• ma
  04
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  We luiden het nieuwe jaar in met 5-minuten-praatjes.

 • za
  09
  jan
  2021
  19:30 uurvirtueel

  Het is dit jaar anders dan anders: geen gezamenlijk etentje ergens in een leuke tent, maar achter je eigen tafel, voor je eigen scherm. Om het nieuwe jaar op een leuke manier in te luiden gaan we gezamenlijk borrelen (alles voor de borrel wordt bij je thuis afgeleverd, advies is om vooraf niet te zwaar te tafelen) en een nostalgisch spelletje spelen. Inmiddels hebben zich meer dan 50 leden en partners opgegeven. Tot 9 januari! Corrie, Marien, Ton, Constantijn, Ruud en Mieke.

 • ma
  11
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Omdat de mensen van Studentpride ziek zijn, komt Chris Vervoort (vz RD Delft) vanavond vertellen over de verzetsman die tijdens WOII in het huis woonde, waar Chris nu woont: Kees Chardon. Wisten jullie, dat Ben vroeger in dat huis woonde?

 • ma
  11
  jan
  2021
  20:00 uur

   

  Chantal van der Putten en Gunnar Boer van Studentpride zijn helaas ziek... binnenkort wordt een nieuwe datum geprikt.

 • vr
  15
  jan
  2021
  17:00 uuronline

  Op 15 januari 2021 van 17 tot 18 uur is een online bijeenkomst met het thema Bold Action on Water and Climate Adaptation onder het motto van Climate Adaptation and Community Engagement.

  Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Rotary, het IHE Delft Institute for Water Education en Water for Life. Zij bundelen hun krachten voor meer impact: Rotary voor fundraising en inzet van netwerk en kennis van lokale Rotary's, IHE gericht op de ontwikkeling van toekomstige waterleiders en inzet van netwerk en kennis van lokale alumni, en Water for Life voor de uitvoering van duurzame waterprojecten samen met lokale waterbedrijven en lokale gemeenschappen. Dit evenement is officieel geaccrediteerd als Side Event van de Climate Adaptation Summit 2021 [https://www.cas2021.com/].

  Dit is een internationale topbijeenkomst, gehost door Nederland, om te komen tot wereldwijde maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

  De online bijeenkomst heeft als doel om Rotarians in Nederland te inspireren zich te blijven inzetten voor schoon water en sanitatie voor iedereen in de wereld en daarbij bewust te kiezen voor een focus op het weerbaarder maken van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering op waterveiligheid en waterbeschikbaarheid. De projecten die aan de orde komen bieden een concreet handelingsperspectief voor iedere Rotaryclub in Nederland.

  Zoals bij De Wereld Draait Door komen in het bestek van een uur verschillende gasten aan het woord. Dat zijn onder meer Holger Knaack - President Rotary International 2020-2021, Eddy Moors - Rector van IHE Delft, Marco Schouten - CEO bij VEI en Directeur bij Water for Life en Hans Gehrels - o.a. lid Commissie Bold Action on Water and Climate Adaptation.

  Via Chris Engelsman van Rotary krijg je een uitnodiging en de mogelijkheid om je voor dit online evenement aan te melden. Inschrijven voor deelname kun je hier doen. Enkele dagen vóór de bijeenkomst ontvang je nadere informatie hoe je kunt inloggen.

 • ma
  18
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Marnix Kluiters vertelt vanavond over Ecosofy. Weten wat dat is? Kom luisteren!

 • ma
  25
  jan
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Dankzij Eddy is vanavond IHE-student Qurratul Ain Contractor bij ons te gast. Zij is dit studiejaar begonnen aan haar MSc Water Management and Governance (2020-2021). Zij zal ons vertellen over de studie én over haar plannen in India na haar afstuderen.

 • ma
  01
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Maarten vertelt ons vandaag alles over waterstof!

 • ma
  08
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond is het tijd voor een commissieavond.

