• ma
  07
  jan
  2019
  18:00't Postkantoor

  Kirsten Soer, de dochter van Helene, ging met onze steun naar de RYLA ‘18. Hoe vond zij het? Wat heeft ze er van opgestoken? Ze komt ons er graag alles over vertellen! De rest van de avondjes zullen we vijfminutenpraatjes houden in de geest van het nieuwe jaar.

 • ma
  14
  jan
  2019
  18:00Het Meisjeshuis

  Enige tijd geleden vertelde Constantijn ons over de Brexit. Vanavond het vervolg. Let op: we zitten in Het Meisjeshuis.

 • za
  19
  jan
  2019
  18:00Art Centre, Rotterdamseweg 205 Delft

  Nadere informatie volgt. Noteer de datum alvast in je agenda!

 • ma
  21
  jan
  2019
  18:00Het Meisjeshuis

  Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid houdt zich intensief bezig met Duurzaamheid. Unitmanager Omgevingskwaliteit Marcel Rietberg vertelt ons er graag over. "Het woord duurzaamheid hoor je overal. Je wilt allemaal een lekker, duurzaam plekje. Om te wonen, te werken, te recreëren, te ondernemen. Maar hoe doe je dat? En wat betekent het eigenlijk? Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid speelt hierin een rol met advies, vergunningen of toezicht".

 • ma
  28
  jan
  2019
  18:00Faradayweg 13, 2627 AX Delft

  Vandaag bezoeken we de koffiebranderij Miss Morrison. We beginnen zoals normaal met een borrel, gevolgd door een eenvoudige maaltijd en daarna een heleboel uitleg van Martin Kampinga over koffie en ondernemen. Heel speciaal: de grote koffiebrander! De avond is alleen voor clubleden, maar er is geen extra bijdrage nodig.

   

 • ma
  04
  feb
  2019
  18:00Hotel Hampshire Delft Centre, Koepoortplaats 3, 2612 RR Delft

  Prof. dr. ir. Pieter Kruit is voor ons geen onbekende. Mede-Rotarian in Delft uiteraard, en binnen Delft en de TU een graag geziene spreker. Hij komt ons vanavond vertellen over zijn vakgebied, nanotechnologie, in relatie tot ons jaarthema - duurzaamheid.

   

 • ma
  11
  feb
  2019
  18:00't Postkantoor

  Hoe verloopt het in je commissie? Wat staat er allemaal op stapel? Waar kan je nog hulp bij gebruiken? Vanavond rapporteert elke commissie over het reilen en zeilen.

 • ma
  18
  feb
  2019
  18:00't Postkantoor

  Kas Hemmes, van de TU Delft, komt ons vanavond vertellen over het gebruik van waterstof in de energietransitie. Een van zijn interessegebieden is de integratie van windenergie met waterstof: superwind.

 • za
  23
  feb
  2019
  10:30AV '40, Sportring 12 2616 LK Delft

  De RaceRunners die mede dankzij onze inzet voor AV '40 zijn aangeschaft, worden vanochtend aangeboden. Dat gaat weer een feest worden! Wie aanwezig wil zijn is van harte welkom. Op 11 maart komen mensen van de atletiekvereniging er alles over vertellen.

   

 • ma
  25
  feb
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond vijf minuten praatjes. Erik vH zal vertellen over Schie-oevers Noord. Wie nog meer een mooi, boeiend onderwerp heeft - laat het Ben weten!

 • ma
  04
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

  Ons nieuwe clublid Frank Schoof houdt vanavond zijn levens- en werkbericht. Alleen voor leden daarmee.

 • ma
  11
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

   

  Twee mensen van AV40 komen vanavond vertellen: Sawitri Ratchasing en Bart Groeneveld. Sinds 1 september 2018 biedt AV’40 RaceRunning aan. Jullie kennen ze zeker nog: die prachtige middelen waarmee lichamelijk beperkte kinderen toch kunnen hardlopen! Een keer in de week op zaterdagochtend wordt er RaceRunning gegeven bij AV’40. Zij worden onder andere begeleid worden door trainster Sawitri Ratchasing. Bart Groeneveld is penningmeester bij de atletiekvereniging.

  Onze club maakte het mede mogelijk dat AV '40 sinds twee weken eigen RaceRunners heeft, die het mogelijk maakt voor kinderen deel te nemen aan de atletiekvereniging. Een van de drijvende krachten hierachter is Yvonne Huisman van Basalt (vml. Sophia Revalidatie). Ook zij is vanavond aanwezig.

