• ma
  03
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Het nieuwe jaar is begonnen!! Laten we uitkijken naar een jaar waarin we elkaar weer live mogen ontmoeten en spreken! Heb je iets voor de 5-minutenpraatjes, laat het Maarten weten.

 • ma
  10
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Geen spreker vandaag, daarom is er weer ruimte voor 5-minutenpraatjes. Laat het Maarten weten als je een mooi onderwerp hebt.

 • ma
  17
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Bram Buik, de partner van Marijke, neemt ons vanavond mee de geschiedenis in met de vraag hoe de maatschappij door de eeuwen heen met armoede is omgegaan.

 • ma
  24
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Prof.dr.ir. Grietje Zeeman komt vertellen - online nog steeds - over decentrale duurzame afvalzuivering. Zij is emeritus hoogleraar van de Universiteit Wageningen.

 • ma
  31
  jan
  2022
  19:00 uuronline

  Inge Verhoeven is vrijwillig bestuurslid bij Humanitas Delft e.o. en vertelt ons vanavond over haar activiteiten voor Humanitas, die speciaal gericht zijn op ondersteuning bij rouwverwerking en eenzaamheid. Daarnaast heeft ze een aantal concrete hulpvragen waar wij als club of als individuele clubleden mee kunnen helpen.

  Inge Verhoeven werkt bij Parnassia en is een ervaren (neuro)psycholoog, met ruime ervaring in de revalidatie (Basalt, jongvolwassenen met NAH), onderwijs (studentenpsycholoog bij de TU), onderzoek (lectoraat revalidatie HHS) en behandeling van jongeren met een eerste psychose. "Ik denk graag, ook buiten de gebaande paden, en zoek verbinding tussen de reguliere behandelinzichten en meer complementaire inzichten. Samen werken aan herstel, participatie en een lichter leven, daar hou ik van", aldus Inge.

 • ma
  07
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Het mag weer: bij elkaar komen in de horeca! Dus na een zelftest thuis - en uiteraard een goede gezondheid en van dat alles - zien we elkaar voor het eerst in enige tijd weer live. Gezellig bijpraten daarom en geen spreker. Voor wie niet live kan of wil aansluiten: er komt ook een online verbinding.

 • ma
  14
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Matthijs Beke - relatie van Jaap - vertelt ons over de energietransitie die Pijnacker-Nootdorp wil uitvoeren. Elke gemeente in Nederland werkt op dit moment aan een visie op duurzame warmte. In Pijnacker-Nootdorp heet dat het Energietransitieplan. Hierin staat omschreven hoe gebouwen in de toekomst op een andere manier worden verwarmd. Ook staat er in de visie beschreven wat er in elke wijk gaat veranderen en wanneer. De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil in 2050 helemaal Co2-neutraal zijn en mikt er op in 2030 van het gas af te zijn. En dus stimuleert de gemeente alternatieve vormen van energieopwekking. Matthijs Beke is hier bij betrokken. Hoe en wat, dat hoor je vanavond.

 • ma
  21
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Het Maritiem Museum Rotterdam startte binnen enkele maanden na het start van de coronacrisis een project om de gevolgen van deze crisis voor de scheepvaartsector vast te leggen. Daarbij werkte het museum samen met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Het leverde interviews, foto's, documenten en allerlei andere voorwerpen voor de collectie op - én een nominatie voor de Maritime KVNR Shipping Award in 2021. Annette de Wit, conservator en rechtstreeks collega van Irene, vertelt vanavond over wat en hoe het museum het project heeft aangepakt en wat de resultaten waren.

 • ma
  28
  feb
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond komen de commissies bij elkaar voor onderling overleg en om de anderen te vertellen over de stand van zaken.

 • ma
  07
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Afgelopen RYLA sponsorden wij als club de deelname van Naim Tufan. Vanavond vertelt hij ons over zijn ervaringen met als credo "Koers in eigen hand". Hij gaat in op het programma van de RYLA en hoe hij het heeft ervaren.

 • ma
  14
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Miranda Noordam is coördinator projecten bij Delft Support en vertelt vanavond over maatwerk voor Delftse burgers op het gebied van wet- en regelgeving.