 • ma
  15
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Eddy geeft de eerste presentatie in het kader van ons lustrumthema water. Hij is directeur van het IHE en zal ons alles over dit instituut vertellen.

 • ma
  22
  feb
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Vanavond is er tijd voor 5-minuten praatjes. Frank zal iets vertellen over warmtetransitie, ofwel hoe we voor 2050 van het gas afkomen in de glastuinbouw en de gebouwde omgeving, en wat de rol daarin is van warmtenetten. Heb jij ook een interessant onderwerp, opmerkelijk boek gelezen of iets anders wat je wilt delen? Laat het Bram weten.

 • ma
  01
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Hoewel het nog onzeker is wanneer het Maritiem Museum haar deuren weer mag openen voor publiek, is er hard gebouwd aan een gloednieuwe tentoonstelling: Maritieme Meesterwerken. Op 12 februari stond alles klaar, om de expo aan iedereen te laten zien. Het is een samenwerkingsproject tussen het Maritiem Museum en Museum Boijmans van Beuningen, en de laatste tentoonstelling in het kader van het Boijmans-bij-de-Buren project. In de tentoonstelling worden de mooiste maritieme werken van kunstmuseum Boijmans samen getoond met de mooiste kunstwerken van het Maritiem Museum. Die werken dateren van de 15de eeuw tot nu en onder hen werken van wereldberoemde oude meesters als Jeroen Bosch, Willem van de Velde de Oude én de Jonge, Jan van Goyen en Claude Monet maar ook van moderne kunstenaars als Paul Signac, Guido van der Werve en Frank Stella. Irene licht de tentoonstelling toe en de twee perspectieven waardoor naar de schilderijen zal worden gekeken: door de bril van de maritiem historicus en door de bril van de kunsthistoricus.

 • ma
  08
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Bram neemt ons vanavond mee in de wereld van investeringen. Hij zal ons wat algemene richtlijnen vertellen die je in acht kunt nemen als je ergens in wilt investeren. Daarnaast geeft hij gelegenheid geven om wat vragen te stellen, want hem worden veel vragen gesteld over dit onderwerp. Dus wil je iets weten? Vraag deze expert!

 • ma
  15
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

   

  Carlo Kuiper van de BAM vertelt over het energieneutraal renoveren van de Afsluitdijk.

  De heer Kuiper is projectleider bij BAM PPP. Hij werkt daar aan het Afsluitdijk-project in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit omvat het versterken van de dam, de bouw van een pompstation, de renovatie van de bestaande sluizen en de bouw van twee sluisdeuren. "Een zeer divers en multidisciplinair project", aldus Carlo Kuiper.

  De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg en vijf jaar later, in 1932, werd het laatste sluitgat, de Vlieter, gesloten. Een jaar later werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer. Aan beide kanten van de Afsluitdijk liggen sluizen voor de scheepvaart en spuisluizen. Tegen Noord-Holland zijn het de Stevinsluizen. Op Kornwerderzand, ruim 4 km van Friesland, liggen de Lorentzsluizen. De hele dijk is 32,5 km lang, het waterkerende deel ervan 30 km. De Afsluitdijk is van 2019 tot 2022 afgesloten voor voetgangers en fietsers in verband met groot onderhoud aan de dijk.

  In plaats van Zoom gebruiken we vandaag MS Teams. Let op je mailbox voor de link.

 • ma
  22
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Met dank aan Eddy vanavond weer een bijdrage in het kader van ons lustrumthema water. Twee vooraanstaande docenten van het IHE Delft Institute for Water Education, Jenniver Sehring (links) en Susanne Schmeier (rechts) vertellen over het voorkomen van conflicten a.g.v. waterproblematiek.

