  2019
  19:30 uur

  Wie gaat de uitdaging aan? Aanmeldingen zijn open - bij Erik M. Er kunnen max 20 mensen mee. Verzamelen om 19:30 uur, eerste heat 20:06 uur, tweede heat 21:00 uur. Kosten 33,90 p.p.

   

 • ma
  11
  nov
  2019
  17:30 uurOPEN, Vesteplein 10

  Josje Bootsma, de nieuwe gouverneur van district 1600, komt vanavond op bezoek bij de vier Rotaryclubs. Dat wordt een bezoek aan ons allen gezamenlijk! We treffen elkaar in OPEN - passend bij het open karakter van Rotary.

  Programma:

  17:30 – 18.00 uur inloop

  18.00 – 18.15 uur Margot Nicolaes – visie Open 2023

  18.15 – 19.00 uur Gouverneur Josje Bootsma

  19.00 – 20.30 uur Walking Diner

 • ma
  18
  nov
  2019
  18:00Meisjeshuis

  Vanavond geeft Mieke haar levensbericht. Let op: vanavond níet in het Postkantoor maar in het Meisjeshuis.

 • do
  21
  nov
  2019
  Restaurant Van der Valk Blijdorp, Energieweg 2 in Rotterdam

  Onder de titel "lokale initiatieven in de schijnwerpers" kunnen alle Rotaryclubs van ons district vanavond een gooi doen naar een District Grant. Ongeveer tien clubs doen dat, in de vorm van een pitch van maximaal drie minuten. Ook RCDK is present! Ieder serviceproject zal in ieder geval een grant van 500 euro toegekend krijgen. De commissie funding is deze avond aanwezig.

 • do
  21
  nov
  2019
  18:00 uurDSM Delft

  RC Delft Vrijhof nodigt ons en eventuele partners uit voor een speciale avond bij DSM, waar directeur Fedde Sonnema ons zal ontvangen. We eten samen en bezoeken de tentoonstelling over de grondlegger van DSM, Jacques van Marken. Wil je mee? Meld je dan UITERLIJK DONDERDAG 14 november aan bij Niek Meijer, voorzitter van de Fellowshipcommissie van Rotaryclub Delft Vrijhof. Voor mailadres zie de mail van Rob.

  Vanaf 17:30 kunt u zich aanmelden bij de hoofdingang van het DSM-terrein, aan de Beatrixlaan, alwaar u opgewacht en verwelkomd wordt door Fedde, en een bezoekerspasje ontvangt, dat u toegang biedt tot het terrein. Uw auto kunt u parkeren op het terrein, uw fiets kunt u stallen op het terrein.*
  18:00 - 18:30 Ontvangst + borrel in het restaurant van het Beyerinck Centre - Planet B.io. Welkomstwoord door Fedde. De borrel 0.0 wordt aangeboden door DSM.
  18:30 - 19:15 Buffetmaaltijd in het restaurant van het Beyerinck Centre, kosten per deelnemer € 20.
  19:30 - 20:30 Rondleiding langs de dubbelexpositie ‘150 jaar gist - het verhaal van DSM in Delft’ en ‘Klein leven, grote impact - microben bepalen onze wereld’*** in het prachtige, rijksmonumentale Grote Kantoor.
  20:30 - 20:45 Einde van de ontvangst. U kunt het terrein weer verlaten bij de hoofdingang aan de Beatrixlaan, nu hoofdúitgang voor u.
 • zo
  24
  nov
  2019
  12 uur vertrek uit DelftNieuwe Kerk, Amsterdam

  Dit mag je niet missen! De grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Voor iedereen die het leuk vindt, dus ook partners zijn van harte welkom. Aanmelden bij Corrie.

 • ma
  25
  nov
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Onder de veelzeggende titel "Wat banken je niet vertellen!" neemt onze eigen huis-econoom Bram ons vanavond mee in de wereld van de bankiers.

 • ma
  02
  dec
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Al jaren hebben we als club een account bij KIVA, waarmee we inmiddels duizenden mensen via een microkrediet verder helpen geholpen in hun werk en leven. Onze zusterclub Weston-super-Mare sluit hierbij aan en verhoogt het bedrag dat we samen in de microkredieten stoppen. Vanavond laat Irene zien hoe KIVA werkt, waarna alle clubleden én enkele clubleden van Weston-super-Mare actief aan de slag gaan. De Engelsen zullen via een Skype-verbinding aanwezig zijn.

 • ma
  09
  dec
  2019
  18:00 uurbij Erik vH thuis, Maerten Trompstraat 29 Delft

  LET OP: Niet in het Postkantoor, maar bij Erik vH thuis.

  Arie Machgeels van Ziel, lid van RC Delft, wil graag meer mensen kennis laten maken met het bestaan en het doel van de kindertuinen, en tegelijk interesse wekken voor het helpen vinden van meer vrijwilligers. Hij komt daarom met plezier een praatje houden over de kindertuinen, lokale voedselproductie en de relatie met de bodem. Vanuit zijn werk in de composteringssector (o.a. wormenhotel.nl) is hij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en vindt hij het erg leuk om daarover te vertellen.

 • di
  10
  dec
  2019
  avondcentrum Delft

  Natuurlijk ontbreken de Rotaryclubs van Delft niet op de Lichtjesavond, de gezelligste avond in de stad! Wat we gaan doen en waar de opbrengst naar toe gaat wordt: daar zijn we nu hard mee bezig.

 • zo
  15
  dec
  2019
  14:00 startBurgwal (start en finish) en centrum Delft

  In een iets ander jasje dit jaar, maar met hetzelfde hoofdingrediënt: lopen voor een Goed Doel door het historische centrum van Delft! Alweer voor de derde keer wordt een Santa Run in Delft georganiseerd, door de Rotaryclubs van Delft. Doe mee of kom kijken.

 • ma
  16
  dec
  2019
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Atie Hoekman, programmeur Werk en inkomen bij de gemeente Delft, komt vertellen over de theorie van schaarste, de tweedeling in de maatschappij en armoede in Delft. Zij legt uit welke invloed langdurig in armoede leven heeft en hoe stress door schulden het beoordelingsvermogen van mensen beïnvloedt. Atie zal ook meer vertellen over welke voorzieningen de gemeente Delft kent en welke acties ondernomen worden in het kader van armoedebestrijding.

 • ma
  23
  dec
  2019

  De kerstboom staat, de verlichting doet het gelukkig dit jaar, en de versiering ziet er ook weer prachtig uit! Geen enkele reden dus om het huis uit te gaan. Laat de club maar even de club vanavond... Fijne Kerstdagen!

 • ma
  30
  dec
  2019
  18:00 uurBij Constantijn thuis

  Nog even aftellen... en dan is het 2020! Tijd voor een terugblik op het jaar dat achter ons ligt? Bespiegelingen richting de toekomst? Vanavond komen we samen bij Constantijn voor de traditionele oliebollen en een heerlijk glaasje om te klinken op het nieuwe jaar. Nadere details volgen.

 • ma
  06
  jan
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

   

  Anja Overhoff vertelt vanavond over de Nationale Spelen 2020. Ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking zullen op 12, 13 en 14 juni 2020 worden ontvangen in de stad van Vrede & Recht voor de Special Olympics Nationale Spelen en daar is Den Haag trots op! De sportstad aan zee waar iedereen recht heeft op een geweldig sportleven, op welk niveau dan ook. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2020 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Kijk alvast op https://specialolympics2020.nl/#home

 • ma
  13
  jan
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

  Lilo Henke vertelt vanavond alles over onze voetafdruk, en nee niet die van je schoenmaat maar op ons klimaat! Klimaatwetenschapper Lilo Henke volgde een MSc Climate Change en een PhD Palaeoclimatology in de UK. Zij werkte o.a. bij het World Food Programme Nepal als Climate Change expert, waar ze rechtstreeks te maken had met de impact van klimaatverandering. Na zoveel te weten te zijn gekomen over de omvang van het probleem, wilde Lilo aan de oplossing meewerken. Daarom werkt ze nu bij Greenhouse Marketeers.

 • za
  18
  jan
  2020
  18:00 uurcentrum Delft

  Onze Nieuwjaarsbijeenkomst is zaterdag 18 januari in het centrum van Delft.

  Meld je snel aan voor een verrassende en bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst, zaterdag 18 januari 2020, aanvang 18.00 uur. De locatie word je tijdig toegestuurd (centrum Delft). Eigen bijdrage is € 47,50 per persoon. Graag voor 6 januari een mailtje naar Corrie of je wel of niet komt, met opgave van VIS / VEGA / VLEES als je komt. En natuurlijk zijn ook de partners van harte uitgenodigd!

 • ma
  20
  jan
  2020
  19:30 uur't Postkantoor

  Edin Mujagic is een onafhankelijke macro econoom, spreker en publicist, zijn laatste boek  gaat over de Nederlandse monetaire geschiedenis (www.monetairegeschiedenis.nl). Artikelen van zijn hand zijn verschenen in kranten in ruim 20 landen wereldwijd.
  Hij is lid (het jongste ooit) van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren
  economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. Hij studeerde macro economie aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich specialiseerde in het beleid van de centrale banken: een saai onderwerp voor de buitenwereld…tot 2009 !
  Edin is geboren in voormalig Joegoslavië en is als 15 jarige vluchteling in de herfst van 1992 naar Nederland gekomen. Het gevaar van het uiteenvallen van een (munt)unie, internationale samenwerking, hoge inflatie, hyperinflatie, nationalisme, socialisme, fascisme, oorlog of een vluchteling zijn, hij is een van de weinige Nederlandse economen die deze zaken aan den lijve heeft ondervonden. Dit stelt hem in staat om op een unieke manier te vertellen over hot topics van vandaag.

  Graag nodigen wij je uit om dit te horen tijdens deze open en gratis lezing.
  Maandag, 20 januari 19:3o uur (aanvang lezing 20 uur)
  ‘t Postkantoor, Hippolytusbuurt 14, Delft
  Email: secretaris@rcdk.nl

  Aanmelden voor niet-leden is niet nodig, maar wel handig zodat we weten hoeveel mensen komen. Meer informatie? Mail naar secretaris@rcdk.nl

 • ma
  27
  jan
  2020
  18:00Het Meisjeshuis

  Sape vertelt ons over zijn werk in Georgië.

 • ma
  03
  feb
  2020
  18:00Bij Erik van H thuis

  Vanavond de tweede commissie-avond van het jaar. Komt allen! LET OP: de avond is bij Erik vH thuis.

 • ma
  10
  feb
  2020
  18:00't Postkantoor

  Eddy geeft vanavond zijn levensbericht.

 • ma
  17
  feb
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

  Celeste Hulsebosch, de oudste dochter van Edith, is in 2019 met steun van onze club naar de RYLA geweest. Ze komt er ons vanavond over vertellen, mede in relatie met haar studie Strategische Marketing RSM.

 • ma
  24
  feb
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond tijd voor elkaar. Wie heeft een mooi onderwerp, iets wat je bezighoudt, waar je druk mee bent? Laat het Bram weten en we horen je bijdrage graag.

 • ma
  02
  mrt
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

   Tineke Kistemaker, teamleider Jeugd en Volwassen en adjunct-directeur, vertelt ons vanavond over de voortgang en de ontwikkelingen van OPEN. Het hart van Delft waar De VAK en DOK en een heleboel lezers en cursisten elkaar vinden!

  Deze lezing is vervallen.

 • za
  07
  mrt
  2020
  avondbij de leden

  De kookadressen zijn bekend, en vrijwel alle stoelen voor eters bezet. Veel plezier!

 • ma
  09
  mrt
  2020
  18:00 uurHuszár, Hooikade 13 Delft

  Na het succes van de eerste editie in Delft van de SamenLoop voor Hoop, in 2018, komt dit jaar de opvolger. Chantal de Groot komt ons vanavond vertellen over dit bijzondere evenement.

  SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

  Ook dit jaar doet Rotary weer mee! Niet alleen RCDK, maar ook leden van de andere Delftse RC-clubs lopen in één team mee in de Loop voor Hoop. Louise (RC Vermeer) is teamcaptain. Han trekt de kar voor RCDK. Samen proberen we zoveel mogelijk op te halen voor KWF kankerbestrijding én staan we stil bij hen die door deze ziekte worden getroffen. Wie doet er dit jaar mee? Het evenement vindt plaats van zaterdag 13 juni 2020 (14 uur) tot zondag 14 juni 2020 (14 uur).

 • ma
  16
  mrt
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

  In verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, is er deze vanavond geen bijeenkomst.

 • zo
  22
  mrt
  2020
  tussen 12 en 16 uurCafé Einstein. Delft

  In verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, is de wijnproeverij tot nader bericht uitgesteld.

 • ma
  23
  mrt
  2020
  19:30 uurHuszár, Hooikade 13 Delft

  In verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, is deze thema-avond tot nader bericht uitgesteld.

     

   

 • ma
  30
  mrt
  2020
  18:00 uur

  In verband met de maatregelen om verspreiding van het corona-virus een halt toe te roepen, is er geen gewone clubbijeenkomst. We kunnen elkaar wel virtueel ontmoeten, via de digitale snelweg. Ben zal ons daar een update geven op alle gebeurtenissen vanuit zijn medische achtergrond en kennis.

  ErikM heeft een instructiefilmpje gemaakt voor leden die wél mee willen doen, maar geen idee hebben hoe dat werkt. Het staat op   https://www.youtube.com/channel/UCWZVvlRHoZ4skIThW9Jw5fw?view_as=subscriber

 • zo
  05
  apr
  2020
  tijd ntbDelfts Brouwhuis, Hippolytusbuurt 43 Delft

  In verband met de maatregelen om verspreiding van het corona-virus een halt toe te roepen, is deze ontvangst tot nader bericht uitgesteld.

  Mieke bereid een ontvangst voor aan het Delfts Brouwhuis. Wie de site bekijkt kan het niet ontgaan: dit is dé plek voor speciale biersoorten, exotische smaken en een gastvrije ontvangst. Maar de plek is veel meer dan 'weer-nieuw-horeca'. Op de plek waar eerst Grieks restaurant Olympia gevestigd was, werd het nieuwe restaurant gerealiseerd door "rasechte Delluvenaren Jon, Sander en Thijs". Tijdens de verbouwing van het pand begin 2018 kwamen twee middeleeuwse kelders tevoorschijn. Archeologie Delft en Monumentenzorg Delft werden erbij betrokken en zij groeven de kelder zorgvuldig uit. Tijdens de werkzaamheden kwamen scherven van een middeleeuwse bierpul tevoorschijn en werd duidelijk dat hier in het verleden een brouwerij was gevestigd! Dat gaf de doorslag voor de drie Delluvenaren om op deze plek opnieuw een brouwerij te vestigen.