 • ma
  18
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond vertelt Jenny Dankelman over instrumentontwikkeling voor sleutelgatchirurgie: van robottechnologie tot betaalbare en duurzame oplossingen voor ontwikkelingslanden. Sleutelgatchirurgie is een vorm van chirurgie waarbij een klein gaatje in het lichaam wordt gemaakt, waarna een kleine chirurgische ingreep of kijkoperatie plaatsvindt.

  Professor Jenny Dankelman is hoogleraar Minimaal-Invasieve Chirurgie en Interventietechnieken bij de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE). Zij ontving in 2018 de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor haar inzet voor de ontwikkeling van innovatieve medische instrumenten voor minimaal invasieve chirurgie en voor de manier waarop zij de zorg een stap voorwaarts weet te brengen door het verbinden van de technische en klinische domeinen.

 • ma
  25
  mrt
  2019
  18:00't Postkantoor

  Tanny geeft vanavond een update van haar werk- en levensbericht. Alleen voor eigen leden daarom vanavond.

 • ma
  01
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Simone Haak en Joke Doedens van de Delftse Galerie Terra (Nieuwstraat) zijn vanavond te gast. Zij werken al jaren samen met Chinese keramisten en sinds 2011 reist Simone Haak regelmatig naar Jingdezhen in China om deel te nemen aan en het organiseren van uitwisseling projecten en tentoonstellingen.

  Deze avond zijn niet alleen de leden, maar ook partners van leden van harte welkom! Wel even opgeven via de Whatsapp, maar dat spreekt voor zich.

   

 • ma
  08
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Han vertelt ons vanavond over het project Open Science van de TU Delft. Alvast inlezen? Kijk op https://www.tudelft.nl/library/actuele-themas/tu-delft-open-science/

 • za
  13
  apr
  2019
  18:30bij Bram, Tanny, Rogier en Irene

  Het meest smakelijke evenement van het jaar: het Running Dinner. Bram organiseert dit jaar het RD, en heeft de kookadressen rond: we zijn te gast bij Tanny en Paul, Rogier en Dimphy, Bram en Ellen, en bij Irene. Ook de eters hebben zich aangemeld: zij ontvangen van Bram eerdaags het programma met tijden, adressen én een routeplanner...

   

 • ma
  15
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Henk de Vries komt op uitnodiging van Lieuwe vertellen. Hij is Professor of Standardisation Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam.

 • ma
  22
  apr
  2019

  Vanwege Tweede Paasdag is er vandaag geen bijeenkomst. Ei ei ei...

 • ma
  29
  apr
  2019
  18:00't Postkantoor

  Rogier en Edith bezochten samen de RLI (Rotary Leadership Institute) en vertellen daar vanavond graag alles over! Weten waar RLI voor staat? Kijk snel op http://www.rotary-rli.nl/www.rotary-rli.nl/District_1600.html

   

 • ma
  06
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond is de gebruikelijke halfjaarlijkse Huishoudelijke Vergadering. Rogier zal, als inkomend voorzitter, het bestuur voor 'zijn' jaar voorstellen. De verdere agenda volgt.

   

 • za
  11
  mei
  2019
  12:00LEF Future Centre Utrecht

  Opgeven kan nog t/m 9 mei.

 • ma
  13
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Lennaert Otemann is voorzitter van E4R, Engineers for Refugees, en vertelt deze avond met twee collega's over dit bijzondere initiatief, dat is opgezet door studenten van de TU Delft. Hiermee helpen zij medestudenten die hun land hebben moeten ontvluchten. Elke november start een nieuwe klas vluchtelingen met het programma, dat als doel heeft hen binnen een jaar zoveel mogelijk te leren van de Nederlandse taal en cultuur. Alvast meer weten? Ga dan naar http://engineers4refugees.com/

   

 • ma
  20
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Esmeralda van Tuinen en Rutger Spoelstra vertellen vanavond over de Stichting Groenkracht. De Stichting is in 2012 opgericht. Esmeralda van Tuinen is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Rutger Spoelstra maakt de ontwerpen voor de tuinen, begeleidt de aanleg en verzorgt de educatie. De doelstelling van de Stichting Groenkracht is het verbinden van personen en plaatsen in Delft en omgeving om eenieder bewust te maken van de mogelijkheden van duurzaam voedsel en het realiseren en het vergroten van het gebruik van duurzaam voedsel. Nieuwsgierig geworden? Kijk alvast op https://www.groenkracht.nl/

 • vr
  24
  mei
  2019
  16:00 - 17:30 uurSpiegelstraat 6, 2631 RS Nootdorp

  De commissie Fellowship heeft een bijzonder bezoek in petto: een bezoek aan autosloperij Van Gils. Dit bedrijf won in 2014 de Ondernemersprijs. Na het bezoek gaan we met elkaar eten. Ook partners zijn van harte welkom!