  Jenniver Sehring is a Political Scientist who joined IHE Delft in 2018 as Senior Lecturer in Water Diplomacy at the Department of Integrated Water Systems and Governance. Her research and teaching focus on water governance at local, national and transboundary level and on institutional arrangements as well as practices of water cooperation and diplomacy. She coordinates the master programme “Water Cooperation and Diplomacy”, a joint programme with the University of Peace (UPEACE) in Costa Rica and Oregon State University in the US, as well as the DUPC2 Water Diplomacy Programme.

  Susanne Schmeier is an Associate Professor of Water Law and Diplomacy at IHE Delft, which she joined in 2018. Her research, teaching and advisory activities focus on the legal and institutional dimensions of water resources management at both the (sub-)national and the transboundary levels, the role of agreements and river basin organizations in promoting and maintaining sustainable water resources management, the linkages between water insecurity and conflict and related entry points for water-based cooperation and negotiation processes, as well as the sustainable management of ecosystems linked to water resources (including the management of mountain eco-regions and source-to-sea approaches as well as biodiversity). Susanne Schmeier also leads the Water, Peace and Security (WPS) partnership.

 • ma
  29
  mrt
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Erik Ruijgh van Deltares vertelt vanavond over waterbeheer en bescherming in het Haringvliet.

  Van de website van Deltares: "Erik Ruijgh is an expert in integrated water management and senior project manager on hydraulic infrastructures. He started his career in 1988 at Delft Hydraulics in modeling nutrient emissions from agricultural fields in the Netherlands. He later developed, during a series of projects in Central and Eastern Europe, as well as China SE Asia and Egypt, a generic tool to model waste load emissions to surface water. The tool is now implemented as Emission Module in the Deltares Software products Sobek and Delft3D.

  Since 2015 Erik Ruijgh joined the Deltares team for hydraulic structures. He is an expert and senior project manager for a number of national and international projects focusing on locks, weirs and storm surge barriers. He recently was involved in project on the New Panama Locks. Mr. Ruijgh is also managing the Deltares knowledge impulse program on Replacement of Hydraulic Infrastructure.

 • ma
  05
  apr
  2021

  Tweede Paasdag vandaag, dus geen clubbijeenkomst.

 • ma
  12
  apr
  2021
  18:45 uurvirtueel

  Hemkaran Ramhit, nu lid van RC Delft-Vermeer en voorheen lid van RC Paramaribo Residence, vertelt ons over een bijzonder initiatief. Suriname heeft drie Rotaryclubs: RC Paramaribo, RC Paramaribo Central en RC Paramaribo Residence. Gezamenlijk organiseren zij op 16 april 2021 een fundraisingswebinar, die zal worden verzorgd door Mercedes de Miranda, Business Development Director. De opbrengst zal worden besteed aan op educatie gerichte doelen ten behoeve van de jeugd in Suriname: het opzetten van een mediatheek, aanschaf van schoolmeubilair, vernieuwen of renoveren van sanitaire voorzieningen op scholen, etc.  Via de mail ontvingen we de folder: vanavond een persoonlijke toelichting.

  LET OP: de spreker begint vanavond om 19:00 zijn presentatie. Deze duurt tot half acht. Onze interne mededelingen zullen daarna worden gedaan. Op tijd inloggen dus!

 • ma
  19
  apr
  2021
  19:00 uurvirtueel

  De presentatie van Bartho Boer is  uitgesteld. Daarom 5-minuten praatjes vanavond.

 • ma
  26
  apr
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Erik H vertelt vanavond over de toeslagenaffaire, en hoe Rotterdammers daarbij geholpen worden.

 • ma
  03
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

   OF 

  Vanavond tijd voor 5 minuten praatjes. Als het weer het toelaat, gaan we  coronaproof in groepjes van twee door Nieuw Delft wandelen of lopen we de waterwandeltour. Hou de app in de gaten voor het laatste nieuws!

 • ma
  10
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Vanavond is er ruimte voor 5-minutenpraatjes.

 • ma
  17
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Vanavond geeft Lieuwe zijn levensbericht.