  Een medewerker van Monumentenzorg tijdens de opgraving van de middeleeuwse kelders

  De twee middeleeuwse kelders werden ontdekt door een gat in de vloer in het pand op het Heilige Geestkerkhof 17, tijdens de verbouwingswerkzaamheden. De ontdekte kelders blijken uit verschillende perioden te komen. De eerste uit de laat 15de eeuw. De kelder heeft een kruisgewelf waarvan de gewelfaanzetten bewaard zijn gebleven. Het gewelf zelf werd in de 19de eeuw afgebroken toen de kelder om onbekende reden was volgestort. Oorspronkelijk liep de kelder verder door richting de Hippolytusbuurt. Echter, dit deel is afgebroken bij het aanleggen van een winkelvloer aan het begin van de 20de eeuw. De tweede kelder bleek een stuk ouder te zijn en dateert uit de eerste helft van de 14de eeuw. Het is de oudst-ontdekte kelder van Delft! De kelder is rond dezelfde tijd gebouwd als de toren van de Oude Kerk. Het had een tonvormig gewelf en aan beide korte zijden een ingang. De kelder zal met een trap van buiten toegankelijk zijn geweest. De kelders lagen in de Middeleeuwen niet helemaal ondergronds. Door het verschil in straatniveau tussen het Heilige Geestkerkhof en de Hippolytusbuurt – zo’n 1,3 meter – lagen de kelders aan de kant van het Heilige Geestkerkhof ondergronds en aan de Hippolytusbuurt maar half ondergronds. [met dank aan de site van Archeologie Delft]

 • di
  07
  apr
  2020
  20:00

  In verband met de maatregelen om het coronavirus in te dammen, hebben we vanavond een digitale bijeenkomst via zoom. Zie de mail van Rogier om aan te sluiten, en het instructiefilmpje van Erik om te helpen als het nodig is. Graag tot vanavond!

 • ma
  13
  apr
  2020

  Tweede Paasdag vandaag, dus geen clubbijeenkomst. Fijne Pasen!

 • ma
  20
  apr
  2020
  20:00 uurZoom

  Vanavond weer een virtuele bijeenkomst via Zoom. Rogier heeft via de mail de link doorgestuurd. Tot morgen!

 • ma
  27
  apr
  2020

  In verband met Koningsdag geen bijeenkomst vandaag, ook niet virtueel.

 • ma
  04
  mei
  2020

  In verband met dodenherdenking geen bijeenkomst vandaag, ook niet digitaal.

 • ma
  11
  mei
  2020
  19:30 uur

  Een virtuele bijeenkomst vandaag.

 • wo
  13
  mei
  2020
  20:00 uur

  Vandaag een extra virtuele bijeenkomst, niet alleen met de eigen clubleden maar ook met de leden van RC Weston-super-Mare! Extra reden om aan te haken vanuit de rust van je eigen huiskamer. De link voor de Zoom-meeting staat in de mail van Rogier.

 • ma
  18
  mei
  2020
  19:30 uurthuis

  Vanavond sluit Meghan Irving aan bij onze - inmiddels een beetje vertrouwde - digitale omgeving. Zij zal ons vertellen over haar ervaring als afstudeerder bij Deltares en als Rotary scholar. Zie de mail van Rogier voor de link naar Zoom.

 • ma
  25
  mei
  2020
  19:30 uur

   

  Arno van Staalduine, inderdaad "de broer van", is directeur van Het Heerenlanden college in Leerdam.  Wat doet de corona-crisis voor het onderwijs, en hoe ervaart hij dat? Hij schuift virtueel bij ons overleg aan om ons er alles over te vertellen.

 • ma
  01
  jun
  2020

  In verband met Tweede Pinksterdag geen clubbijeenkomst vandaag.

 • ma
  08
  jun
  2020
  19:30 uur

  Waarschijnlijk voor de eerste keer in de geschiedenis van RCDK: een virtuele huishoudelijke vergadering. We kunnen elkaar - nog steeds - niet in het echt ontmoeten, maar dat houdt de agenda niet tegen. Daarom via Zoom een huishoudelijke vergadering. Rob zorgt via de mail voor de stukken. Rogier start stipt om half acht de vergadering.

   

 • ma
  15
  jun
  2020
  19:30 uurvirtueel

  Hoe, daar wordt aan gewerkt. Maar vanavond proberen we avondjes van zes te houden rondom het thema coronacrisis.

 • ma
  22
  jun
  2020
  19:30 uurvirtueel

  Vanavond praat Zamzam Abdillahi ons bij over de Delftse Vakantie Activiteiten DVA. Hoe gaat de DVA de gebruikelijke vakantie-activiteiten inpassen met alle COVID-19 maatregelen in deze ongebruikelijke tijd?

 • ma
  29
  jun
  2020
  19:30 uurvirtueel

  Hans Meerburg, de broer van Erik en zelf ook Rotarian, komt vertellen over de ontwikkelingen van een vaccin tegen COVID-19, voor de meeste mensen bekend als corona.

 • ma
  06
  jul
  2020
  19:30 uurvirtueel

  Rebecca Chen, de dochter van Irene, studeerde 26 mei 2020 af als gedragsbioloog, etholoog met een mooi woord. Vanavond vertelt ze ons over haar vakgebied en zoomt van daaruit in op het onderzoek dat zij voor haar masters' thesis deed naar bijzondere kippen op Hawaii.

 • ma
  13
  jul
  2020
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond draagt Rogier zijn voorzittershamer over aan Edith. Wat zijn haar plannen voor het nieuwe Rotaryjaar? Wat zal ons nieuwe thema zijn? In 2020 vieren we als club het 35-jarig bestaan. Edith zal alvast een tipje van de sluier oplichten over de festiviteiten.

  Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus zien we elkaar weer in het Postkantoor. Uiteraard met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen. Opgeven voor zaterdag bij Rob i.v.m. het vereiste minimale aantal eters.

 • ma
  20
  jul
  2020

  Deze avond is verschoven naar woensdag 22 juli.

 • wo
  22
  jul
  2020
  19:00 uurMooie Boules, Professor Schermerhornstraat 9-11, 2628 CN Delft

  In plaats van maandag 20 juli is er vanavond een actieve bijeenkomst. Voor wie wil: we gaan jeu-de-boule spelen! Rob heeft gereserveerd voor 20 mensen en laat via de mail alle ins and outs aan ons weten.

  MOOIE BOULES DELFT is de allereerste jeu de boules-foodhal van Delft, die in november 2019 op de Professor Schermerhornstraat 9-11 in Delft de deuren opende. Het is een overdekte hal, dus ook als het regent kunnen we spelen.
  En hierbij in een oogopslag (loep geen overbodige luxe) nog even de spelregels:
 • ma
  27
  jul
  2020

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  03
  aug
  2020

  In verband met de zomervakantie vanavond 5-minutenpraatjes. Wie een leuk onderwerp heeft, over haar vakantie wil vertellen o.i.d., meld het aan Bram.

 • ma
  10
  aug
  2020

  In verband met de zomervakantie vanavond geen bijeenkomst.

 • ma
  17
  aug
  2020
  19:00 uurLand Art Delft, Rotterdamseweg 205

  Op 17 augustus 2020 zijn we welkom bij Land Art Delft. Verzamelen op de Rotterdamseweg 205. Om 19.00 uur krijgen we eerst koffie en daarna vertrekken we voor een rondleiding van 1 à 1,5 uur door het park o.l.v. Paula van Kouwenhoven, die de tulpenvaas ontwierp. We bekijken o.a. de tulpenvaas, die sinds kort naast de A13 staat. Per groep van 15 mensen gaat er een gids mee.

  Na afloop van de rondleiding zullen we in het park een plekje zoeken om nog wat te drinken. Neem daarvoor je eigen favoriete drankje én een glas mee, en hou de anderhalve meter in de gaten.

  Stichting Land Art Delft (LAD) is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen de TU Delft en de Stichting World Art Delft. Het kunst landschapspark van LAD is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland. Om dit landschap met zijn karakteristieke dijken, sloten en weilanden te behouden en om de geschiedenis door te geven aan een toekomstige generatie, heeft LAD als doel het landschap te transformeren in een kunst landschap. Door het groene grasland te verrijken met kunstwerken die geïnspireerd zijn door de natuur en de lokale geschiedenis, zal het een uniek recreatie landschap worden, waar kunst een nieuw licht kan laten schijnen op de omgeving. Het is een bijzonder openbaar landschapspark te midden van de hectiek van de Randstad, waar men kan wandelen, fietsen, fotograferen, picknicken met familie of vrienden, vogels kijken of simpel relaxen met eventueel een boek.

  In het park hebben kunstenaars uit binnen- en buitenland hun visie op het thema 'Landschap als geheugen' met verschillende materialen en vanuit verschillende benaderingen uitgebeeld. De rust van de natuur, de panoramische vergezichten, zorgen samen met de kunst voor een unieke beleving van de polder van Midden Delfland.

   

  Voor meer plaatjes en informatie: https://www.landartdelft.nl/

 • ma
  24
  aug
  2020

  In verband met de zomervakantie geen programma vanavond.

 • ma
  31
  aug
  2020
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Liesbeth Zoetmulder van Het Talentenhuis Delft is vanavond onze gast. Het Talentenhuis biedt (huiswerk)begeleiding aan leerlingen van de basisschool uit groep 7 en 8 tot eindexamenleerlingen op de middelbare school. Het is een sociaal huiswerkinstituut dat open staat voor alle leerlingen.

 • ma
  07
  sep
  2020
  19:30 uurvirtueel

       

  Wesley Nijmeijer vertelt ons vanavond via Zoom over NOBIS. Zij zijn bezig om in de Delftse wijk Buitenhof een grootschalig sociaal kunstproject te realiseren, met als doel de buurt te vervrolijken, en te laten zien hoe mooi, bijzonder en leuk Buitenhof is - aan Buitenhof, Delft en zelfs heel Nederland. Wesley is student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft.

  Deze avond is virtueel via Zoom. Vanaf half acht ben je welkom voor gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie, glas wijn of wat je wilt, om acht uur start het programma.

 • ma
  14
  sep
  2020
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Gezellig in Het Meisjeshuis, en tijd voor 5-minuten-praatjes. Laat het Bram weten als je iets met de club wilt delen.

 • ma
  21
  sep
  2020
  19:30 uurvirtueel

    

  Femke Kleijweg van Firma van Buiten komt ons vanavond over deze bijzondere firma vertellen. Het cateringbedrijf/leer-werkbedrijf Firma van Buiten verzorgt maaltijden, doet catering en nog meer! Vanavond hoor je wat.

  Vanaf half acht kan je virtueel aanschuiven voor de borrel, de inhoudelijke avond start om 20 uur.

 • ma
  28
  sep
  2020
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Vanavond geeft Erik H zijn werkbericht. Een soort levensbericht, maar dan alleen over het aandeel van zijn werk daarin... Alleen voor leden, maar komt allen!

 • ma
  05
  okt
  2020
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De eerste Huishoudelijke Vergadering van het nieuwe Rotaryjaar. Agenda volgt t.z.t. Voor info over het Vakwerkhuis, de plek waar we vanavond een keer bijeen komen, zie https://vakwerkhuis.com/ Voor de autorijders is er gratis een parkeerplek.

 • ma
  12
  okt
  2020
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Tineke Kistemaker, adjunct-directeur van OPEN en teamleider jeugd en volwassen bij DOK, vertelt vanavond over OPEN en de samenwerking daarbinnen tussen De VAK en DOK.

 • ma
  19
  okt
  2020
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond hebben we weer eens tijd voor vijf minuten praatjes. Er is meer dan genoeg gebeurd de afgelopen tijd, dus wie iets wil delen mag zich bij Bram aanmelden.

  Indeling van de zoom-avond is als volgt: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start voordracht en 20.00 uur sluiting.

 • ma
  26
  okt
  2020
  18:45 uurvirtueel

   

  Zamzam Abdillahi vertelde ons deze zomer hoe DVA met de huidige coronacrisis en de vereiste ander halve meter hun zomerprogramma gingen inrichten. Vanavond vertelt ze ons hoe het is verlopen. We hebben via via al positieve berichten gehoord, dus we zijn benieuwd!

  Indeling van de zoom-avond is als volgt: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start voordracht en 20.00 uur sluiting.

 • ma
  02
  nov
  2020
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond hebben we een digitale commissieavond, alweer een primeur in de geschiedenis van onze club. We kunnen inloggen op Zoom zoals normaal, maar worden daarna digitaal in groepen ingedeeld zodat iedereen met haar/zijn eigen commissie kan overleggen.

  Indeling van de zoom-avond is als volgt: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start programma en 20.00 uur sluiting.

 • ma
  09
  nov
  2020
  18:45 uurvirtueel

   

  Josée Claassen (RC Delft Vrijhof) stuurde ons een oproep om professionele musici tijdens de huidige coronacrisis te ondersteunen. Ze schreef: "Professionele musici hebben het financieel erg moeilijk in deze coronatijd. Al vanaf maart dit jaar, en het einde is nog niet in zicht. Om hen een steuntje in de rug te geven ben ik een actie begonnen waarvan ik het erg op prijs zou stellen wanneer u daaraan mee zou doen. Ik ben kunsthistorica en geef lezingen over beeldende kunst en muziek. Voor sociëteit Het Meisjeshuis in Delft, waar ik normaal gesproken lezingen geef, schrijf ik sinds eind maart een wekelijkse column over beeldende kunst en muziek. De gebundelde, digitale columns - over de periode eind maart tot en met eind september 2020 - zijn tegen betaling van € 10 bij mij te verkrijgen (meer doneren mag). Het zijn prachtige verhalen over kunst, met web-links naar bijpassende muziek. De opbrengst komt geheel ten goede aan professionele musici. Hier ziet u een voorbeeld van de columns:  Columns beeldende kunst en muziek - voorbeeld. Ik hoop dat veel Rotarians dit bestand willen afnemen, dan helpen we samen de muziek in Nederland. Wilt u bestellen? Mail mij: josee@imagomusica.nl. Ik zorg dan voor de verdere gegevens en de afhandeling. Namens de musici alvast mijn hartelijke dank."

  Het bestuur heeft andere Rotaryclubs, die ook op maandagavond hun vaste bijeenkomst hebben, uitgenodigd om mee te komen luisteren naar het verhaal van Josée. Tot nu toe kreeg hij van drie clubs positieve reacties. Bij voorbaat welkom aan onze digitale gasten!