 • za
  25
  mei
  2019
  10:30Rotterdam

  De Districtsconferentie van district 1600 is dit jaar in Rotterdam, onder de titel Leve(n) de Stad! Kijk voor alle info, het dagprogramma én aanmelden op https://rotary-discon1600.nl/#over

 • ma
  27
  mei
  2019
  18:00't Postkantoor

  Arthur Hilgersom, een van de initiatiefnemers van de cursus Delftologie, vertelt vanavond over dit mooie initiatief waarbij de geschiedenis en het heden van Delft hand in hand gaan. In 2018 verleenden wij een kleine subsidie aan de cursus om deze mede mogelijk te maken. Inmiddels is het tweede jaar van start gegaan. Kijk snel op https://www.delftologie.nl/

   Helemaal links staat Arthur.

 • za
  01
  jun
  2019
  wo
  05
  jun
  2019
  --Hamburg

  Tanny en Rogier vertegenwoordigen onze club dit jaar bij de internationale Rotary Conferentie, die van 1 t/m 5 juni in Hamburg wordt georganiseerd. We wensen hen veel plezier, mooie ontmoetingen en inspirerende verhalen toe. Iets om over te vertellen bij een van de vijfminutenpraatjes over enkele weken?

 • ma
  03
  jun
  2019
  18:00't Postkantoor

  Jan-Peter Mout  is een effectieve interim manager en organisatie- en beleidsadviseur met visie, onderscheidingsvermogen en empathie, aldus zijn website. Met zijn bedrijf Sustainable Compass geeft hij 'richting aan duurzame ontwikkeling'. Daar willen we in dit duurzame jaar natuurlijk alles over weten.

 • ma
  10
  jun
  2019

  Vandaag is Tweede Pinksterdag, en daarom geen bijeenkomst.

 • ma
  17
  jun
  2019
  18:00't Postkantoor

  Ze heeft ons er op individuele basis al vaak over vertelt, dus we kijken als groep uit naar het verhaal vanavond van Monique die haar eigen huis laat bouwen - met duurzaamheid bijzonder hoog in het vaandel. Het komt in Nieuw Delft, de nieuwe wijk die momenteel gerealiseerd wordt naast het oude (en nieuwe) station. Monique heeft Garmt Reijsenbach van Blokland architecten gevraagd zijn ontwerp voor haar huis, een integraal ontwerp met eigen energie- en waterconcept, te presenteren.

   Hier ergens...

 • ma
  24
  jun
  2019
  18:00't Postkantoor

  Kas Hemmes gaf op 18 februari zijn inleiding op de energietransitie door het gebruik van waterstof. Maar hij was nog lang niet uitverteld, en we stonden er allemaal klaar voor om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de vraagstukken die hij ons wilde voorleggen. Dat gaan we vandaag dan alsnog doen!

 • ma
  01
  jul
  2019
  18:00't Postkantoor

  Voor het stokje wordt overgedragen en de nieuwe commissies worden gevormd, is het vanavond een mooi moment om de balans op te maken van het duurzame jaar 2018-2019!

 • wo
  03
  jul
  2019
  18:00Beestenmarkt (bij de koe)

  De altijd succesvolle, inmiddels traditionele literaire wandeling om het gezamenlijke zomerprogramma mee te starten. Komt allen! De wandeling is verplaatst van 24 juli naar 3 juli.

  Rotary Delft-Vermeer organiseert weer de jaarlijkse literaire wandeling door Delft. Ze nodigen iedereen graag van harte uit. Het thema is dit jaar: ONDERNEMEND DELFT

  Welke Delftse ondernemer was ‘handelingsongerechtigd’ en wie kreeg de bijnaam ‘de kippenschilder’? Delftse ondernemers van de Gouden Eeuw tot nu: lakenhandelaar, kroegbaas, visboer, fabrieksdirecteur, marktkoopman, boekhandelaar e.v.a. zoals schrijvers ze hebben opgevoerd in hun romans, gedichten en verhalen.

  Het goede doel dat hiermee wordt ondersteund is het zomerkamp van Scouting Paulus.