 • ma
  24
  mei
  2021

  Vanwege Tweede Pinksterdag vandaag geen clubbijeenkomst.

 • za
  29
  mei
  2021
  10:00 - 12:30 uurvirtueel

  Ondanks de coronamaatregelen gaat de Discon dit jaar door. De dag is omgezet naar een professionele stream in de vorm van een afwisselende TV talkshow. Deze show zal live uitgezonden worden vanuit het groot auditorium van Naturalis Biodiversity Center in Leiden, op zaterdag 29 mei 2021 tussen 10.00 en 12.30 uur.

  Dit jaar is gekozen voor twee actuele thema’s: Transformatie en Innovatie.

  WAAR GAAT DEZE DISCON OVER?

  Kernvraag bij deze Discon is : wat zijn relevante ontwikkelingen in de wereld buiten je Club en hoe krijgen jullie daar mee te maken? Gaan we gewoon op de oude voet door of ontstaat er een reset naar een ‘nieuw normaal’? De gekozen onderwerpen zijn als volgt:

  * de toekomst van Rotary;

  * heden en toekomst van de Provincie waar ons District 1600 in huist;

  * enkele maatschappelijke macro-transities;

  * een innovatieve ontwikkeling in de geneeskunde (‘regenerative medicine’);

  * een groots 365 dagen durend event voor nieuwsgierige geesten; en

  * de interesses en ambities van jonge professionals – onze toekomst !

  WIE ZIJN DE SPREKERS?

  Holger Knaack, wereldpresident Rotary International;

  Jaap Smit, Commissaris van de Koning voor de Provincie Zuid-Holland;

  Ab van der Touw, vm. CEO Siemens NL, thans betrokken bij diverse transities;

  Ton Rabelink, hoogleraar en Divisiehoofd Leids Universitair Medisch Centrum;

  Meta Knol, directrice ‘Leiden, European City of Science’;

  Joeri Loman, vm. landelijk Voorzitter van Rotaract;

  Froukje Zandvliet, huidige District Representative D1600 landelijke Rotaract Bestuur.

  Dagvoorzitter is Rutger Mazel, Rotarian (PDG’19-’20 van naburig District 1580 - Noord Holland) en buitenlandjournalist in Hilversum.

  WAT KUNNEN WE VERWACHTEN?

  Ervan uit gaande dat Rotarians nieuwsgierige geesten zijn, zijn de organisatoren ervan overtuigd dat deze Discon je food for thought biedt en de nodige inspiratie.

  WAT WORDT VAN ONS VERWACHT?

  De livestream wordt een mooie ervaring. Je hoeft je hier niet apart voor te registreren – je hoeft alleen maar te surfen naar een site die nog bekend gemaakt gaat worden.

  Er is geen verplichte bijdrage, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom en gaat naar een goed doel. Bij deelname wordt een ieder gevraagd een vrijwillige donatie te doen dat gaat naar studiebeurzen voor buitenlandse studenten aan het IHE in Delft. Het minimum richtbedrag daarvoor is € 15. Donaties graag op NL18 RABO 0356 1692 78 t.n.v. Stichting District 1600 Rotary International.

  Ook gasten van buiten zijn van harte welkom. Nodig ze vooral uit. Immers, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 • ma
  31
  mei
  2021
  19:00 uurvirtueel

  Stein van Oosteren woont al zo'n 20 jaar in Parijs en wilde zich nuttig maken voor de maatschappij daar. 'Ik ga daar elke dag op de fiets naar het werk en het viel mij op hoe weinig fietsers daar zijn. Ik ben toen in de lokale politiek actief geworden, want ik wilde meer fietsers op de weg krijgen. Daarop heb ik besloten een fietsvereniging op te richten. Daarna heb ik in 2018 alle fietsverenigingen van Parijs bij elkaar gebracht en zo werden we een vereniging die op regionaal niveau actief is. Dat houdt in dat we nu in de hele regio Parijs met zo'n 12 miljoen inwoners bezig zijn', aldus Van Oosteren. En voor die 12 miljoen inwoners wilde hij een goed fietsnetwerk maken. 'We hebben daarom een kaart gemaakt en die bij politici aangeboden. Die hebben er nu voor gezorgd dat dit plan daadwerkelijk uitgevoerd wordt.'