  Indeling van de zoom-avond is als volgt: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start voordracht en 20.00 uur sluiting.

 • ma
  16
  nov
  2020

  Onze spreekster van deze maandag moest helaas vanwege familieomstandigheden afzeggen. Omdat, zoals al eerder is aangekondigd tijdens onze wekelijkse Zoombijeenkomsten, onze Districtsgouverneur Paul van Grevenstein op woensdag 18 november digitaal op bezoek komt bij de vier Delftse clubs hebben we besloten onze eigen clubavond van 16 november te laten vervallen.

 • wo
  18
  nov
  2020
  19:30 uurvirtueel

  Gouverneur Paul van Grevenstein (district 1600) zou dit jaar, net als zijn voorgangster Josje Bootsma, een gezamenlijk bezoek brengen aan de vier Delftse Rotaryclubs. De coronacrisis gooit roet in het eten, en daarom wordt het dit jaar een virtueel bezoek. Maar ook daar zijn leden van alle vier clubs samen bijeen!

  Paul van Grevenstein zal spreken en ons in een Vraag & Antwoord sessie bevragen over hoe we aankijken tegen de Rotary insteek komende jaren:

  1. Wat is jullie strategie voor de versteviging van het fundament van jullie clubs ? Welke aanpassing/groei via diversiteit & verjonging ?
  2. Hoe plannen jullie het bereik, de sociale impact en de zichtbaarheid van jullie clubs in de gemeenschap te vergroten ? Cluboverstijgende projecten ?

  Het is nodig dat van te voren bekend is wie er deze avond aansluit. Opgeven graag bij zowel Rob als Edith. De inloggegevens voor de Zoom zit in je mailbox. De avond duurt tot ongeveer halfnegen. Komt allen (virtueel)!

 • ma
  23
  nov
  2020
  18:45 uurvirtueel

  Nu we niet bij 't Postkantoor terecht kunnen, hebben we gegeten bij Het Meisjeshuis en het vakwerkhuis. Vandaag bespreken we de voors en de tegens van beide locaties om een nieuwe locatie voor volgend jaar te kiezen.

 • ma
  30
  nov
  2020
  18:45 uurvirtueel

   

  Ons nieuwe lid Maarten houdt vanavond zijn levensbericht, zodat we hem allemaal beter leren kennen. Alleen voor leden.

  Indeling zoom-avond: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start voordracht en 20.00 uur sluiting.

 • ma
  07
  dec
  2020
  18:45 uurvirtueel

  2020 is een lustrumjaar voor RCDK: we bestaan 35 jaar! Vanavond geeft de lustrumcommissie (Frits, Erik vH en Irene) de aftrap van dit bijzondere Rotaryjaar. Hoe, dat is nog een verrassing!

 • ma
  14
  dec
  2020
  18:45 uurvirtueel

  Barbara geeft vanavond haar werkbericht. Alleen voor leden.

 • ma
  21
  dec
  2020
  18:45 uurvirtueel

   

  Norma Johnston is sinds juni 2020 voorzitter van onze zusterclub Weston-super-Mare. Nu we ook virtuele bijeenkomsten hebben, bood dit de kans om haar uit te nodigen zonder dat ze de reis naar Delft hoeft te ondernemen. En dat doet ze met plezier! Vanavond bezoekt ze ons dus virtueel en vertelt over de geschiedenis van RCWsM, die komend jaar 100 jaar bestaat.

  Indeling van de zoom-avonden is als volgt: 18.45 uur social talk, 19.00 uur mededelingen, 19.15 uur start voordracht en 20.00 uur sluiting.

 • ma
  28
  dec
  2020
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond is er ruimte voor 5-minuten praatjes. Heb je een leuk onderwerp dat je wil delen? Laat het even aan Bram weten.

 • do
  31
  dec
  2020

  Helaas moeten we de traditionele oliebollen bij Constantijn dit jaar overslaan. Desalniettemin het allerbeste voor iedereen voor het nieuwe jaar!

 • ma
  04
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  We luiden het nieuwe jaar in met 5-minuten-praatjes.

 • za
  09
  jan
  2021
  19:30 uurvirtueel

  Het is dit jaar anders dan anders: geen gezamenlijk etentje ergens in een leuke tent, maar achter je eigen tafel, voor je eigen scherm. Om het nieuwe jaar op een leuke manier in te luiden gaan we gezamenlijk borrelen (alles voor de borrel wordt bij je thuis afgeleverd, advies is om vooraf niet te zwaar te tafelen) en een nostalgisch spelletje spelen. Inmiddels hebben zich meer dan 50 leden en partners opgegeven. Tot 9 januari! Corrie, Marien, Ton, Constantijn, Ruud en Mieke.

 • ma
  11
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Omdat de mensen van Studentpride ziek zijn, komt Chris Vervoort (vz RD Delft) vanavond vertellen over de verzetsman die tijdens WOII in het huis woonde, waar Chris nu woont: Kees Chardon. Wisten jullie, dat Ben vroeger in dat huis woonde?

 • ma
  11
  jan
  2021
  20:00 uur

   

  Chantal van der Putten en Gunnar Boer van Studentpride zijn helaas ziek... binnenkort wordt een nieuwe datum geprikt.

 • vr
  15
  jan
  2021
  17:00 uuronline

  Op 15 januari 2021 van 17 tot 18 uur is een online bijeenkomst met het thema Bold Action on Water and Climate Adaptation onder het motto van Climate Adaptation and Community Engagement.

  Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Rotary, het IHE Delft Institute for Water Education en Water for Life. Zij bundelen hun krachten voor meer impact: Rotary voor fundraising en inzet van netwerk en kennis van lokale Rotary's, IHE gericht op de ontwikkeling van toekomstige waterleiders en inzet van netwerk en kennis van lokale alumni, en Water for Life voor de uitvoering van duurzame waterprojecten samen met lokale waterbedrijven en lokale gemeenschappen. Dit evenement is officieel geaccrediteerd als Side Event van de Climate Adaptation Summit 2021 [https://www.cas2021.com/].

  Dit is een internationale topbijeenkomst, gehost door Nederland, om te komen tot wereldwijde maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

  De online bijeenkomst heeft als doel om Rotarians in Nederland te inspireren zich te blijven inzetten voor schoon water en sanitatie voor iedereen in de wereld en daarbij bewust te kiezen voor een focus op het weerbaarder maken van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering op waterveiligheid en waterbeschikbaarheid. De projecten die aan de orde komen bieden een concreet handelingsperspectief voor iedere Rotaryclub in Nederland.

  Zoals bij De Wereld Draait Door komen in het bestek van een uur verschillende gasten aan het woord. Dat zijn onder meer Holger Knaack - President Rotary International 2020-2021, Eddy Moors - Rector van IHE Delft, Marco Schouten - CEO bij VEI en Directeur bij Water for Life en Hans Gehrels - o.a. lid Commissie Bold Action on Water and Climate Adaptation.

  Via Chris Engelsman van Rotary krijg je een uitnodiging en de mogelijkheid om je voor dit online evenement aan te melden. Inschrijven voor deelname kun je hier doen. Enkele dagen vóór de bijeenkomst ontvang je nadere informatie hoe je kunt inloggen.

 • ma
  18
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Marnix Kluiters vertelt vanavond over Ecosofy. Weten wat dat is? Kom luisteren!

 • ma
  25
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Dankzij Eddy is vanavond IHE-student Qurratul Ain Contractor bij ons te gast. Zij is dit studiejaar begonnen aan haar MSc Water Management and Governance (2020-2021). Zij zal ons vertellen over de studie én over haar plannen in India na haar afstuderen.

 • ma
  01
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Maarten vertelt ons vandaag alles over waterstof!

 • ma
  08
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond is het tijd voor een commissieavond.

 • ma
  15
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Eddy geeft de eerste presentatie in het kader van ons lustrumthema water. Hij is directeur van het IHE en zal ons alles over dit instituut vertellen.

 • ma
  22
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond is er tijd voor 5-minuten praatjes. Frank zal iets vertellen over warmtetransitie, ofwel hoe we voor 2050 van het gas afkomen in de glastuinbouw en de gebouwde omgeving, en wat de rol daarin is van warmtenetten. Heb jij ook een interessant onderwerp, opmerkelijk boek gelezen of iets anders wat je wilt delen? Laat het Bram weten.

 • ma
  01
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Hoewel het nog onzeker is wanneer het Maritiem Museum haar deuren weer mag openen voor publiek, is er hard gebouwd aan een gloednieuwe tentoonstelling: Maritieme Meesterwerken. Op 12 februari stond alles klaar, om de expo aan iedereen te laten zien. Het is een samenwerkingsproject tussen het Maritiem Museum en Museum Boijmans van Beuningen, en de laatste tentoonstelling in het kader van het Boijmans-bij-de-Buren project. In de tentoonstelling worden de mooiste maritieme werken van kunstmuseum Boijmans samen getoond met de mooiste kunstwerken van het Maritiem Museum. Die werken dateren van de 15de eeuw tot nu en onder hen werken van wereldberoemde oude meesters als Jeroen Bosch, Willem van de Velde de Oude én de Jonge, Jan van Goyen en Claude Monet maar ook van moderne kunstenaars als Paul Signac, Guido van der Werve en Frank Stella. Irene licht de tentoonstelling toe en de twee perspectieven waardoor naar de schilderijen zal worden gekeken: door de bril van de maritiem historicus en door de bril van de kunsthistoricus.

 • ma
  08
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Bram neemt ons vanavond mee in de wereld van investeringen. Hij zal ons wat algemene richtlijnen vertellen die je in acht kunt nemen als je ergens in wilt investeren. Daarnaast geeft hij gelegenheid geven om wat vragen te stellen, want hem worden veel vragen gesteld over dit onderwerp. Dus wil je iets weten? Vraag deze expert!

 • ma
  15
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

   

  Carlo Kuiper van de BAM vertelt over het energieneutraal renoveren van de Afsluitdijk.

  De heer Kuiper is projectleider bij BAM PPP. Hij werkt daar aan het Afsluitdijk-project in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit omvat het versterken van de dam, de bouw van een pompstation, de renovatie van de bestaande sluizen en de bouw van twee sluisdeuren. "Een zeer divers en multidisciplinair project", aldus Carlo Kuiper.

  De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg en vijf jaar later, in 1932, werd het laatste sluitgat, de Vlieter, gesloten. Een jaar later werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer. Aan beide kanten van de Afsluitdijk liggen sluizen voor de scheepvaart en spuisluizen. Tegen Noord-Holland zijn het de Stevinsluizen. Op Kornwerderzand, ruim 4 km van Friesland, liggen de Lorentzsluizen. De hele dijk is 32,5 km lang, het waterkerende deel ervan 30 km. De Afsluitdijk is van 2019 tot 2022 afgesloten voor voetgangers en fietsers in verband met groot onderhoud aan de dijk.

  In plaats van Zoom gebruiken we vandaag MS Teams. Let op je mailbox voor de link.

 • ma
  22
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Met dank aan Eddy vanavond weer een bijdrage in het kader van ons lustrumthema water. Twee vooraanstaande docenten van het IHE Delft Institute for Water Education, Jenniver Sehring (links) en Susanne Schmeier (rechts) vertellen over het voorkomen van conflicten a.g.v. waterproblematiek.

  Jenniver Sehring is a Political Scientist who joined IHE Delft in 2018 as Senior Lecturer in Water Diplomacy at the Department of Integrated Water Systems and Governance. Her research and teaching focus on water governance at local, national and transboundary level and on institutional arrangements as well as practices of water cooperation and diplomacy. She coordinates the master programme “Water Cooperation and Diplomacy”, a joint programme with the University of Peace (UPEACE) in Costa Rica and Oregon State University in the US, as well as the DUPC2 Water Diplomacy Programme.

  Susanne Schmeier is an Associate Professor of Water Law and Diplomacy at IHE Delft, which she joined in 2018. Her research, teaching and advisory activities focus on the legal and institutional dimensions of water resources management at both the (sub-)national and the transboundary levels, the role of agreements and river basin organizations in promoting and maintaining sustainable water resources management, the linkages between water insecurity and conflict and related entry points for water-based cooperation and negotiation processes, as well as the sustainable management of ecosystems linked to water resources (including the management of mountain eco-regions and source-to-sea approaches as well as biodiversity). Susanne Schmeier also leads the Water, Peace and Security (WPS) partnership.

 • ma
  29
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Erik Ruijgh van Deltares vertelt vanavond over waterbeheer en bescherming in het Haringvliet.

  Van de website van Deltares: "Erik Ruijgh is an expert in integrated water management and senior project manager on hydraulic infrastructures. He started his career in 1988 at Delft Hydraulics in modeling nutrient emissions from agricultural fields in the Netherlands. He later developed, during a series of projects in Central and Eastern Europe, as well as China SE Asia and Egypt, a generic tool to model waste load emissions to surface water. The tool is now implemented as Emission Module in the Deltares Software products Sobek and Delft3D.

  Since 2015 Erik Ruijgh joined the Deltares team for hydraulic structures. He is an expert and senior project manager for a number of national and international projects focusing on locks, weirs and storm surge barriers. He recently was involved in project on the New Panama Locks. Mr. Ruijgh is also managing the Deltares knowledge impulse program on Replacement of Hydraulic Infrastructure.

 • ma
  05
  apr
  2021

  Tweede Paasdag vandaag, dus geen clubbijeenkomst.

 • ma
  12
  apr
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Hemkaran Ramhit, nu lid van RC Delft-Vermeer en voorheen lid van RC Paramaribo Residence, vertelt ons over een bijzonder initiatief. Suriname heeft drie Rotaryclubs: RC Paramaribo, RC Paramaribo Central en RC Paramaribo Residence. Gezamenlijk organiseren zij op 16 april 2021 een fundraisingswebinar, die zal worden verzorgd door Mercedes de Miranda, Business Development Director. De opbrengst zal worden besteed aan op educatie gerichte doelen ten behoeve van de jeugd in Suriname: het opzetten van een mediatheek, aanschaf van schoolmeubilair, vernieuwen of renoveren van sanitaire voorzieningen op scholen, etc.  Via de mail ontvingen we de folder: vanavond een persoonlijke toelichting.

  LET OP: de spreker begint vanavond om 19:00 zijn presentatie. Deze duurt tot half acht. Onze interne mededelingen zullen daarna worden gedaan. Op tijd inloggen dus!

 • ma
  19
  apr
  2021
  19:00 uurvirtueel

  De presentatie van Bartho Boer is  uitgesteld. Daarom 5-minuten praatjes vanavond.