 • ma
  21
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond houden we een dienstenveiling, waarvan de opbrengst geheel gaat naar de stichting Artsenhulp voor Oekraïne. Onder bezielende leiding van veilingmeester Corrie worden 21 kavels per opbod gegeven aan de hoogste bieder. De inbreng wisselt van etentjes bij leden thuis tot een zeiltocht of zelfs een huiskameroptreden van de Greenfield Stringband! Leden van de andere Rotaryclubs zijn uitgenodigd, uiteraard kan je online meekijken en meebieden en online kan je ook zelf gasten uitnodigen. Hoe meer mensen, hoe hoger het bod en dus meer hulp voor de slachtoffers in Oekraïne. Marijke en Rogier hebben de organisatie in handen.

 • ma
  28
  mrt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Op de dag dat de lente begint komt Simon Huiberts vertellen over de Stichting Delft Bloeit! Hij is oprichter en bestuurslid van deze stichting, die als doel heeft het vergroenen en verbloemen van terreinen, daken en muren in binnensteden. Dit gebeurt o.a. met het organiseren van pop-up bloemenvelden in Delft in samenwerking met Delftenaren en Delftse organisaties. Achter de schermen denkt Delft Bloeit verder na over andere initiatieven om haar doelen te bereiken. Stichting Delft Bloeit heeft ambities om de stad groener en bloeiender te maken. Minder steen, asfalt of braakliggende velden, maar meer planten, bloemen, bomen, kleur! (van de website).

 • za
  02
  apr
  2022
  11:00 uurKeukenhof, Lisse

  Via een goede relatie van Edith gaan we op bezoek in de Keukenhof in Lisse. We zullen worden ontvangen door directeur Bart Siemerink die ons gaat vertellen over de achtergronden en het businessmodel van het park. Daarna wandelen door het kleurrijke en grote park. Wandelschoenen en camera mee! We gaan met een groep van 25 mensen en verzamelen 10.45 uur bij de ingang van de Keukenhof.

 • ma
  04
  apr
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eline Schwietert, van het Unicef Student Team Delft, komt vanavond vertellen. Nederland telt 18 Unicef studententeams, in verschillende steden in Nederland, die elk bijdragen aan geselecteerde UNICEF-doelen. Ze vragen aandacht voor en zorgen voor geld door middel van verschillende evenementen en initiatieven, zoals pub quizzen, open discussies / debatten met experts, symposia, uitdagingen, kledingverkoop, bakverkoop, enz. Ze werken ook samen aan grootschalige evenementen, om meer mensen, ideeën, perspectieven en dynamiek samen te brengen. Op deze manier vertegenwoordigt het studentennetwerk het idee van collectieve inspanning op een creatieve en innovatieve vorm om kinderen in nood te helpen.

  Vanavond is het Open Clubavond, net als bij andere Rotaryclubs in Nederland. Dat betekent dat iedereen van harte welkom is om aan te schuiven, mee te luisteren en kennis te maken met Rotary. Toegang is gratis, wel van tevoren opgeven bij rogierstaal@xs4all.nl

 • ma
  11
  apr
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Thijs van Gelderen neemt ons mee naar het hergebruik van stalen constructie-elementen in nieuwe gebouwen. Hij studeerde af op het onderwerp ‘parametrisch ontwerpen’ aan de Technische Universiteit Delft en werkt nu bij RoyalHaskoningDHV. In een recent artikel van zijn hand schrijft Thijs: "De bouw is verantwoordelijk voor meer dan 30% van de globale CO2-uitstoot. Materialen hebben hierin een groot aandeel, de productie van beton en staal draagt bij aan 10% van de wereldwijde uitstoot. Klimaatverandering dringt aan tot het gebruik van groene energie voor productie en tot recyclen en hergebruik van constructies en elementen. Doordat staal magnetisch en makkelijk te scheiden is van ander afval, wordt meer dan 90% van al het staal gerecycled. Twee derde van het geproduceerde staal komt echter nog van ruwijzer. Daarnaast is voor recyclen veel energie benodigd en leidt maar tot marginale reducties in CO2-uitstoot. Hergebruik van stalen elementen vereist minder energie en zou daarom een grote bijdrage kunnen leveren aan een circulaire economie."