 • ma
  07
  jun
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Hoogheemraad Marcel Belt van het Hoogheemraadschap van Delfland vertelt vanavond over het beheer van het water in ons eigen Delft. Van de website van het HH: "Ik heb heel veel met water. Want waar water is, is leven! En daardoor is er altijd wat té beleven en is water interessant voor mij. Of het nu een mooie sloot is vol met kikkervisjes en andere waterdiertjes waar ik met mijn kinderen in kan rommelen, of een strand, vaart of waterplas om in te zwemmen, kitesurfen, varen, enzovoort. Ik heb veel gewerkt aan stedelijke ontwikkeling en waterprojecten. Water maakt de stad altijd mooier en vaak ook rustiger. Ik heb een aantal dromen voor Delfland die ik graag met mijn collega’s wil gaan realiseren! Allereerst de droom die ook direct aan mijn portefeuille raakt. Dat is dat we in ons hele gebied zo’n waterkwaliteit hebben dat je in feite er overal veilig zou kunnen zwemmen. Water wat veilig is, fraai eruit ziet en wat boordevol leven zit. Een tweede belangrijke droom is dat we het met elkaar, dus met inwoners, bedrijven, gemeenten, waterschap, voor elkaar krijgen dat ons gebied de gevolgen van de klimaatverandering goed kan opvangen. Door meer groen, meer wateropvangplekken en véél minder stenen kunnen we hevigere regenbuien beter opvangen. En dat groen en water helpt ook om water voor in tijden van droogte beter vast te houden."

 • ma
  14
  jun
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Paul Ketelaars is eigenaar/directeur van het Vakwerkhuis, waar we sinds kort (nou ja, reken de crisistijd niet mee) bijeenkomen. Hij is ook architect en dat is te zien aan de mooie locatie.

 • ma
  21
  jun
  2021
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Eddy is niet alleen directeur van het IHE, maar ook voorzitter van de Watermusea in Nederland (Cruquius museum, Biesbosch museum, stand-up museum Amsterdam, Flevoland, Vrienden van de Den Bosch), die dit jaar een wedstrijd hebben uitgeschreven rond het thema water & klimaat. Vanavond vertelt hij ons hierover.

 • ma
  28
  jun
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Tijd voor de huishoudelijke vergadering. Rob stuurt de stukken tijdig per mail, dus hou je inbox in de gaten.

 • ma
  05
  jul
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Hoe is het gegaan afgelopen Rotaryjaar? De voorzitters van de commissies geven een korte terugblik. Maar eerst zal Antoinette Termoshuizen van de Stichting Niketan een korte toelichting geven op het Niketan project, waarvoor zij steun aan onze club hebben gevraagd. In de mail vind je de projectaanvraag.

 • wo
  14
  jul
  2021
  18:00 uurOude Langendijk bij Het Blauwe Hart

  Vanavond de jaarlijks terugkerende literaire wandeling door Delft, georganiseerd door RC Delft-Vermeer. Deze literaire wandeling gaat over geboren en getogen inwoners van Delft, de Delvenaren, maar ook over personen die soms komend van heinde en verre zich in Delft vestigden, de Delftenaren. Volgens overlevering moet dit onderscheid gemaakt worden. Het gaat hier over gewone en ongewone Delftbewoners, over vogels van diverse pluimage zoals volkspoëten, postbezorgers, huisvrouwen, feministen, zwerfafvalpakkers, gastarbeiders en cafégangers.
  We wandelen in kleine groepen o.l.v. rondleiders van RC Delft-Vermeer. De opbrengst gaat naar het goede doel: KinderAcademie Delft. De maaltijd in de Bierfabriek gebruiken we aan tafels van 4-6 p.p. Je kunt je aanmelden t/m 10 juli.