 • ma
  26
  apr
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Erik H vertelt vanavond over de toeslagenaffaire, en hoe Rotterdammers daarbij geholpen worden.

 • ma
  03
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

   OF 

  Vanavond tijd voor 5 minuten praatjes. Als het weer het toelaat, gaan we  coronaproof in groepjes van twee door Nieuw Delft wandelen of lopen we de waterwandeltour. Hou de app in de gaten voor het laatste nieuws!

 • ma
  10
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Vanavond is er ruimte voor 5-minutenpraatjes.

 • ma
  17
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Vanavond geeft Lieuwe zijn levensbericht.

 • ma
  24
  mei
  2021

  Vanwege Tweede Pinksterdag vandaag geen clubbijeenkomst.

 • za
  29
  mei
  2021
  10:00 - 12:30 uurvirtueel

  Ondanks de coronamaatregelen gaat de Discon dit jaar door. De dag is omgezet naar een professionele stream in de vorm van een afwisselende TV talkshow. Deze show zal live uitgezonden worden vanuit het groot auditorium van Naturalis Biodiversity Center in Leiden, op zaterdag 29 mei 2021 tussen 10.00 en 12.30 uur.

  Dit jaar is gekozen voor twee actuele thema’s: Transformatie en Innovatie.

  WAAR GAAT DEZE DISCON OVER?

  Kernvraag bij deze Discon is : wat zijn relevante ontwikkelingen in de wereld buiten je Club en hoe krijgen jullie daar mee te maken? Gaan we gewoon op de oude voet door of ontstaat er een reset naar een ‘nieuw normaal’? De gekozen onderwerpen zijn als volgt:

  * de toekomst van Rotary;

  * heden en toekomst van de Provincie waar ons District 1600 in huist;

  * enkele maatschappelijke macro-transities;

  * een innovatieve ontwikkeling in de geneeskunde (‘regenerative medicine’);

  * een groots 365 dagen durend event voor nieuwsgierige geesten; en

  * de interesses en ambities van jonge professionals – onze toekomst !

  WIE ZIJN DE SPREKERS?

  Holger Knaack, wereldpresident Rotary International;

  Jaap Smit, Commissaris van de Koning voor de Provincie Zuid-Holland;

  Ab van der Touw, vm. CEO Siemens NL, thans betrokken bij diverse transities;

  Ton Rabelink, hoogleraar en Divisiehoofd Leids Universitair Medisch Centrum;

  Meta Knol, directrice ‘Leiden, European City of Science’;

  Joeri Loman, vm. landelijk Voorzitter van Rotaract;

  Froukje Zandvliet, huidige District Representative D1600 landelijke Rotaract Bestuur.

  Dagvoorzitter is Rutger Mazel, Rotarian (PDG’19-’20 van naburig District 1580 - Noord Holland) en buitenlandjournalist in Hilversum.

  WAT KUNNEN WE VERWACHTEN?

  Ervan uit gaande dat Rotarians nieuwsgierige geesten zijn, zijn de organisatoren ervan overtuigd dat deze Discon je food for thought biedt en de nodige inspiratie.

  WAT WORDT VAN ONS VERWACHT?

  De livestream wordt een mooie ervaring. Je hoeft je hier niet apart voor te registreren – je hoeft alleen maar te surfen naar een site die nog bekend gemaakt gaat worden.

  Er is geen verplichte bijdrage, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom en gaat naar een goed doel. Bij deelname wordt een ieder gevraagd een vrijwillige donatie te doen dat gaat naar studiebeurzen voor buitenlandse studenten aan het IHE in Delft. Het minimum richtbedrag daarvoor is € 15. Donaties graag op NL18 RABO 0356 1692 78 t.n.v. Stichting District 1600 Rotary International.

  Ook gasten van buiten zijn van harte welkom. Nodig ze vooral uit. Immers, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 • ma
  31
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Stein van Oosteren woont al zo'n 20 jaar in Parijs en wilde zich nuttig maken voor de maatschappij daar. 'Ik ga daar elke dag op de fiets naar het werk en het viel mij op hoe weinig fietsers daar zijn. Ik ben toen in de lokale politiek actief geworden, want ik wilde meer fietsers op de weg krijgen. Daarop heb ik besloten een fietsvereniging op te richten. Daarna heb ik in 2018 alle fietsverenigingen van Parijs bij elkaar gebracht en zo werden we een vereniging die op regionaal niveau actief is. Dat houdt in dat we nu in de hele regio Parijs met zo'n 12 miljoen inwoners bezig zijn', aldus Van Oosteren. En voor die 12 miljoen inwoners wilde hij een goed fietsnetwerk maken. 'We hebben daarom een kaart gemaakt en die bij politici aangeboden. Die hebben er nu voor gezorgd dat dit plan daadwerkelijk uitgevoerd wordt.'

 • ma
  07
  jun
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Hoogheemraad Marcel Belt van het Hoogheemraadschap van Delfland vertelt vanavond over het beheer van het water in ons eigen Delft. Van de website van het HH: "Ik heb heel veel met water. Want waar water is, is leven! En daardoor is er altijd wat té beleven en is water interessant voor mij. Of het nu een mooie sloot is vol met kikkervisjes en andere waterdiertjes waar ik met mijn kinderen in kan rommelen, of een strand, vaart of waterplas om in te zwemmen, kitesurfen, varen, enzovoort. Ik heb veel gewerkt aan stedelijke ontwikkeling en waterprojecten. Water maakt de stad altijd mooier en vaak ook rustiger. Ik heb een aantal dromen voor Delfland die ik graag met mijn collega’s wil gaan realiseren! Allereerst de droom die ook direct aan mijn portefeuille raakt. Dat is dat we in ons hele gebied zo’n waterkwaliteit hebben dat je in feite er overal veilig zou kunnen zwemmen. Water wat veilig is, fraai eruit ziet en wat boordevol leven zit. Een tweede belangrijke droom is dat we het met elkaar, dus met inwoners, bedrijven, gemeenten, waterschap, voor elkaar krijgen dat ons gebied de gevolgen van de klimaatverandering goed kan opvangen. Door meer groen, meer wateropvangplekken en véél minder stenen kunnen we hevigere regenbuien beter opvangen. En dat groen en water helpt ook om water voor in tijden van droogte beter vast te houden."

 • ma
  14
  jun
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Paul Ketelaars is eigenaar/directeur van het Vakwerkhuis, waar we sinds kort (nou ja, reken de crisistijd niet mee) bijeenkomen. Hij is ook architect en dat is te zien aan de mooie locatie.

 • ma
  21
  jun
  2021
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Eddy is niet alleen directeur van het IHE, maar ook voorzitter van de Watermusea in Nederland (Cruquius museum, Biesbosch museum, stand-up museum Amsterdam, Flevoland, Vrienden van de Den Bosch), die dit jaar een wedstrijd hebben uitgeschreven rond het thema water & klimaat. Vanavond vertelt hij ons hierover.

 • ma
  28
  jun
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Tijd voor de huishoudelijke vergadering. Rob stuurt de stukken tijdig per mail, dus hou je inbox in de gaten.

 • ma
  05
  jul
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Hoe is het gegaan afgelopen Rotaryjaar? De voorzitters van de commissies geven een korte terugblik. Maar eerst zal Antoinette Termoshuizen van de Stichting Niketan een korte toelichting geven op het Niketan project, waarvoor zij steun aan onze club hebben gevraagd. In de mail vind je de projectaanvraag.

 • wo
  14
  jul
  2021
  18:00 uurOude Langendijk bij Het Blauwe Hart

  Vanavond de jaarlijks terugkerende literaire wandeling door Delft, georganiseerd door RC Delft-Vermeer. Deze literaire wandeling gaat over geboren en getogen inwoners van Delft, de Delvenaren, maar ook over personen die soms komend van heinde en verre zich in Delft vestigden, de Delftenaren. Volgens overlevering moet dit onderscheid gemaakt worden. Het gaat hier over gewone en ongewone Delftbewoners, over vogels van diverse pluimage zoals volkspoëten, postbezorgers, huisvrouwen, feministen, zwerfafvalpakkers, gastarbeiders en cafégangers.
  We wandelen in kleine groepen o.l.v. rondleiders van RC Delft-Vermeer. De opbrengst gaat naar het goede doel: KinderAcademie Delft. De maaltijd in de Bierfabriek gebruiken we aan tafels van 4-6 p.p. Je kunt je aanmelden t/m 10 juli.

 • ma
  19
  jul
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Bestuursoverdracht... maar anders dan anders. We krijgen een nieuwe secretaris, maar de andere bestuursleden blijven vanwege de bijzondere crisistijd nog een extra jaar. Zo hebben we meer tijd om invulling te geven aan Edith's thema én aan het lustrum. Bovendien is de bestuurswissel een weekje uitgesteld omdat het Vakwerkhuis kampt met corona-zieken. Hopelijk kunnen we 19 juli terecht.

 • di
  03
  aug
  2021
  18:00 uurDelftweg 87 Rijswijk

  Vanavond zijn we te gast bij Rob en Marianne, waar we vanaf 18 uur van harte welkom zijn! Kunnen we met eigen ogen de waterlelies bewonderen ;). Ieder die komt neemt iets lekkers te eten mee.

 • ma
  09
  aug
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Inmiddels verdelen zowel RCDK als RC Weston-super-Mare onze inleg bij KIVA alweer bijna twee jaar samen. Marian Barber en Irene houden het account samen bij en geven om de maand mikrokredieten, zodra er geld is terugbetaald. Vandaag een terugblik op het afgelopen jaar.

 • ma
  16
  aug
  2021
  18:00 uurThuis bij Erik vH

  Vanwege de vakantie treffen we elkaar vandaag gezellig bij Erik thuis! Mieke stuurde eerder een verzoek met dataprikker om aan te geven of je er bij kunt zijn (of niet). Heb je dat nog niet gedaan, kan je die dan aanvullen voor deze dag?

 • ma
  23
  aug
  2021
  18:00 uurBagijnhof

   

  We sluiten de zomer gezellig af met een BBQ en jeu-de-boule op het Bagijnhof, bij ErikH voor de deur. Nadere details volgen.

 • ma
  30
  aug
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De opwarming van de aarde is overal op aarde merkbaar en de oorzaak is de menselijke uitstoot van broeikasgassen. De grens van 1,5 graad wereldwijde temperatuurstijging bereiken we al over ongeveer tien jaar. Dit zijn een paar belangrijke conclusies uit het nieuwste rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties.

  Uit dit nieuwe rapport van de VN blijkt verder overduidelijk dat het klimaat is opgewarmd door de mens. De invloed van de mens is niet meer ‘zeer waarschijnlijk’ maar ‘onbetwistbaar’. Zo’n snelle opwarming als nu is in ieder geval de laatste tweeduizend jaar niet voorgekomen. De opwarming heeft in de hele wereld al grote veranderingen veroorzaakt. Dit is vooral merkbaar doordat weersextremen toenemen. Verder verschillen de effecten regionaal. Zo warmen Noord- en Zuid-Europa beide sterk op, maar wordt het noorden van Europa natter en het zuiden juist droger. Ook dreigen sommige effecten van klimaatverandering onomkeerbaar te worden, zoals de stijging van de zeespiegel.

  Het IPCC-rapport van de VN dient als basis voor klimaatbeleid van regeringen wereldwijd. Sinds het vorige IPCC-rapport uit 2013 is de kennis over het klimaat flink toegenomen. Een paar honderd klimaatwetenschappers uit 66 landen hebben jarenlang aan het nieuwe rapport meegewerkt. Van dit nieuwe rapport is nu het eerste deel(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website) uitgekomen, dat gaat over de natuurwetenschappelijke basis van klimaatverandering. Volgend jaar verschijnen deel twee en drie, over de gevolgen van klimaatverandering en over de mogelijkheden om de uitstoot van broeikasgassen zo snel mogelijk te verlagen.

  Vanavond neemt Eddy ons mee door het nieuw verschenen IPCC rapport 2021.

 • ma
  06
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Han geeft vanavond zijn levensbericht.

 • ma
  13
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond hebben we geen voordracht. Onze kersverse programmacommissaris lanceerde het idee, om in plaats van te luisteren stil te staan bij ons jaarthema / jaarprogramma: “een nieuw perspectief op samenleven”, gekoppeld aan corona. We kunnen de volgende vragen gaan onderzoeken:  welke mogelijkheden heeft corona geboden, maar ook: wat hebben we verloren? Wat is er nodig om vast te houden wat we willen behouden, en wat is er nodig om te herstellen wat verloren is gegaan of dreigt te gaan?

  Denk ter voorbereiding na over je persoonlijke verhaal hierbij. Hoe kijk je naar deze vragen, vanuit je eigen privé perspectief, en/of vanuit de keuzes die je in je bedrijf of baan maakt? We gaan daar dan plenair en per tafel over in gesprek. Het doel is dan vooral onze mening te vormen en aan te scherpen. Misschien concluderen we dat we nog meer willen weten, bijv. een spreker uit een getroffen sector zouden willen vragen. Of misschien inspireert het ons tot actie die we als club kunnen nemen?

 • za
  18
  sep
  2021
  10:00 uurI-Change, Westlandseweg, 2624 AA Delft

  Op 18 september 2021 steekt de hele wereld de handen uit de mouwen om de eigen omgeving schoon te maken! Rotary helpt daar uiteraard bij. Leden van de vier Rotaryclubs uit Delft gaan we gezamenlijk vanaf 10 uur met stok en vuilniszak de stad door om Delft een stukje schoner te maken. Doe ook mee! Het is nuttig en tegelijk heel gezellig. Aanmelden kan vanaf 13 september via de mail bij Michiel van RC Delft.

 • ma
  20
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Fotografe Sabine de Milliano vertelt over haar boek Surprising Europe, een prachtige beeldreis door Europa. Bekijk alvast een voorproefje op https://surprisinghorizons.nl/

 • ma
  27
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond heten we Marijke formeel welkom bij de club!

 • ma
  27
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Arlene en Durk verzorgen vanavond een Spoken Word optreden. Deze hedendaagse kunstvorm - geworteld in de jaren zeventig - lijkt op poëzie, maar is toch anders. Wikipedia leert: "De voordrachten vinden plaats als lezing of performance, met poëzie, prozagedichten, proza, korte verhalen, columns, statements, slamgedichten enzovoorts. De voordracht kan worden gesproken, gedeclameerd of "gezingzegd", al dan niet met visuele of muzikale ondersteuning.

 • ma
  04
  okt
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De eerste huishoudelijke vergadering van het nieuwe Rotaryjaar. Mieke stuurt t.z.t. de stukken rond.