 • di
  12
  apr
  2022
  19:30 uurWestcord Hotel

  Op 12 april komt gouverneur district 1600 Willie Palm bij de clubs Delft - Rijswijk op bezoek. We zullen samenkomen in het Westcord Hotel aan de Olaf Palmestraat 2, Delft.
  Het programma houdt een gezellig samenzijn in, waarbij wij onder genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek gaan over zaken, die Rotary c.q. de clubs binnen onze regio momenteel bezighouden.  Ieder (die zich heeft aangemeld) is van harte welkom om binnen te stappen tussen 19.15- 19.30 uur. Het programma zelf start om 19.30 en zal uiterlijk om 21.30 uur eindigen.

 • ma
  18
  apr
  2022
 • do
  21
  apr
  2022
  19:30 uurOPEN

  75 jaar vrijheid plus 2 (uitgestelde coronajaren) vieren wij net als altijd op 5 mei. Wij leven in vrijheid. Een vrijheid waar hard voor gevochten is en ook in Delft zijn sporen heeft achtergelaten. Meer dan eens beseffen we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Met de oorlog in de Oekraïne komt oorlog dichterbij en horen we verhalen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

  Tussen 19 april en 15 mei besteed OPEN op veel verschillende manieren aandacht aan het thema Vrijheid, uiteraard gaan ze hier ook in op de huidige ontwikkelingen. De kern is de bijzondere Tentoonstelling: "vrijheid", die officieel opent op 21 april. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Bert van Puffelen (curator), OPEN, DOK, De VAK, Technische Universiteit Delft, Rotary Delft, Rotary Delft Koningsveld, Stichting Stunt, Stichting Delft Vrij!, Delft Vertelt. Vanuit RCDK hebben Tanny en Rogier hier aan meegewerkt.

  Op 21 april is de agenda:

  19:30 Opening van de Tentoonstelling

  19:40 Overhandiging van unieke foto’s aan het Stadsarchief Delft

  19:45 Muziek door de VAK

  20:00 Rondleiding Tentoonstelling door Bert van Puffelen

  20:30 Informele afsluiting

  Leden van RCDK zijn van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn! Wel even aanmelden - zie mail van Mieke bij wie.

 • ma
  25
  apr
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Deze avond transformeert RCDK tot een boekenclub. Onder leiding van Marijke M bespreken we boeken die ons hebben geïnspireerd - of juist het tegenovergestelde. Heb je een boek dat je op positieve of minder positieve manier onder de aandacht wil brengen, dan kan dat vanavond.

 • ma
  02
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Het is tijd voor 5-minuten praatjes. Wie o wie heeft een mooi, leuk of interessant verhaal om te delen?

 • ma
  09
  mei
  2022
  18:00 uurOPEN, Vesteplein 100, Delft

  Op 21 april 2022 opende de bijzondere Tentoonstelling: "Vrijheid" in OPEN. Tussen 19 april en 15 mei wordt hier op verschillende manieren aandacht aan het thema vrijheid. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Bert van Puffelen, OPEN, DOK, De VAK, Technische Universiteit Delft, Rotary Delft, Rotary Delft Koningsveld, Stichting Stunt, Stichting Delft Vrij!, en Delft Vertelt. Vanuit RCDK hebben Tanny en Rogier hier aan meegewerkt.

  Programma

  18.00 u inloop en borrel

  18.30 u maaltijd met soep en broodje

  19.00/19.15 u bezoek expositie Vrijheid

  Bert van Puffelen is aanwezig om meer over zijn verzameling te vertellen en toelichting te geven op de expositie en verhalen van Delft in WO II. Ook RC Delft is hierbij uitgenodigd omdat wij met beide clubs hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de expositie.

  Info over de expositie en Bert: https://www.opendelft.info/agenda/expositie-vrijheid

 • zo
  15
  mei
  2022
  11:00 - 20:00 uurDeFabrique in Maarssen

  In plaats van de traditionele District Conferenties wordt in 2022 een groot Rotary Nederland Festival 2022 gehouden. Een evenement waar wij niet alleen elkaar ontmoeten, maar ook Rotary (kunnen) presenteren aan familie, vrienden, kennissen, collega’s, relaties en sponsors. Want iedereen mag het weten: Rotary is als vrijwilligersorganisatie een effectieve motor achter vele goede doelen, met positieve invloed wereldwijd.