 • ma
  19
  jul
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Bestuursoverdracht... maar anders dan anders. We krijgen een nieuwe secretaris, maar de andere bestuursleden blijven vanwege de bijzondere crisistijd nog een extra jaar. Zo hebben we meer tijd om invulling te geven aan Edith's thema én aan het lustrum. Bovendien is de bestuurswissel een weekje uitgesteld omdat het Vakwerkhuis kampt met corona-zieken. Hopelijk kunnen we 19 juli terecht.

 • di
  03
  aug
  2021
  18:00 uurDelftweg 87 Rijswijk

  Vanavond zijn we te gast bij Rob en Marianne, waar we vanaf 18 uur van harte welkom zijn! Kunnen we met eigen ogen de waterlelies bewonderen ;). Ieder die komt neemt iets lekkers te eten mee.

 • ma
  09
  aug
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Inmiddels verdelen zowel RCDK als RC Weston-super-Mare onze inleg bij KIVA alweer bijna twee jaar samen. Marian Barber en Irene houden het account samen bij en geven om de maand mikrokredieten, zodra er geld is terugbetaald. Vandaag een terugblik op het afgelopen jaar.

 • ma
  16
  aug
  2021
  18:00 uurThuis bij Erik vH

  Vanwege de vakantie treffen we elkaar vandaag gezellig bij Erik thuis! Mieke stuurde eerder een verzoek met dataprikker om aan te geven of je er bij kunt zijn (of niet). Heb je dat nog niet gedaan, kan je die dan aanvullen voor deze dag?

 • ma
  23
  aug
  2021
  18:00 uurBagijnhof

   

  We sluiten de zomer gezellig af met een BBQ en jeu-de-boule op het Bagijnhof, bij ErikH voor de deur. Nadere details volgen.

 • ma
  30
  aug
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De opwarming van de aarde is overal op aarde merkbaar en de oorzaak is de menselijke uitstoot van broeikasgassen. De grens van 1,5 graad wereldwijde temperatuurstijging bereiken we al over ongeveer tien jaar. Dit zijn een paar belangrijke conclusies uit het nieuwste rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties.

  Uit dit nieuwe rapport van de VN blijkt verder overduidelijk dat het klimaat is opgewarmd door de mens. De invloed van de mens is niet meer ‘zeer waarschijnlijk’ maar ‘onbetwistbaar’. Zo’n snelle opwarming als nu is in ieder geval de laatste tweeduizend jaar niet voorgekomen. De opwarming heeft in de hele wereld al grote veranderingen veroorzaakt. Dit is vooral merkbaar doordat weersextremen toenemen. Verder verschillen de effecten regionaal. Zo warmen Noord- en Zuid-Europa beide sterk op, maar wordt het noorden van Europa natter en het zuiden juist droger. Ook dreigen sommige effecten van klimaatverandering onomkeerbaar te worden, zoals de stijging van de zeespiegel.

  Het IPCC-rapport van de VN dient als basis voor klimaatbeleid van regeringen wereldwijd. Sinds het vorige IPCC-rapport uit 2013 is de kennis over het klimaat flink toegenomen. Een paar honderd klimaatwetenschappers uit 66 landen hebben jarenlang aan het nieuwe rapport meegewerkt. Van dit nieuwe rapport is nu het eerste deel(opent in nieuw venster)(verwijst naar een andere website) uitgekomen, dat gaat over de natuurwetenschappelijke basis van klimaatverandering. Volgend jaar verschijnen deel twee en drie, over de gevolgen van klimaatverandering en over de mogelijkheden om de uitstoot van broeikasgassen zo snel mogelijk te verlagen.