 • ma
  11
  okt
  2021
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Henny van Leeuwen is oud-lid van RCDK. Hij is beeldend kunstenaar in en uit Schiedam. "In mijn werk zoek ik naar de ideale verhouding tussen de abstracte en herkenbare vormen, waarbij de achtergrond een even belangrijke rol speelt als het onderwerp", aldus deze aquarellist en  schilder. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (nu de Willem de Kooning Academie). Nu al nieuwsgierig? Ga snel naar https://hennyvanleeuwen.nl/werk/

 • ma
  18
  okt
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Wie heeft een bijdrage voor de 5-minuten praatjes van vanavond? Laat het Maarten weten!

 • za
  23
  okt
  2021
  Weston-super-Mare

  Onze zusterclub RC Weston-super-Mare bestaat dit jaar 100 jaar, en dat wordt groot gevierd! Vanwege de crisismaatregelen, die nét even te ver gaan om een tweedaags bezoek rendabel te maken, hebben we ons bezoek om het feest mee te maken gecanceld. Maar we zijn in gedachten bij hen, en een filmpje is naar hen onderweg om ze te feliciteren.

 • ma
  25
  okt
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Een vervolg op de eerdere discussieavond "Een nieuw perspectief op samenleven" dat we op 13 september hielden.

 • ma
  01
  nov
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eerste commissie-avond van het nieuwe Rotaryjaar. Wat zijn de plannen dit jaar en hoe pakken we het aan?

 • ma
  08
  nov
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  We kennen hem nog van een zeer succesvolle Open Avond: Edin Mujagic. Vanavond neemt hij ons mee terug naar 1971, het jaar dat de gouden standaard werd losgelaten. Hoewel deze avond geen open avond is als destijds, mag elk clublid iemand in haar/zijn omgeving vandaag als gast - en potentieel nieuw lid - uitnodigen. Laat het weten als je iemand meebrengt i.v.m. de catering.

 • ma
  15
  nov
  2021
  19:00 uurvirtueel

   

  Erik Hulsebosch (partner van Edith) vertelt over het innoveren van het hoger onderwijs. Over hoe we tegenwoordig minder denken in afzonderlijke vakken en het meten van prestaties, en veel meer denken over het leerproces zelf, over formatieve evaluatie, het belang van kennis én vaardigheden, multidisciplinaire opgaven en bijvoorbeeld blended learning. Erik is hogeschooldocent in Rotterdam, ICTO coach en onderwijsvernieuwer.

  Vanwege de tijdelijke deel-lockdown is de bijeenkomst vanavond digitaal. Volg de link die Mieke stuurde.

 • ma
  22
  nov
  2021
  19:00 uurvirtueel

  In plaats van het geplande bezoek aan de Sportcampus in Den Haag, krijgen we vandaag een update over het IHE Rotary Fonds. Vanwege de crisismaatregelen vanavond weer virtueel.

 • ma
  29
  nov
  2021
  19:00 uuronline

  Marijke werkt als arts met mensen met een verstandelijke beperking. Waarom hebben zij aparte artsen nodig? Vanavond vertelt ze ons er alles over.

  Voorafgaande aan het verhaal van Marijke schuift Tineke Ruijgh van RC Delft (commissie community service) online aan, om ons te vertellen over een kaartenproject dat zij hebben.

  Vanwege de tijdelijke deel-lockdown komen we vanavond digitaal bijeen. Volg de link die Mieke in de mail stuurde.

 • ma
  06
  dec
  2021
  19:00 uuronline

  Ad Schoof - de neef van! - zal ingaan op het mogelijk oplossen van de stikstofcrisis met de gebiedsgerichte aanpak van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Hij schrijft zelf "Ik werk aan innovatiebeleid en verduurzaming van de energiehuishouding."

 • za
  11
  dec
  2021

  Helaas hebben we moeten besluiten het lustrumgeest wederom uit te stellen. We gaan even broeden op een nieuw plan. Dus... de feestkleding mag weer even de kast in. Op naar betere tijden!

 • ma
  13
  dec
  2021
  19:00 uuronline

  Wethouder Karin Schrederhof (Delft) haakt in op een van de onderwerpen die met name Rob maar vast meer van ons bezig houden: woningnood.

 • zo
  19
  dec
  2021

  Santa Run Delft 2019

  De Santa Run is helaas voor de tweede keer op rij vanwege de crisis afgelast.

 • ma
  20
  dec
  2021
  19:00 uuronline

  Vanavond, net als de komende weken, vullen we de (online) bijeenkomst met 5-minutenpraatjes. Heb je een leuk, mooi, spannend of gezellig onderwerp? Laat het Maarten weten!

 • ma
  27
  dec
  2021

  Hopelijk heeft iedereen een heerlijke Kerst gehad. Geniet er nog even van: vanavond is er geen bijeenkomst!

 • ma
  03
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Het nieuwe jaar is begonnen!! Laten we uitkijken naar een jaar waarin we elkaar weer live mogen ontmoeten en spreken! Heb je iets voor de 5-minutenpraatjes, laat het Maarten weten.

 • ma
  10
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Geen spreker vandaag, daarom is er weer ruimte voor 5-minutenpraatjes. Laat het Maarten weten als je een mooi onderwerp hebt.

 • ma
  17
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Bram Buik, de partner van Marijke, neemt ons vanavond mee de geschiedenis in met de vraag hoe de maatschappij door de eeuwen heen met armoede is omgegaan.

 • ma
  24
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Prof.dr.ir. Grietje Zeeman komt vertellen - online nog steeds - over decentrale duurzame afvalzuivering. Zij is emeritus hoogleraar van de Universiteit Wageningen.

 • ma
  31
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Inge Verhoeven is vrijwillig bestuurslid bij Humanitas Delft e.o. en vertelt ons vanavond over haar activiteiten voor Humanitas, die speciaal gericht zijn op ondersteuning bij rouwverwerking en eenzaamheid. Daarnaast heeft ze een aantal concrete hulpvragen waar wij als club of als individuele clubleden mee kunnen helpen.

  Inge Verhoeven werkt bij Parnassia en is een ervaren (neuro)psycholoog, met ruime ervaring in de revalidatie (Basalt, jongvolwassenen met NAH), onderwijs (studentenpsycholoog bij de TU), onderzoek (lectoraat revalidatie HHS) en behandeling van jongeren met een eerste psychose. "Ik denk graag, ook buiten de gebaande paden, en zoek verbinding tussen de reguliere behandelinzichten en meer complementaire inzichten. Samen werken aan herstel, participatie en een lichter leven, daar hou ik van", aldus Inge.

 • ma
  07
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Het mag weer: bij elkaar komen in de horeca! Dus na een zelftest thuis - en uiteraard een goede gezondheid en van dat alles - zien we elkaar voor het eerst in enige tijd weer live. Gezellig bijpraten daarom en geen spreker. Voor wie niet live kan of wil aansluiten: er komt ook een online verbinding.

 • ma
  14
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Matthijs Beke - relatie van Jaap - vertelt ons over de energietransitie die Pijnacker-Nootdorp wil uitvoeren. Elke gemeente in Nederland werkt op dit moment aan een visie op duurzame warmte. In Pijnacker-Nootdorp heet dat het Energietransitieplan. Hierin staat omschreven hoe gebouwen in de toekomst op een andere manier worden verwarmd. Ook staat er in de visie beschreven wat er in elke wijk gaat veranderen en wanneer. De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil in 2050 helemaal Co2-neutraal zijn en mikt er op in 2030 van het gas af te zijn. En dus stimuleert de gemeente alternatieve vormen van energieopwekking. Matthijs Beke is hier bij betrokken. Hoe en wat, dat hoor je vanavond.

 • ma
  21
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Het Maritiem Museum Rotterdam startte binnen enkele maanden na het start van de coronacrisis een project om de gevolgen van deze crisis voor de scheepvaartsector vast te leggen. Daarbij werkte het museum samen met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Het leverde interviews, foto's, documenten en allerlei andere voorwerpen voor de collectie op - én een nominatie voor de Maritime KVNR Shipping Award in 2021. Annette de Wit, conservator en rechtstreeks collega van Irene, vertelt vanavond over wat en hoe het museum het project heeft aangepakt en wat de resultaten waren.

 • ma
  28
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond komen de commissies bij elkaar voor onderling overleg en om de anderen te vertellen over de stand van zaken.

 • ma
  07
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Afgelopen RYLA sponsorden wij als club de deelname van Naim Tufan. Vanavond vertelt hij ons over zijn ervaringen met als credo "Koers in eigen hand". Hij gaat in op het programma van de RYLA en hoe hij het heeft ervaren.

 • ma
  14
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Miranda Noordam is coördinator projecten bij Delft Support en vertelt vanavond over maatwerk voor Delftse burgers op het gebied van wet- en regelgeving.

 • ma
  21
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond houden we een dienstenveiling, waarvan de opbrengst geheel gaat naar de stichting Artsenhulp voor Oekraïne. Onder bezielende leiding van veilingmeester Corrie worden 21 kavels per opbod gegeven aan de hoogste bieder. De inbreng wisselt van etentjes bij leden thuis tot een zeiltocht of zelfs een huiskameroptreden van de Greenfield Stringband! Leden van de andere Rotaryclubs zijn uitgenodigd, uiteraard kan je online meekijken en meebieden en online kan je ook zelf gasten uitnodigen. Hoe meer mensen, hoe hoger het bod en dus meer hulp voor de slachtoffers in Oekraïne. Marijke en Rogier hebben de organisatie in handen.

 • ma
  28
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Op de dag dat de lente begint komt Simon Huiberts vertellen over de Stichting Delft Bloeit! Hij is oprichter en bestuurslid van deze stichting, die als doel heeft het vergroenen en verbloemen van terreinen, daken en muren in binnensteden. Dit gebeurt o.a. met het organiseren van pop-up bloemenvelden in Delft in samenwerking met Delftenaren en Delftse organisaties. Achter de schermen denkt Delft Bloeit verder na over andere initiatieven om haar doelen te bereiken. Stichting Delft Bloeit heeft ambities om de stad groener en bloeiender te maken. Minder steen, asfalt of braakliggende velden, maar meer planten, bloemen, bomen, kleur! (van de website).

 • za
  02
  apr
  2022
  11:00 uurKeukenhof, Lisse

  Via een goede relatie van Edith gaan we op bezoek in de Keukenhof in Lisse. We zullen worden ontvangen door directeur Bart Siemerink die ons gaat vertellen over de achtergronden en het businessmodel van het park. Daarna wandelen door het kleurrijke en grote park. Wandelschoenen en camera mee! We gaan met een groep van 25 mensen en verzamelen 10.45 uur bij de ingang van de Keukenhof.

 • ma
  04
  apr
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eline Schwietert, van het Unicef Student Team Delft, komt vanavond vertellen. Nederland telt 18 Unicef studententeams, in verschillende steden in Nederland, die elk bijdragen aan geselecteerde UNICEF-doelen. Ze vragen aandacht voor en zorgen voor geld door middel van verschillende evenementen en initiatieven, zoals pub quizzen, open discussies / debatten met experts, symposia, uitdagingen, kledingverkoop, bakverkoop, enz. Ze werken ook samen aan grootschalige evenementen, om meer mensen, ideeën, perspectieven en dynamiek samen te brengen. Op deze manier vertegenwoordigt het studentennetwerk het idee van collectieve inspanning op een creatieve en innovatieve vorm om kinderen in nood te helpen.

  Vanavond is het Open Clubavond, net als bij andere Rotaryclubs in Nederland. Dat betekent dat iedereen van harte welkom is om aan te schuiven, mee te luisteren en kennis te maken met Rotary. Toegang is gratis, wel van tevoren opgeven bij rogierstaal@xs4all.nl

 • ma
  11
  apr
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Thijs van Gelderen neemt ons mee naar het hergebruik van stalen constructie-elementen in nieuwe gebouwen. Hij studeerde af op het onderwerp ‘parametrisch ontwerpen’ aan de Technische Universiteit Delft en werkt nu bij RoyalHaskoningDHV. In een recent artikel van zijn hand schrijft Thijs: "De bouw is verantwoordelijk voor meer dan 30% van de globale CO2-uitstoot. Materialen hebben hierin een groot aandeel, de productie van beton en staal draagt bij aan 10% van de wereldwijde uitstoot. Klimaatverandering dringt aan tot het gebruik van groene energie voor productie en tot recyclen en hergebruik van constructies en elementen. Doordat staal magnetisch en makkelijk te scheiden is van ander afval, wordt meer dan 90% van al het staal gerecycled. Twee derde van het geproduceerde staal komt echter nog van ruwijzer. Daarnaast is voor recyclen veel energie benodigd en leidt maar tot marginale reducties in CO2-uitstoot. Hergebruik van stalen elementen vereist minder energie en zou daarom een grote bijdrage kunnen leveren aan een circulaire economie."

 • di
  12
  apr
  2022
  19:30 uurWestcord Hotel

  Op 12 april komt gouverneur district 1600 Willie Palm bij de clubs Delft - Rijswijk op bezoek. We zullen samenkomen in het Westcord Hotel aan de Olaf Palmestraat 2, Delft.
  Het programma houdt een gezellig samenzijn in, waarbij wij onder genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek gaan over zaken, die Rotary c.q. de clubs binnen onze regio momenteel bezighouden.  Ieder (die zich heeft aangemeld) is van harte welkom om binnen te stappen tussen 19.15- 19.30 uur. Het programma zelf start om 19.30 en zal uiterlijk om 21.30 uur eindigen.

 • ma
  18
  apr
  2022
 • do
  21
  apr
  2022
  19:30 uurOPEN

  75 jaar vrijheid plus 2 (uitgestelde coronajaren) vieren wij net als altijd op 5 mei. Wij leven in vrijheid. Een vrijheid waar hard voor gevochten is en ook in Delft zijn sporen heeft achtergelaten. Meer dan eens beseffen we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Met de oorlog in de Oekraïne komt oorlog dichterbij en horen we verhalen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

  Tussen 19 april en 15 mei besteed OPEN op veel verschillende manieren aandacht aan het thema Vrijheid, uiteraard gaan ze hier ook in op de huidige ontwikkelingen. De kern is de bijzondere Tentoonstelling: "vrijheid", die officieel opent op 21 april. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Bert van Puffelen (curator), OPEN, DOK, De VAK, Technische Universiteit Delft, Rotary Delft, Rotary Delft Koningsveld, Stichting Stunt, Stichting Delft Vrij!, Delft Vertelt. Vanuit RCDK hebben Tanny en Rogier hier aan meegewerkt.