  Het gevarieerde programma in DeFabrique in Maarssen speelt zich tussen 11.00 en 20.00 af binnen en buiten de muren van dit industriecomplex uit tijden van weleer. Met meer dan 3000 Rotarians en hun familie, vrienden, kennissen, collega’s, relaties en sponsors gaan we met elkaar ‘levens veranderen’.

  Inspiratie verloopt langs drie programmalijnen: Inspiratiemarkt, Rotary Moments, en Infotainment. Uiteraard wordt dit alles omlijst door passende horeca in de vorm van foodtrucks, barretjes en terrasjes om nuttig en aangenaam te socializen. De welkomstkoffie bij de ontvangst is inbegrepen bij de entree-fee, de overige consumpties zijn voor eigen rekening. Omdat jong geleerd oud gedaan is, zijn ook kinderen van harte welkom bij de speciale kinderprogrammering. De ‘SpaceBuzz’ van André Kuipers is zeker niet alleen voor de kids bedoeld maar dat die zal triggeren is zeker!

  RCDK is met een stand aanwezig om aandacht te geven aan en vragen voor het RIAS-Fonds. Wil je hieraan bijdragen, of naar het festival komen, meld je dan bij Erik vH.

  Reizen per openbaar vervoer is goed mogelijk: station Maarssen is op slechts 15 minuten loopafstand van DeFabrique en er wordt een pendelbusje van en naar DeFabrique ingezet voor minder valide bezoekers.

  Lees verder op https://rotaryfestival.nl/

 • ma
  16
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Henk van der Steen komt vanavond vertellen over de Chemie van Energie.

 • za
  21
  mei
  2022
  11.00 uurMaritiem Museum, Leuvehaven 1 Rotterdam

  Op deze zaterdag nodigen we alle leden van RCDK, RC Delft, Vermeer en Vrijhof uit voor een rondleiding over Maritieme Meesterwerken. Uiteraard zijn partners van harte welkom! We combineren het aangename met het goede doel, en vragen daarom een financiële bijdrage t.b.v. het RIAS-Fonds. De rondleiding start om 11 uur.

 • ma
  23
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Frits geeft vanavond zijn levensbericht, daarmee alleen voor leden.

 • ma
  30
  mei
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Niekolaas Lekkerkerk werkt als curator en schrijver op het gebied van kunst en ecologie. Hij richtte RADIUS op, centrum voor hedendaagse kunst en ecologie in Delft (2021) dat gevestigd is in de Watertoren van Delft, en vertelt hier vanavond over.

  Hij richtte in 2012 The Office for Curating op, en was tussen 2019 en 2021 directeur van de non-profit kunstinstelling A Tale of A Tub in Rotterdam. Centraal in Lekkerkerks werk staan sociale en politieke discoursen die draaien om dagelijkse levens- en werkpraktijken, culturele normen en ideologieën. Hij richt zich met name op debatten over het Antropoceen, ecologie en klimaat, posthumanisme en de toenemende verstrengeling tussen natuur en cultuur. Lekkerkerk publiceerde The Standard Book of Noun-Verb Exhibition Grammar (Onomatopee, 2018) en Bestiary of Corona Animals (Onomatopee, 2020).

 • ma
  06
  jun
  2022
 • ma
  13
  jun
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Laurens de Vries is vanavond de spreker en hij gaat in op energietransitie. Laurens is universitair hoofddocent aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij doet onderzoek en doceert op het gebied van elektriciteitsmarktontwerp, waarbij hij de onderlinge relaties tussen de fysieke infrastructuur en de (economische) organisatie en regulering ervan analyseert. Hij richt zich op de relaties tussen regelgeving en investeringen, in het bijzonder op hoe de verschillende beleidsinstrumenten voor CO2-emissiereductie, hernieuwbare energie, leveringszekerheid en netwerkcongestiebeheer van invloed zijn op het transitiepad naar een koolstofarm energiesysteem.

 • ma
  20
  jun
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Op 1 september 2021 werd Francesco Veenstra de nieuwe Rijksbouwmeester. Hij neemt ons vanavond mee in zijn werk en vertelt over zijn ambities als Rijksbouwmeester.

  Anders dan normaal beginnen we de avond vanavond eerst met de presentatie van de heer Veenstra!!! Dit in verband met zijn agenda. De avond ziet er daarom als volgt uit:

  18-18.15 uur borrelen 

  18.15-19.00 uur presentatie

  19.00-19.30 uur maaltijd

  19.30-20.00 uur mededelingen en napraten

 • ma
  27
  jun
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond kijken we vanuit de commissies terug op het afgelopen Rotaryjaar. Daarnaast is er een korte huishoudelijke vergadering om een belangrijk punt te bespreken.