  Vanavond neemt Eddy ons mee door het nieuw verschenen IPCC rapport 2021.

 • ma
  06
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Han geeft vanavond zijn levensbericht.

 • ma
  13
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond hebben we geen voordracht. Onze kersverse programmacommissaris lanceerde het idee, om in plaats van te luisteren stil te staan bij ons jaarthema / jaarprogramma: “een nieuw perspectief op samenleven”, gekoppeld aan corona. We kunnen de volgende vragen gaan onderzoeken:  welke mogelijkheden heeft corona geboden, maar ook: wat hebben we verloren? Wat is er nodig om vast te houden wat we willen behouden, en wat is er nodig om te herstellen wat verloren is gegaan of dreigt te gaan?

  Denk ter voorbereiding na over je persoonlijke verhaal hierbij. Hoe kijk je naar deze vragen, vanuit je eigen privé perspectief, en/of vanuit de keuzes die je in je bedrijf of baan maakt? We gaan daar dan plenair en per tafel over in gesprek. Het doel is dan vooral onze mening te vormen en aan te scherpen. Misschien concluderen we dat we nog meer willen weten, bijv. een spreker uit een getroffen sector zouden willen vragen. Of misschien inspireert het ons tot actie die we als club kunnen nemen?

 • za
  18
  sep
  2021
  10:00 uurI-Change, Westlandseweg, 2624 AA Delft

  Op 18 september 2021 steekt de hele wereld de handen uit de mouwen om de eigen omgeving schoon te maken! Rotary helpt daar uiteraard bij. Leden van de vier Rotaryclubs uit Delft gaan we gezamenlijk vanaf 10 uur met stok en vuilniszak de stad door om Delft een stukje schoner te maken. Doe ook mee! Het is nuttig en tegelijk heel gezellig. Aanmelden kan vanaf 13 september via de mail bij Michiel van RC Delft.

 • ma
  20
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

   

  Fotografe Sabine de Milliano vertelt over haar boek Surprising Europe, een prachtige beeldreis door Europa. Bekijk alvast een voorproefje op https://surprisinghorizons.nl/

 • ma
  27
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Vanavond heten we Marijke formeel welkom bij de club!

 • ma
  27
  sep
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Arlene en Durk verzorgen vanavond een Spoken Word optreden. Deze hedendaagse kunstvorm - geworteld in de jaren zeventig - lijkt op poëzie, maar is toch anders. Wikipedia leert: "De voordrachten vinden plaats als lezing of performance, met poëzie, prozagedichten, proza, korte verhalen, columns, statements, slamgedichten enzovoorts. De voordracht kan worden gesproken, gedeclameerd of "gezingzegd", al dan niet met visuele of muzikale ondersteuning.

 • ma
  04
  okt
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  De eerste huishoudelijke vergadering van het nieuwe Rotaryjaar. Mieke stuurt t.z.t. de stukken rond.

 • ma
  11
  okt
  2021
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Henny van Leeuwen is oud-lid van RCDK. Hij is beeldend kunstenaar in en uit Schiedam. "In mijn werk zoek ik naar de ideale verhouding tussen de abstracte en herkenbare vormen, waarbij de achtergrond een even belangrijke rol speelt als het onderwerp", aldus deze aquarellist en  schilder. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (nu de Willem de Kooning Academie). Nu al nieuwsgierig? Ga snel naar https://hennyvanleeuwen.nl/werk/

 • ma
  18
  okt
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Wie heeft een bijdrage voor de 5-minuten praatjes van vanavond? Laat het Maarten weten!

 • za
  23
  okt
  2021
  Weston-super-Mare

  Onze zusterclub RC Weston-super-Mare bestaat dit jaar 100 jaar, en dat wordt groot gevierd! Vanwege de crisismaatregelen, die nét even te ver gaan om een tweedaags bezoek rendabel te maken, hebben we ons bezoek om het feest mee te maken gecanceld. Maar we zijn in gedachten bij hen, en een filmpje is naar hen onderweg om ze te feliciteren.