  Op 21 april is de agenda:

  19:30 Opening van de Tentoonstelling

  19:40 Overhandiging van unieke foto’s aan het Stadsarchief Delft

  19:45 Muziek door de VAK

  20:00 Rondleiding Tentoonstelling door Bert van Puffelen

  20:30 Informele afsluiting

  Leden van RCDK zijn van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn! Wel even aanmelden - zie mail van Mieke bij wie.

 • ma
  25
  apr
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Deze avond transformeert RCDK tot een boekenclub. Onder leiding van Marijke M bespreken we boeken die ons hebben geïnspireerd - of juist het tegenovergestelde. Heb je een boek dat je op positieve of minder positieve manier onder de aandacht wil brengen, dan kan dat vanavond.

 • ma
  02
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Het is tijd voor 5-minuten praatjes. Wie o wie heeft een mooi, leuk of interessant verhaal om te delen?

 • ma
  09
  mei
  2022
  18:00 uurOPEN, Vesteplein 100, Delft

  Op 21 april 2022 opende de bijzondere Tentoonstelling: "Vrijheid" in OPEN. Tussen 19 april en 15 mei wordt hier op verschillende manieren aandacht aan het thema vrijheid. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Bert van Puffelen, OPEN, DOK, De VAK, Technische Universiteit Delft, Rotary Delft, Rotary Delft Koningsveld, Stichting Stunt, Stichting Delft Vrij!, en Delft Vertelt. Vanuit RCDK hebben Tanny en Rogier hier aan meegewerkt.

  Programma

  18.00 u inloop en borrel

  18.30 u maaltijd met soep en broodje

  19.00/19.15 u bezoek expositie Vrijheid

  Bert van Puffelen is aanwezig om meer over zijn verzameling te vertellen en toelichting te geven op de expositie en verhalen van Delft in WO II. Ook RC Delft is hierbij uitgenodigd omdat wij met beide clubs hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de expositie.

  Info over de expositie en Bert: https://www.opendelft.info/agenda/expositie-vrijheid

 • zo
  15
  mei
  2022
  11:00 - 20:00 uurDeFabrique in Maarssen

  In plaats van de traditionele District Conferenties wordt in 2022 een groot Rotary Nederland Festival 2022 gehouden. Een evenement waar wij niet alleen elkaar ontmoeten, maar ook Rotary (kunnen) presenteren aan familie, vrienden, kennissen, collega’s, relaties en sponsors. Want iedereen mag het weten: Rotary is als vrijwilligersorganisatie een effectieve motor achter vele goede doelen, met positieve invloed wereldwijd.

  Het gevarieerde programma in DeFabrique in Maarssen speelt zich tussen 11.00 en 20.00 af binnen en buiten de muren van dit industriecomplex uit tijden van weleer. Met meer dan 3000 Rotarians en hun familie, vrienden, kennissen, collega’s, relaties en sponsors gaan we met elkaar ‘levens veranderen’.

  Inspiratie verloopt langs drie programmalijnen: Inspiratiemarkt, Rotary Moments, en Infotainment. Uiteraard wordt dit alles omlijst door passende horeca in de vorm van foodtrucks, barretjes en terrasjes om nuttig en aangenaam te socializen. De welkomstkoffie bij de ontvangst is inbegrepen bij de entree-fee, de overige consumpties zijn voor eigen rekening. Omdat jong geleerd oud gedaan is, zijn ook kinderen van harte welkom bij de speciale kinderprogrammering. De ‘SpaceBuzz’ van André Kuipers is zeker niet alleen voor de kids bedoeld maar dat die zal triggeren is zeker!

  RCDK is met een stand aanwezig om aandacht te geven aan en vragen voor het RIAS-Fonds. Wil je hieraan bijdragen, of naar het festival komen, meld je dan bij Erik vH.

  Reizen per openbaar vervoer is goed mogelijk: station Maarssen is op slechts 15 minuten loopafstand van DeFabrique en er wordt een pendelbusje van en naar DeFabrique ingezet voor minder valide bezoekers.

  Lees verder op https://rotaryfestival.nl/

 • ma
  16
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Henk van der Steen komt vanavond vertellen over de Chemie van Energie.

 • za
  21
  mei
  2022
  11.00 uurMaritiem Museum, Leuvehaven 1 Rotterdam

  Op deze zaterdag nodigen we alle leden van RCDK, RC Delft, Vermeer en Vrijhof uit voor een rondleiding over Maritieme Meesterwerken. Uiteraard zijn partners van harte welkom! We combineren het aangename met het goede doel, en vragen daarom een financiële bijdrage t.b.v. het RIAS-Fonds. De rondleiding start om 11 uur.

 • ma
  23
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Frits geeft vanavond zijn levensbericht, daarmee alleen voor leden.

 • ma
  30
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Niekolaas Lekkerkerk werkt als curator en schrijver op het gebied van kunst en ecologie. Hij richtte RADIUS op, centrum voor hedendaagse kunst en ecologie in Delft (2021) dat gevestigd is in de Watertoren van Delft, en vertelt hier vanavond over.

  Hij richtte in 2012 The Office for Curating op, en was tussen 2019 en 2021 directeur van de non-profit kunstinstelling A Tale of A Tub in Rotterdam. Centraal in Lekkerkerks werk staan sociale en politieke discoursen die draaien om dagelijkse levens- en werkpraktijken, culturele normen en ideologieën. Hij richt zich met name op debatten over het Antropoceen, ecologie en klimaat, posthumanisme en de toenemende verstrengeling tussen natuur en cultuur. Lekkerkerk publiceerde The Standard Book of Noun-Verb Exhibition Grammar (Onomatopee, 2018) en Bestiary of Corona Animals (Onomatopee, 2020).

 • ma
  06
  jun
  2022
 • ma
  13
  jun
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Laurens de Vries is vanavond de spreker en hij gaat in op energietransitie. Laurens is universitair hoofddocent aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij doet onderzoek en doceert op het gebied van elektriciteitsmarktontwerp, waarbij hij de onderlinge relaties tussen de fysieke infrastructuur en de (economische) organisatie en regulering ervan analyseert. Hij richt zich op de relaties tussen regelgeving en investeringen, in het bijzonder op hoe de verschillende beleidsinstrumenten voor CO2-emissiereductie, hernieuwbare energie, leveringszekerheid en netwerkcongestiebeheer van invloed zijn op het transitiepad naar een koolstofarm energiesysteem.

 • ma
  20
  jun
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Op 1 september 2021 werd Francesco Veenstra de nieuwe Rijksbouwmeester. Hij neemt ons vanavond mee in zijn werk en vertelt over zijn ambities als Rijksbouwmeester.

  Anders dan normaal beginnen we de avond vanavond eerst met de presentatie van de heer Veenstra!!! Dit in verband met zijn agenda. De avond ziet er daarom als volgt uit:

  18-18.15 uur borrelen 

  18.15-19.00 uur presentatie

  19.00-19.30 uur maaltijd

  19.30-20.00 uur mededelingen en napraten

 • ma
  27
  jun
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond kijken we vanuit de commissies terug op het afgelopen Rotaryjaar. Daarnaast is er een korte huishoudelijke vergadering om een belangrijk punt te bespreken.

 • vr
  01
  jul
  2022
  zo
  03
  jul
  2022
  hele dagWeston-super-Mare

  Het heeft even geduurd want het is meerdere keren uitgesteld vanwege corona, maar nu gaat het echt te gaan gebeuren: we gaan onze zusterclub in Weston-super-Mare weer bezoeken! Erik M heeft de regie. De meesten reizen vrijdagochtend naar Weston, waar we worden verwelkomt door clubleden aldaar. Op zondagmiddag gaan de meesten weer terug naar huis, enkelen blijven voor een vakantie in Engeland.

 • ma
  04
  jul
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Na twee jaar (door een extra 'crisisjaar') draagt Edith vanavond de voorzittershamer over aan Frank. Ook zo benieuwd naar zijn nieuwe jaarplan? We gaan het vandaag horen! Dick geeft het penning-stokje over aan Evert. Ook horen we hoe de nieuwe commissies worden ingevuld en wie de nieuwe voorzitters daarvan zijn.

 • ma
  11
  jul
  2022

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  18
  jul
  2022
  18:00 uurbij Erik vH thuis

  Ze zijn er als het ware een beetje bij! Richard en Joan.

  Vanavond zien we elkaar bij Erik vH thuis. Tanny en Corrie zullen curry bereiden onder leiding van onze WsM-topkoks Richard en Joan Purgass! Mieke zorgt voor lekkers bij de koffie. Voor wie komt, graag een aandeel in de borrel meenemen zodat Erik geen boodschappen hoeft te halen.

 • ma
  25
  jul
  2022

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  01
  aug
  2022
  18:00 uurbij Rob thuis

   

  Helaas gaat de Ooievaart door Den Haag niet door vanwege het geringe aantal mensen dat mee kan. Hopelijk een andere keer wel! Maar niet getreurd, voor wie er zijn gaan we gezellig bij Rob en Marianne thuis eten. Er wordt gekookt, neem wel zelf wat drinken mee.

   

 • ma
  08
  aug
  2022

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  15
  aug
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond zien we elkaar gewoon in het Vakwerkhuis, voor wie er is.

 • ma
  22
  aug
  2022

  In verband met de zomervakantie nog geen bijeenkomst vandaag.

 • ma
  29
  aug
  2022
  18:00 uurBagijnhof, Delft

  Om de zomer af te sluiten en elkaar te vertellen hoe de vakantie was... BBQ op het Bagijnhof! Nadere details volgen z.s.m.

 • ma
  05
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Na de introductie van deze avondvulling door Marijke M vanavond een tweede boekeclub! De centrale vraag is: wat heb je van de zomer/in de vakantie gelezen? Heb je een leuk boek, laat het Edith weten.

 • ma
  12
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De Ooievaart door Den Haag gaat vanwege te weinig animo wederom niet door. Als alternatief avondprogramma 5 minuten praatjes.

 • ma
  19
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond komen Peter Jan van Veen en Berend Boten vertellen over de aanpak van rivaliserende jeugdgroepen.

 • ma
  26
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Frank Vieveen van de Gemeente Rotterdam is programmamanager van Smart City, een project waarin zogenoemde slimme, digitale toepassingen Rotterdam aantrekkelijk moeten maken voor bedrijven, inwoners en bezoekers. Daarmee levert hij een bijdrage aan het verbeteren van het vestigingsklimaat en de economie van de stad. In de ontwikkeling tot een smart city heeft Rotterdam een geheel eigen aanpak.

 • ma
  03
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond de eerste Huishoudelijke Vergadering van het nieuwe Rotaryjaar. De stukken voor vanavond zijn door Mieke per mail rondgestuurd. Komt allen!

 • ma
  10
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Geert Brinksma is bedrijfsadviseur bij Qredits. Hij komt ons vertellen over microfinanciering.

 • ma
  17
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Ons nieuwste clublid Marijke C vertelt ons vanavond haar levensbericht. Daarmee is de avond alleen toegankelijk voor eigen leden.

 • ma
  24
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Een bijzondere avond vanavond, geheel in het teken van het dit jaar opgerichte RIAS-Fonds van onze club. De drie genomineerde voorstellen voor het fonds 2022/2023 zijn nu bekend, en zij zullen online hun voorstel presenteren! Via Zoom, omdat zij niet meer in Delft zijn maar in hun thuisland. Dat zijn India, Mexico en Kenia.

  De voertaal van de avond is Engels.

 • ma
  31
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  In de week van 8-10 november houden we Avondjes van 6 bij Ton, Erik H, Constantijn en Irene thuis. Constantijn leidt vanavond het onderwerp alvast in, en er gaat een lijst rond om je op te geven.

  Onder maatschappelijke druk en nieuwe wet- en regelgeving staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (o.a. UN Sustainable Development Goals) steeds hoger op de agenda van bedrijven en organisaties. Zo worden bedrijven verder verplicht te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu door de nieuwe Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Belanghebbenden verwachten echte actie en verantwoording, en geen ‘green or social washing’. Welke dilemma’s kom je als bedrijf in de praktijk tegen, en hoe moet je daar mee omgaan?

 • ma
  07
  nov
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond zijn ook de partners van harte welkom! De avond wordt gevuld door Marijke M, die vertelt over haar tandemfietsvakanties door Azië.

 • ma
  14
  nov
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Tako Postma neemt ons vanavond mee naar de plannen voor de ontwikkeling van de Schieoevers in Delft. Hij is sinds september 2019 Stadsbouwmeester van Delft. In een interview in januari 2021 vertelde hij: "“En dan hebben we natuurlijk het Schieoevers-gebied. Over een paar jaar komt de Schieweg als uitvalsweg naast de spoorlijn te liggen. Op de Kabelfabriek worden heel veel woningen gebouwd. Langs de Schie hou je een heel mooi aangesloten gebied langs het water over waar een park gemaakt wordt waar mensen op allerlei manieren elkaar kunnen ontmoeten." Genoeg stof voor een levendige avond!

 • ma
  21
  nov
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond koppelt Constantijn namens de commissie Fellowship terug wat er uit de avondjes van 6 kwam, die we recent hebben gehouden.

  LET OP: ANDERE INDELING AVOND!!

  De avond ziet er iets anders uit dan normaal, omdat Constantijn eerder weg moet. Het wordt daarom:

  18-18.15 uur inloop en borrel

  18:15-19 uur terugkoppeling door Constantijn

  19-20 uur eten en nazit

  Na de presentatie van Constantijn zal Jop Kokkedee, die de RYLA heeft gevolgd met hulp van onze club, vertellen hoe het hem vergaan is en wat het voor hem heeft opgeleverd.

 • ma
  28
  nov
  2022
  18:00 uurSportcampus Zuiderpark, Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 Den Haag

  Vandaag staat een bedrijfsbezoek op het programma, met een bezoek aan en rondleiding over Sportcampus Zuiderpark. We beginnen om 18 uur met een korte borrel en een maaltijd en daarna volgt de rondleiding. We sluiten rond 20 uur af.

  Kom op tijd! Er kan voor de deur geparkeerd worden, het Sportpark is ook met OV goed bereikbaar. In verband met de maaltijd UITERLIJK VRIJDAGAVOND 25 november 22 uur doorgeven aan Bram om je meegaat of niet.

 • ma
  05
  dec
  2022

  In verband met pakjesavond vandaag geen bijeenkomst. Voor wie het viert: veel plezier!

 • ma
  12
  dec
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond geeft Rogier zijn levensbericht. Dat belooft een swingend verhaal te worden!