 • vr
  01
  jul
  2022
  zo
  03
  jul
  2022
  hele dagWeston-super-Mare

  Het heeft even geduurd want het is meerdere keren uitgesteld vanwege corona, maar nu gaat het echt te gaan gebeuren: we gaan onze zusterclub in Weston-super-Mare weer bezoeken! Erik M heeft de regie. De meesten reizen vrijdagochtend naar Weston, waar we worden verwelkomt door clubleden aldaar. Op zondagmiddag gaan de meesten weer terug naar huis, enkelen blijven voor een vakantie in Engeland.

 • ma
  04
  jul
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Na twee jaar (door een extra 'crisisjaar') draagt Edith vanavond de voorzittershamer over aan Frank. Ook zo benieuwd naar zijn nieuwe jaarplan? We gaan het vandaag horen! Dick geeft het penning-stokje over aan Evert. Ook horen we hoe de nieuwe commissies worden ingevuld en wie de nieuwe voorzitters daarvan zijn.

 • ma
  11
  jul
  2022

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  18
  jul
  2022
  18:00 uurbij Erik vH thuis

  Ze zijn er als het ware een beetje bij! Richard en Joan.

  Vanavond zien we elkaar bij Erik vH thuis. Tanny en Corrie zullen curry bereiden onder leiding van onze WsM-topkoks Richard en Joan Purgass! Mieke zorgt voor lekkers bij de koffie. Voor wie komt, graag een aandeel in de borrel meenemen zodat Erik geen boodschappen hoeft te halen.

 • ma
  25
  jul
  2022

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  01
  aug
  2022
  18:00 uurbij Rob thuis

   

  Helaas gaat de Ooievaart door Den Haag niet door vanwege het geringe aantal mensen dat mee kan. Hopelijk een andere keer wel! Maar niet getreurd, voor wie er zijn gaan we gezellig bij Rob en Marianne thuis eten. Er wordt gekookt, neem wel zelf wat drinken mee.

   

 • ma
  08
  aug
  2022

  In verband met de zomervakantie geen bijeenkomst vanavond.

 • ma
  15
  aug
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond zien we elkaar gewoon in het Vakwerkhuis, voor wie er is.

 • ma
  22
  aug
  2022

  In verband met de zomervakantie nog geen bijeenkomst vandaag.

 • ma
  29
  aug
  2022
  18:00 uurBagijnhof, Delft

  Om de zomer af te sluiten en elkaar te vertellen hoe de vakantie was... BBQ op het Bagijnhof! Nadere details volgen z.s.m.

 • ma
  05
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Na de introductie van deze avondvulling door Marijke M vanavond een tweede boekeclub! De centrale vraag is: wat heb je van de zomer/in de vakantie gelezen? Heb je een leuk boek, laat het Edith weten.

 • ma
  12
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De Ooievaart door Den Haag gaat vanwege te weinig animo wederom niet door. Als alternatief avondprogramma 5 minuten praatjes.

 • ma
  19
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond komen Peter Jan van Veen en Berend Boten vertellen over de aanpak van rivaliserende jeugdgroepen.

 • ma
  26
  sep
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Frank Vieveen van de Gemeente Rotterdam is programmamanager van Smart City, een project waarin zogenoemde slimme, digitale toepassingen Rotterdam aantrekkelijk moeten maken voor bedrijven, inwoners en bezoekers. Daarmee levert hij een bijdrage aan het verbeteren van het vestigingsklimaat en de economie van de stad. In de ontwikkeling tot een smart city heeft Rotterdam een geheel eigen aanpak.

 • ma
  03
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond de eerste Huishoudelijke Vergadering van het nieuwe Rotaryjaar. De stukken voor vanavond zijn door Mieke per mail rondgestuurd. Komt allen!

 • ma
  10
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Geert Brinksma is bedrijfsadviseur bij Qredits. Hij komt ons vertellen over microfinanciering.

 • ma
  17
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Ons nieuwste clublid Marijke C vertelt ons vanavond haar levensbericht. Daarmee is de avond alleen toegankelijk voor eigen leden.