 • ma
  25
  okt
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Een vervolg op de eerdere discussieavond "Een nieuw perspectief op samenleven" dat we op 13 september hielden.

 • ma
  01
  nov
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  Eerste commissie-avond van het nieuwe Rotaryjaar. Wat zijn de plannen dit jaar en hoe pakken we het aan?

 • ma
  08
  nov
  2021
  18:00 uurVakwerkhuis, Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft

  We kennen hem nog van een zeer succesvolle Open Avond: Edin Mujagic. Vanavond neemt hij ons mee terug naar 1971, het jaar dat de gouden standaard werd losgelaten. Hoewel deze avond geen open avond is als destijds, mag elk clublid iemand in haar/zijn omgeving vandaag als gast - en potentieel nieuw lid - uitnodigen. Laat het weten als je iemand meebrengt i.v.m. de catering.

 • ma
  15
  nov
  2021
  19:00 uurvirtueel

   

  Erik Hulsebosch (partner van Edith) vertelt over het innoveren van het hoger onderwijs. Over hoe we tegenwoordig minder denken in afzonderlijke vakken en het meten van prestaties, en veel meer denken over het leerproces zelf, over formatieve evaluatie, het belang van kennis én vaardigheden, multidisciplinaire opgaven en bijvoorbeeld blended learning. Erik is hogeschooldocent in Rotterdam, ICTO coach en onderwijsvernieuwer.

  Vanwege de tijdelijke deel-lockdown is de bijeenkomst vanavond digitaal. Volg de link die Mieke stuurde.

 • ma
  22
  nov
  2021
  19:00 uurvirtueel

  In plaats van het geplande bezoek aan de Sportcampus in Den Haag, krijgen we vandaag een update over het IHE Rotary Fonds. Vanwege de crisismaatregelen vanavond weer virtueel.

 • ma
  29
  nov
  2021
  19:00 uuronline

  Marijke werkt als arts met mensen met een verstandelijke beperking. Waarom hebben zij aparte artsen nodig? Vanavond vertelt ze ons er alles over.

  Voorafgaande aan het verhaal van Marijke schuift Tineke Ruijgh van RC Delft (commissie community service) online aan, om ons te vertellen over een kaartenproject dat zij hebben.

  Vanwege de tijdelijke deel-lockdown komen we vanavond digitaal bijeen. Volg de link die Mieke in de mail stuurde.

 • ma
  06
  dec
  2021
  19:00 uuronline

  Ad Schoof - de neef van! - zal ingaan op het mogelijk oplossen van de stikstofcrisis met de gebiedsgerichte aanpak van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Hij schrijft zelf "Ik werk aan innovatiebeleid en verduurzaming van de energiehuishouding."

 • za
  11
  dec
  2021

  Helaas hebben we moeten besluiten het lustrumgeest wederom uit te stellen. We gaan even broeden op een nieuw plan. Dus... de feestkleding mag weer even de kast in. Op naar betere tijden!

 • ma
  13
  dec
  2021
  19:00 uuronline

  Wethouder Karin Schrederhof (Delft) haakt in op een van de onderwerpen die met name Rob maar vast meer van ons bezig houden: woningnood.

 • zo
  19
  dec
  2021

  Santa Run Delft 2019

  De Santa Run is helaas voor de tweede keer op rij vanwege de crisis afgelast.

 • ma
  20
  dec
  2021
  19:00 uuronline

  Vanavond, net als de komende weken, vullen we de (online) bijeenkomst met 5-minutenpraatjes. Heb je een leuk, mooi, spannend of gezellig onderwerp? Laat het Maarten weten!

 • ma
  27
  dec
  2021

  Hopelijk heeft iedereen een heerlijke Kerst gehad. Geniet er nog even van: vanavond is er geen bijeenkomst!