 • zo
  18
  dec
  2022
  centrum Delft
  Loop jij mee voor het Goede Doel? Op zondag 18 december 2022 lopen honderden kerstmannen en kerstvrouwen 3 km door het centrum van Delft. Dit jaar lopen we voor De Speelgoedbank Delft en De Frame Runners van AV40. Schrijf je nu in!
 • ma
  19
  dec
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Antoinette is eerder bij ons geweest, om te vertellen over de Stichting Niketan. Vanavond kom ze om te vertellen over een vervolgproject.

 • ma
  26
  dec
  2022

  In verband met Kerst geen bijeenkomst vanavond. Fijne avond!

 • ma
  02
  jan
  2023

  Gelukkig nieuwjaar!! Omdat we vandaag niet terecht kunnen bij het Vakwerkhuis, is er geen bijeenkomst.

 • ma
  09
  jan
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond geeft Erik vH zijn werkbericht.

 • ma
  16
  jan
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Han, Rogier en Frank vertellen vanavond meer over de stakeholders van ons RIAS-Fonds. De avond is zowel live als online te volgen via een Zoom-link (wil je die ook gebruiken, kijk in de mail van Mieke). Een aantal alumni zal via die weg aansluiten en vertellen over de voortgang van hun project.

  Namens de RIAS-commissie deze uitnodiging:

  Dear all,

  You are kindly invited to participate on Monday Januari 16, 2023 for a mixed virtual/online presentation about the Rotary IHE Scholarship and RIAS funds.
  The RIAS fund was launched by RC Delft Koningsveld to support alumni that recently graduated at the IHE Delft Institute for Water Education. Purpose of projects and feasibility studies need to be water, peace and environment in the home country or region of the alumni. In 2022 (the first year of the RIAS fund) three projects have been selected for for funding.
  We would like to present both the Rotary IHE Scholarship fund and the status of the three projects that were selected by the RIAS fund for support. You will also learn what is needed to make sure that these funds can sustain their efforts.

  Agenda for Monday Januari 16, 2023:

  18.50 CET: Zoom session starts

  19.00 uur:
  Welcome by 2023-2024 president Han Heijmans to IHE students, alumni, Advisory Board, Rotary IHE Scholarship fund, members of Rotary clubs.

  19.05 uur:
  Short introduction by Rogier Staal (Advisory Board)

  19.10 uur:
  Synergy between IHE scholarships and RIAS fund by Henk Jaap Kloosterman (Rotary/IHE comitee).

  The Rotary-scholarship program at IHE Delft was started in 2011 aimed at building “Future Water Leaders” to help resolving worldwide water crisis. The program has enabled over 150 professionals to study and acquire a Masters degree in “Water and Sustainable Development”.

  There is a strong synergy between the Rotary IHE Scholarship programm and the recently founded RIAS fund. It was decided to invest a small portion (around 5%) of the Rotary IHE Scholarship funding in the RIAS fund. In order to allow alumni to follow-up on their education and to bring theory into practice .

  19.30 uur: First project update:
  “Create film to amplify the voices of women fishers campaigning for wetland protection in Chennai” by Ain Contractor, India

  19.45 uur: Second Project update
  “Test commercial feasibility of Lombrifiltro filter as alternative to sewerage” by Cesar Maldonaldo, Mexico

  20.00 uur: Third project update
  “Set-up PoC for digital to capture outcomes of WASH projects and define lessons learned & best practices” by Denis Sigei, Kenia

  20.15: Wrap-up and close out

 • ma
  23
  jan
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Evert en zijn zoon Joost vertellen vanavond over het nieuwe pensioenstelsel.

 • za
  28
  jan
  2023
  18:00 - 20:00 uurArt Centre Delft

  We nodigen jou en je partner van harte uit om op zaterdag 28 januari 2023 het glas te heffen op het nieuwe jaar! De nieuwjaarsbijeenkomst is dit jaar in het Art Centre Delft, met lekker eten, uiteraard een speech van onze voorzitter, en een muzikale omlijsting met een optreden van de Greenfield Stringband (met Erik Meerburg). We nemen deze avond afscheid van Lieuwe als clubgenoot. Geef je z.s.m. op bij Irene (uiterlijk 22 januari).

 • ma
  30
  jan
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Scato Laman Trip, lid en dit jaar voorzitter van RC Rotterdam Zuid, komt vanavond om ons alle ins en outs te vertellen over Nederlandse postzegels, van vroeger én van nu.

 • ma
  06
  feb
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eveline Oranje en James Byrn nemen ons mee in woord en beeld naar de Botanische tuin van Delft.

 • ma
  13
  feb
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eddy vertelt vanavond over landschapsherstel in Afrika.

  Justdiggit is een organisatie die hier keihard aan werkt. Door middel van bunds (of zoals Justdiggit ze graag noemt: "earth smiles") zijn halvemaanvormige kuilen die regenwater opvangen. De bunds worden gegraven in projectgebieden in Afrika om regenwater op te vangen dat anders over de droge, dorre grond wegspoelt. Door bunds te graven kunnen grote gebieden in korte tijd vergroenen, wat van goede invloed is op de biodiversiteit, natuur, mensen en – uiteindelijk – ons klimaat.

 • ma
  20
  feb
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond geeft Lennert zijn levensbericht. Daarmee alleen voor clubleden.

 • ma
  27
  feb
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanwege de voorjaarsvakantie vandaag geen spreker, maar 5 minuten praatjes.

 • ma
  06
  mrt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Rob Roos (ervaringsdeskundige) gaat ons meenemen naar de Europese Staatsinrichting.

 • ma
  13
  mrt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vandaag deel II van het levensbericht van Rogier, want hij is nog niet klaar met swingen! Alleen voor leden.

 • za
  18
  mrt
  2023
  ntbdiverse

  Vanavond het Running Dinner, waarbij Maarten, Marijke C, Mieke, Ruud, Irene en Bram gaan zorgen voor het eten. De inschrijving is gesloten, want het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Voor wie mee doet: fijne avond en smakelijk eten!

 • ma
  20
  mrt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Max van der Most van het Unicef Student Team Delft komt vanavond langs. Zijn er mogelijkheden om samen te werken bij evenementen? We gaan het bespreken.

 • ma
  27
  mrt
  2023
  19:30 uurOPEN, Vesteplein 100, Delft

  Floris Jan Bovelander komt vanavond in OPEN op de OPEN AVOND vertellen over de Bovelander Foundation, die vanuit de visie dat we in een wereld leven waarin alle kinderen gelijke kansen hebben en kunnen doorgroeien als geschoolde, gezonde en zelfverzekerde (jong) volwassenen, werkt aan de missie om kansarme kinderen en jongvolwassenen door middel van de kracht van sport te ontwikkelen - met de focus op hockey en India.

  Nieuwsgierig geworden? Kijk dan alvast op https://bovelanderfoundation.com/nl/home-nl/

  Vanavond is OPEN AVOND in het kader van de 'week van de open clubbijeenkomsten’ (van 20 tot en met 31 maart) van Rotary Nederland. Een gezellige en informatieve manier om kennis te maken met Rotary. Kom, of neem een geïnteresseerde mee!

 • ma
  03
  apr
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eddy vertelt over zijn bezoek aan een VN bijeenkomst.

 • ma
  10
  apr
  2023
 • ma
  17
  apr
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Constantijn liep zeer recent een deel van de Via Francigena - de pelgrimsweg tussen Canterbury en Bari. benieuwd? Vanavond vertelt hij ons er over.

 • vr
  21
  apr
  2023
  zo
  23
  apr
  2023

  RC Weston-super-Mare komt naar Delft! Erik M, Edith, Frank, Irene, Tanny en Constantijn hebben het volgende programma samengesteld:

  donderdag 20 april - onze gasten arriveren in de avond. Misschien een 'spontane' borrel ergens op een Delfts terrasje.

  vrijdag 21 april - Lisse. In de ochtend bezoeken we het LAM, het Lisser Art Museum. In de middag gaan we - op hun eigen verzoek - naar de Keukenhof. 's Avonds is ons 'formele diner', met een eigen RCDK-twist ;)

  zaterdag 22 april - Den Haag. 's Ochtend hopen we per boot van Delft naar Den Haag te gaan, waar we een stadswandeling gaan maken. Het middagprogramma is vrij voor iedereen. Een deel van ons kan zich dan voorbereiden voor de avond, want dan is er een Walking Dinner bij vier van onze clubleden thuis. In wisselende formaties eten de deelnemers een voorgerecht en hoofdgerecht, waarbij iedereen de avond afsluit bij Edith en Erik thuis.

  zondag 23 april - Delft. Geïnspireerd door het verhaal van de directeur van de Delftse Horus, bezoeken we de tuin vanochtend om er daarna de lunch te gebruiken. Daarna sluiten we het bezoek af met een paar potjes Jeu-de-Boule indoor.

  Inmiddels heeft iedereen zich voor een of meerdere programmaonderdelen opgegeven.

 • ma
  24
  apr
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Tineke Ruijgh van Rotaryclub Delft komt samen met enkele studenten praten over duurzaamheid. En ook over een fundraisingactie voor kinderboerderij Tanthof...

 • ma
  01
  mei
  2023
  ntbnog te bepalen

   

  Omdat het Meivakantie is, en we het minimum aantal van 18 aanwezige leden niet halen, geen bijeenkomst.

 • ma
  08
  mei
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Royal Haskoning vertelt vandaag over de toekomst van het gebouw aan Mijnbouwplein 11.

  Hier was lange tijd het laboratorium voor microchemie en metallografie, later Technische Physica van de afdeling der Algemene Wetenschappen van de Technische Hogeschool, gevestigd. Het gebouw van architecten G. van Drecht, W.F.L. van Leeuwen en Johan Robbers werd in 1917 ontworpen in de stijl van de Overgangsarchitectuur. In 1929 werd de planning weer opgepakt om volgens het oorspronkelijke plan het gebouw te bouwen. In 1930 kwam het gebouw gereed. Nadat in 1966 het nieuwe laboratorium voor Technische Natuurkunde aan de Lorentzweg 1 in gebruik werd genomen kreeg het gebouw een algemene bestemming. In het rijzige trappenhuis hing geruime tijd de slinger van Foucault.

  De twee vleugels van het L-vormige laboratorium, die zich langs de Michiel de Ruyterweg en de Mijnbouwstraat bevinden, ontmoeten elkaar op het Mijnbouwplein. De toren en de afgeschuinde zijde op de hoek vormen niet alleen een belangrijk accent van het gebouw en dit verkeersplein. Ze markeren ook de belangrijke verbindings-as, die van de binnenstad over de Michiel de Ruyterweg naar de gebouwen van de TU-Delft aan de Mekelweg loopt. Bovendien vormt de rijzige hoekpartij een opmaat (poortfunctie) voor de universiteitsgebouwen, die aan de Mijnbouwstraat en de Julianalaan liggen.

  Het voormalig laboratorium aan het Mijnbouwplein is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde.

  Het gebouw heeft cultuurhistorische waarde als uitdrukking van een functie en vanwege de plaats die het inneemt in de geschiedenis van de Technische Universiteit Delft.

  Het gebouw heeft architectuurhistorische waarde als voorbeeld van de Overgangsarchitectuur, vanwege de plaats die het inneemt in het oeuvre van de architect en vanwege het materiaalgebruik en de detaillering.

  Het voormalige laboratorium heeft stedenbouwkundige waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan het Mijnbouwplein en de ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de omringende gebouwen van de TU.

  Het gebouw is gaaf in hoofdvorm, detaillering en materiaalgebruik en nagenoeg gaaf in interieur. [bron: www.monumenten.nl]

 • ma
  15
  mei
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Vanavond geeft Jan Joost zijn werkbericht.

 • ma
  22
  mei
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Oksana Tjupa

  Een bijzondere ontmoeting vanavond. Charter President Oksana Tjupa zal vanuit Kiev via zoom aansluiten bij onze bijeenkomst in het Vakwerkhuis.

 • ma
  29
  mei
  2023

  Geen bijeenkomst vandaag vanwege Tweede Pinksterdag.

 • ma
  05
  jun
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Fleur den Herder en scouting-collega Vince van der Meer vertellen vanavond over de geschiedenis van Scoutinggroep Tanthof! Bovendien heeft de club een nieuw dak nodig, dus als je van pepermuntjes houdt moet je vandaag zeker komen én wat contant geld meenemen.

 • ma
  12
  jun
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond is de huishoudelijke vergadering. Alle stukken komen tijdig je kant op.

 • di
  13
  jun
  2023
  19:00 uurVan den Bos Flowerbulbs B.V. Boswoning 106 2675 DZ Honselersdijk

  Vanavond a.s. zijn wij te gast bij de firma Van den Bos Flowerbulbs in Honselersdijk, waar wij een bezoek mogen brengen aan de “Open Lelie Dagen”. Willem Jan van Graas, export manager, zal ons vertellen over wat er allemaal komt kijken voordat we deze lelie als snijbloem in de winkel zien, en welke rol Van den Bos daarbij inneemt.

  Wij zijn welkom op onderstaand adres:

  Boswoning 106

  2675DZ Honselersdijk

  Na een inleiding over het bedrijf zelf, brengen we aanvullend een bezoek aan de kas waar zij dan hun top-lelies tentoon stellen voor de kwekers en handelaren. Zodoende kunnen wij met eigen ogen zien, welke verscheidenheid m.n. van lelierassen, er door dit bedrijf over de hele wereld wordt geëxporteerd.

  Aanvang is 19.00 u / einde circa 21.00 uur

  Voor leden én partners!

  Graag uiterlijk 9 juni aan Corrie doorgeven als je mee wilt. De groep kan uit max 25 personen bestaan dus vol = vol.

 • ma
  19
  jun
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Elzeline Fischer komt vanavond, en zij gaat ons vertellen over het jeugdprogramma van Rotary.

 • ma
  26
  jun
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond verzorgt Tanny de avondinvulling, en ze vertelt over haar deelname aan de ROPA Run 2023.

 • wo
  28
  jun
  2023
  18:00 uurcentrum Delft

  RC Delft Vermeer nodigt de andere clubs uit!

  Muziek in Delft
  Kijk door de ogen van schrijvers naar het muzikale Delft in verhalen, romans, gedichten en liedjes. Met o.a: Taptoe Delft, de Volkszangdag, het carillon, Nico Haak en de Tee Set.
  Voor leden en gasten van de Delftse Rotaryclubs, Rotaract en andere serviceclubs
  Tijd en plaats:
  18:00 uur start wandeling ± 75 min. start Warmoezierstraat / hk Buitenwatersloot
  19:30 uur borrel en maaltijd ’t Boterhuis, Markt 15-17a
  Met de opbrengst van de wandeling ondersteunen we de aanpak tegen laaggeletterdheid in Delft.
  Kosten
  Niet-leden RC Delft-Vermeer €10 wandeling + €28 borrel en maaltijd
  Aanmelden uiterlijk maandag 19 juni - zie mail van 12 juni.