 • ma
  24
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Een bijzondere avond vanavond, geheel in het teken van het dit jaar opgerichte RIAS-Fonds van onze club. De drie genomineerde voorstellen voor het fonds 2022/2023 zijn nu bekend, en zij zullen online hun voorstel presenteren! Via Zoom, omdat zij niet meer in Delft zijn maar in hun thuisland. Dat zijn India, Mexico en Kenia.

  De voertaal van de avond is Engels.

 • ma
  31
  okt
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  In de week van 8-10 november houden we Avondjes van 6 bij Ton, Erik H, Constantijn en Irene thuis. Constantijn leidt vanavond het onderwerp alvast in, en er gaat een lijst rond om je op te geven.

  Onder maatschappelijke druk en nieuwe wet- en regelgeving staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (o.a. UN Sustainable Development Goals) steeds hoger op de agenda van bedrijven en organisaties. Zo worden bedrijven verder verplicht te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu door de nieuwe Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Belanghebbenden verwachten echte actie en verantwoording, en geen ‘green or social washing’. Welke dilemma’s kom je als bedrijf in de praktijk tegen, en hoe moet je daar mee omgaan?

 • ma
  07
  nov
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond zijn ook de partners van harte welkom! De avond wordt gevuld door Marijke M, die vertelt over haar tandemfietsvakanties door Azië.

 • ma
  14
  nov
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Tako Postma neemt ons vanavond mee naar de plannen voor de ontwikkeling van de Schieoevers in Delft. Hij is sinds september 2019 Stadsbouwmeester van Delft. In een interview in januari 2021 vertelde hij: "“En dan hebben we natuurlijk het Schieoevers-gebied. Over een paar jaar komt de Schieweg als uitvalsweg naast de spoorlijn te liggen. Op de Kabelfabriek worden heel veel woningen gebouwd. Langs de Schie hou je een heel mooi aangesloten gebied langs het water over waar een park gemaakt wordt waar mensen op allerlei manieren elkaar kunnen ontmoeten." Genoeg stof voor een levendige avond!

 • ma
  21
  nov
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond koppelt Constantijn namens de commissie Fellowship terug wat er uit de avondjes van 6 kwam, die we recent hebben gehouden.

  LET OP: ANDERE INDELING AVOND!!

  De avond ziet er iets anders uit dan normaal, omdat Constantijn eerder weg moet. Het wordt daarom:

  18-18.15 uur inloop en borrel

  18:15-19 uur terugkoppeling door Constantijn

  19-20 uur eten en nazit

  Na de presentatie van Constantijn zal Jop Kokkedee, die de RYLA heeft gevolgd met hulp van onze club, vertellen hoe het hem vergaan is en wat het voor hem heeft opgeleverd.

 • ma
  28
  nov
  2022
  18:00 uurSportcampus Zuiderpark, Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 Den Haag

  Vandaag staat een bedrijfsbezoek op het programma, met een bezoek aan en rondleiding over Sportcampus Zuiderpark. We beginnen om 18 uur met een korte borrel en een maaltijd en daarna volgt de rondleiding. We sluiten rond 20 uur af.

  Kom op tijd! Er kan voor de deur geparkeerd worden, het Sportpark is ook met OV goed bereikbaar. In verband met de maaltijd UITERLIJK VRIJDAGAVOND 25 november 22 uur doorgeven aan Bram om je meegaat of niet.

 • ma
  05
  dec
  2022

  In verband met pakjesavond vandaag geen bijeenkomst. Voor wie het viert: veel plezier!

 • ma
  12
  dec
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond geeft Rogier zijn levensbericht. Dat belooft een swingend verhaal te worden!

 • zo
  18
  dec
  2022
  centrum Delft
  Loop jij mee voor het Goede Doel? Op zondag 18 december 2022 lopen honderden kerstmannen en kerstvrouwen 3 km door het centrum van Delft. Dit jaar lopen we voor De Speelgoedbank Delft en De Frame Runners van AV40. Schrijf je nu in!
 • ma
  19
  dec
  2022
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Antoinette is eerder bij ons geweest, om te vertellen over de Stichting Niketan. Vanavond kom ze om te vertellen over een vervolgproject.

 • ma
  26
  dec
  2022

  In verband met Kerst geen bijeenkomst vanavond. Fijne avond!