 • ma
  03
  jul
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vandaag geeft Frank de voorzittershamer door aan Han. Benieuwd wat het nieuwe jaarprogramma gaat worden? Kom volgende week dan ook, dan vertelt Han er alles over. Na deze bestuurswissel deze avond vertelt Frank ons over zijn specialiteit, gevolgd door een kleine excursie!

 • vr
  07
  jul
  2023
  19:30 uurthuis bij Erik en Marjolijn

  Wie kent ze nog: Ganzenbord, Scrabble, Mens-erger-je-niet? Vast allemaal, maar wie speelt ze nog?!

  Voor iedereen die het wel weer eens wil proberen, en voor degene voor wie dit nog dagelijkse praktijk is, organiseren we een oud-Hollandse spelletjesavond! Iedereen is van harte welkom, ook partners, maar de plaatsen zijn beperkt (max 15) dus aanmelden is effies een must… Aanmelden met een mailtje naar Irene.

 • ma
  10
  jul
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Han doet vandaag zijn nieuwe jaarprogramma uit de doeken, inclusief de invulling van de commissies in het nieuwe Rotaryjaar. Vanavond is de laatste bijeenkomst voor het zomerreces.

 • di
  11
  jul
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Beste clubgenoten van Rotary Club Delft Vrijhof en  leden van de andere Delftse Rotary clubs en Rotaract,

  Op 11 juli start het zomeravondprogramma van RCDV met een rondleiding door Delft met als thema ‘DELFT - HOME OF MICROBIOLOGY’ onder leiding van schrijver Jan van der Mast. Voor het programma op deze avond zijn ook de leden van de andere Delftse clubs en Roteract uitgenodigd.

  In augustus 2023 is het 300 jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek op 90-jarige leeftijd overleed na een leven vol verwondering, waarnemingen en ontdekkingen. Door zijn zelfgemaakte lenzen toonde hij een micro-universum dat nog niet eerder door een mens was gezien. Deze tour geeft een inkijk in de tijdslijn voor microbiologie in Delft, startend met ‘autodidact’ Antoni van Leeuwenhoek, via Jacques van Marken naar illustere TU professoren als Beyerinck en Van Iterson. Jan van der Mast neemt u mee en aan het eind van de tour begrijpt u waarom ‘Delft Home of Microbiology’ is.  

  In deze tour wordt ook museum Griffioen opgenomen, RCD Vrijhof lid Hans Breugem zal ons daar (samen met enkele collega ‘conservatoren’) rondleiden.

   

  Praktische informatie:

  Dinsdagavond 11 juli

  Inloop vanaf 18:00 in Machinehal van Het Vakwerkhuis, borrel

  Start eenvoudig diner 18:30 (en koffie) op deze locatie

  Vertrek rondleiding (uiterlijk) 19:15 uur

  De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is ongeveer 5.5 km

  Denk aan praktische (wandel)schoenen en zo nodig een paraplu

  Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 en de inschrijving is onder het motto: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’

  De kosten voor de niet-avondleden van RCDV zijn €35

  De leden van de andere clubs wordt verzocht zich aan te melden met een email aan Hans Lodder, secretaris van RCDV. Zie mail!

 • ma
  17
  jul
  2023
 • ma
  24
  jul
  2023
 • ma
  31
  jul
  2023
  18:00 uurbij Marijke M thuis

  Vanavond nodigt Marijke M ons uit om bij haar te komen eten en gezellig samen zijn! Ze zal via onze Whatsapp een uitnodiging sturen.

 • ma
  07
  aug
  2023
 • za
  12
  aug
  2023
  13.30 uurbij Rob en Marianne thuis (startpunt)

  Rob en Marianne nodigen iedereen uit voor een fietstocht van circa 36 kilometer. Het programma is als volgt: ontvangst bij hen thuis rond 13.30 uur, vertrek 14:00 uur. Rond 16.30 uur naar verwachting weer terug. Daarna een borrel en eenvoudige maaltijd. Er kunnen maximaal 10 mensen mee, anders wordt de groep te groot. Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen, dus wil je heel graag alsnog mee, dan kom je op de reservelijst ;)

 • ma
  14
  aug
  2023
 • ma
  21
  aug
  2023
 • ma
  28
  aug
  2023
  18:00 uurbij Marien thuis

  Vanavond beginnen we het nieuwe Rotaryjaar met een BBQ bij Marien thuis, zowel voor leden als partners. Opgeven op de gebruikelijke App.

 • ma
  04
  sep
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond weer een boekenclub, waarin je kunt vertellen over een geweldig of juist vreselijk boek dat je anderen wilt aan- of afraden. Aanmelden bij Marijke M.

 • ma
  11
  sep
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond kom Antoinette Thermoshuizen op verzoek van Jaap een update geven over het Niketan project, waar zij hard aan werkt en wij financieel aan hebben bijgedragen.

 • ma
  18
  sep
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Marc Schmidt (inderdaad, de zoon van) komt vertellen over het Nederlands Meetinstituut. Hij is daar Technisch Directeur.

 • ma
  25
  sep
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Deze maandag gaan we het over ethiek hebben. Om je daar al een beetje warm voor te laten lopen, stuurde Eddy per WhatsApp een drietal korte beschrijvingen van ethische dilemma's zoals die ook bij de RLI worden besproken. We gaan vanavond onder andere over deze dilemma's in gesprek, dus het is handig ze van te voren door te lezen en er over na te denken. Ook vraagt Eddy je alvast na te denken met welke ethische dilemma's je wel eens op je werk te maken hebt gehad.

 • ma
  02
  okt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Gabrielle Ponjee is nu voorzitter van RC Delft Vermeer, en neemt ons mee in het jaarplan dat zij dit jaar voor haar club samenstelde.

 • ma
  09
  okt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Fedde Sonnema, huidig voorzitter van RC Delft Vrijhof, vertelt vanavond over het jaarplan voor hun club komend Rotaryjaar.

 • ma
  16
  okt
  2023

  Herfstvakantie vandaag: geniet er van en tot volgende week!

 • ma
  23
  okt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Ain Contractor, ons welbekend als alumni van het IHE, is nu bij het IHE werkzaam en toont ons vanavond een documentaire.

 • ma
  30
  okt
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Sybolt neemt ons mee in de wondere wereld van Chat GPT, ter introductie op de bijeenkomst in OPEN op 13/11 aanstaande.

 • za
  04
  nov
  2023
  Markt Delft (start)

  In 2023 bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. Op 29 januari 1923 werd Rotaryclub Amsterdam als eerste club in Nederland opgericht en op 11 maart volgde Rotaryclub Utrecht. Het eeuwfeest wordt door alle districten en clubs uitgebreid gevierd.

  De rode draad in dit jubileumjaar wordt gevormd door de emissie-loze 100 jaar Rotary Estafette die start in Noord-Holland en eindigt in Zeeland.

  Van clublocatie naar clublocatie is de route uitgezet langs mooie fietspaden. Iedere zaterdag en zondag trekt de 100 jaar Rotary Estafette van club naar club. Iedere club of gezamenlijke clubs uit een regio, organiseren hun eigen activiteiten eromheen. Op 4 november is Delft aan de beurt! Die dag kunnen we dus een prachtige route fietsen, van de Bijbelbrug in Delft naar de Herenstraat in Naaldwijk, een route van ruim 17 kilometer.

  Het programma:

  1.       Om 14:00 starten de activiteiten  op de Markt (tussen Bijbelbrug en Nieuwe Kerk) met de aankomst van de gouverneur van het Rotary district 1600, Wendy Boog, per bakfiets vanuit Rijswijk, daarbij begeleid (op de fiets) door leden van de Rijswijkse Rotary clubs. Dit is onderdeel van een estafette door geheel Nederland waarin alle Rotary clubs in het land worden aangedaan en de ‘karavaan’ zich emissie loos verplaatst. Het thema emissie loos krijgt extra aan aandacht op de Markt door de aanwezigheid van 3 TUD Dream Teams die hun emissie loze transport middelen zullen showen en toelichten. Ook de Framerunners, welbekend van de SantaRun en daarbij vele jaren ondersteund door de Rotary clubs in Delft, zullen act-de-presence geven.

  2.     Rond 14:45 - 15:00 zullen leden (en aanhang) van de Delftse clubs op hun beurt de gouverneur per fiets vanaf de Markt begeleiden naar het Westland (de beide clubs uit het Westland plannen om vanaf Delft mee te fietsen).

  3.     Om 18:30 start het feestelijke avondprogramma met diner voor alle Delftse Rotary clubs (en Rotaract) met partners en de gasten uit het middagprogramma. Informatie over de kosten en locatie (nog twee opties) volgt. Als uitgangspunt is genomen dat de bijdrage voor het eten vergelijkbaar moet zijn aan die bij ons avondprogramma. Daar komen dan nog wel wat kosten voor de drankjes bij, dus reken op ongeveer €50.

  Al met al een mooi en gevarieerd programma. Wij hopen jullie allen te ontmoeten op de Markt en bij het feestelijk avondprogramma met diner. We zien graag zo veel mogelijk leden (en partners) die de Rotary 100-jaar bakfiets, de gouverneur en de voorzitters op de fiets begeleiden naar Westerlee bij Naaldwijk, waar de Westlandse clubs de activiteiten zullen voortzetten.

 • ma
  06
  nov
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond de eerste huishoudelijke vergadering van het Rotaryjaar. De stukken komt tijdig via Mieke je kant op.

 • ma
  13
  nov
  2023
  19:00 uurOPEN, Vesteplein 100, Delft

  Vanavond OPEN avond, dus IEDEREEN is van harte welkom! dr. Stefan Buijsman (assistent professor aan de TU Delft) zal vertellen over de ethische grenzen aan kunstmatige intelligentie. Zijn verhaal is niet alleen voor clubleden, maar voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Aanmelden is niet nodig!

  Inloop vanaf 19 uur, presentatie om 19:30 uur, na afloop gelegenheid om na te praten. rond 21 uur sluiten we de avond af.

  Stefan Buijsman studeerde op zijn 18e in Leiden af in de filosofie, en promoveerde daarna binnen anderhalf jaar in Zweden. De filosofie van de wiskunde was zijn specialisatie. Hij maakt dit onderwerp begrijpelijk voor iedereen.  We mogen ons verheugen op een boeiende avond waarin we dieper zullen ingaan op kunstmatige intelligentie en de ethische kwesties die hiermee gepaard gaan. Na de lezing is er ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie, waarbij iedereen van harte welkom is om deel te nemen aan de conversatie, bijvoorbeeld aan de bar.

  Ter info wat link naar pagina's over Stefan Buijsman, waar ook meer achtergronden te vinden zijn:

  https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/1211064

  https://www.debezigebij.nl/auteur/stefan-buijsman/

  https://www.beespeakers.com/auteur/stefan-buijsman/

  https://twitter.com/StefanBuijsman

   

 • ma
  20
  nov
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Arie Machgeels van Ziel, voorzitter van RC Delft, neemt ons vanavond mee door het Jaarplan voor hun club.

 • ma
  27
  nov
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond terugkoppeling van de voorzitters van onze avenues/commissies.

 • ma
  04
  dec
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Diny Tubbing, stadsecologe van Delft en Delfland, geeft vanavond een presentatie.

 • ma
  11
  dec
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond terugkoppeling van de input van alle avondjes van 6, die voorafgaand aan deze avond worden georganiseerd door de commissie fellowship.

 • zo
  17
  dec
  2023
  14:00 uurcentrum Delft, start/finish Burgwal

  Ook in 2023 organiseren de vier Rotaryclubs van Delft de Rotary Santa Run! De inschrijving van de Santarun is geopend! Ga naar https://delft.rotarysantarun.nl/ en meld je aan om mee te lopen voor het goede doel! Een groot aantal leden (21) levert deze dag een bijdrage als vrijwilliger. People Of Action!

 • ma
  18
  dec
  2023
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Op 25 september j.l. verzorgde de ethische commissie onder leiding van Eddy de avond. Vanavond het vervolg hierop.

 • ma
  25
  dec
  2023

  Fijne kerstdagen allemaal!

 • ma
  01
  jan
  2024

  Gelukkig Nieuwjaar!

 • ma
  08
  jan
  2024
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Delftenaar Nyncke Graafland-van den Berg is sinds 1 september 2022 directeur van de Oude en Nieuwe Kerk Delft. Ze komt ons er vanavond alles over vertellen.

 • ma
  22
  jan
  2024
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  In navolging van de succesvolle boekenclub, vanavond de eerste filmclub! Om inbreng wordt t.z.t. gevraagd.

 • ma
  29
  jan
  2024
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator bij Museum Boijmans Van Beuningen (en dus een collega van Irene), schreef het boek Dichter bij Vincent op basis van nieuwe onderzoek dat zij deed naar deze beroemde Nederlandse schilder. Zijn hele carrière beeldde Vincent van Gogh alledaagse objecten uit in zijn tekeningen en schilderijen. Enkele van zijn materiële attributen zijn dankzij Vincents schoonzus Jo van Gogh-Bonger (1862-1925) bewaard gebleven, zoals een Franse aardewerken bloemenvaas, een Normandische koperen melkkruik en een Franse rieten stoel waarin een aantal van zijn Franse modellen poseerden. Veel van zijn befaamde bloemstillevens tonen ‘vazen’ die eigenlijk helemaal geen vazen zijn. Vincent plaatste zijn boeketten in uiteenlopende objecten, zoals majolica apothekerspotten en aardewerken voorraadpotten. Sommige objecten bieden verrassende inzichten in de ontstaansgeschiedenis van zijn werk!

  Alexandra liet door haar onderzoek zien, dat een precieze identificatie van alledaagse objecten nieuw licht kan werpen op de mogelijke plaats van vervaardiging en de datering van het werk van Van Gogh. Zo blijkt een doodeenvoudige aardewerken steelpan, afgebeeld op zijn Stilleven met aardappels, afkomstig te zijn uit het Zuid-Franse pottenbakkerscentrum Vallauris.

 • ma
  19
  feb
  2024

  Vanwege de voorjaarsvakantie vanavond geen bijeenkomst.

 • ma
  26
  feb
  2024
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Han bekijkt met ons hoe het tot nu toe is gegaan.