  Programma:

  Inloop: 17:45 uur bij de koe op de Beestenmarkt

  Start: 18:00 uur Einde wandeling: 19:15 uur

  Aansluitend diner: 19:30 uur bij Café de V, Voorstraat 9

  Aanmelden en kosten:

  • Wandeling €10,-, diner €19,50 inclusief drankje en koffie/thee. De €10,- voor de wandeling gaat geheel naar het goede doel.
  • Aanmelden kan door een mail te sturen (zie mail van Rob).
  • Graag aangeven hoeveel personen er mee gaan met de wandeling en/of het diner.
  • Je aanmelding is pas definitief na het overmaken van het totaalbedrag naar RC Delft-Vermeer (zie wederom de mail van Rob) onder vermelding van ‘Literaire wandeling 2019’

 • za
  06
  jul
  2019
  15:00 uurGreenvillage, Van den Broekweg 4, 2628 CR Delft

  We sluiten het Rotaryjaar af met een bezoek aan de Green Village, en houden daarna gezamenlijk een BBQ bij Erik vH thuis (vanaf 18:00 uur). Partners zijn van harte welkom! De intekenlijst gaat inmiddels rond. Mocht je je nog niet hebben opgegeven; dat kan nog bij Corrie of bij Han.

  The Green Village is de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van TU Delft. In dit regelluwe ‘openlucht-lab’ bouwen, onderzoeken, testen en demonstreren onderzoekers en ondernemers hun experimentele duurzame innovaties. Ook wordt er echt gewoond en gewerkt. Zo ontdekken de wetenschappers, ondernemers en overheden samen met het publiek waar de knelpunten en uitdagingen liggen. Door ze hier op te lossen, kunnen de innovatieve partijen via The Green Village versnellen van theorie naar praktijk. En werken we samen aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

 • ma
  08
  jul
  2019
  18:00't Postkantoor

  Lieuwe draagt zijn voorzittershamer over aan Rogier, en blikt terug op zijn afgelopen jaar. Rogier kijkt vooruit en presenteert het nieuwe jaarplan voor onze club! Vanavond zullen Eddy en Mieke als nieuwe leden worden geïnstalleerd. Van harte welkom bij RCDK!

 • ma
  15
  jul
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond is er ruimte voor vijf minuten praatjes. Heb je een goed, interessant, grappig onderwerp of gewoon iets te vertellen? Dit is je kans.

 • ma
  22
  jul
  2019
  18:00't Postkantoor

  In verband met het gezamenlijk zomerprogramma zou er vanavond geen eigen clubbijeenkomst zijn, maar er zit zoveel tijd tussen dat we elkaar niet kunnen missen. Dus ben je niet op vakantie, schuif dan gezellig aan! We horen graag de eerste vakantieverhalen.

 • ma
  29
  jul
  2019

  In verband met het gezamenlijk zomerprogramma vandaag geen eigen clubbijeenkomst.

 • vr
  02
  aug
  2019
  12:30 uurBotanische Tuin, Poortlandplein 6, 2628 BM Delft

  In het kader van het zomerprogramma van de Rotary Clubs, zijn we van harte uigenodigd voor een lunch en rondleiding door de Botanische Tuin van Delft – een van de best bewaarde geheimen van Delft – op vrijdagmiddag 2 augustus.

  Programma:

  12:15 u-12:30 u        Verzamelen bij de ingang van de Botanische Tuin

  12:30 u                       Broodjeslunch in de tuin (overdekt)

  14.00 u-15.00 u         Rondleiding

  Graag aanmelden bij RC Delft, zie hiervoor de mail die je hebt ontvangen. Hier vind je ook de kosten terug en hoe te betalen.

 • ma
  05
  aug
  2019

  In verband met het zomerprogramma op donderdag 8 augustus, vandaag geen reguliere clubbijeenkomst.

 • do
  08
  aug
  2019
  17:00Hanos, Kleveringweg 57, 2616 LZ Delft

  In het kader van het zomerprogramma 2019 van de Delftse Rotaryclubs organiseert Delft-Koningsveld op 8 augustus een bezoek aan Hanos, alwaar naast een inleiding en rondleiding ook een gezamenlijke maaltijd zal worden genuttigd. Het programma:

  - 17.00 uur: ontvangst met koffie en thee in het Culinair theater

  - 17.15 uur: wat is de “boodschap” van Hanos door Frans Kieftenbeld, vestigingsmanager:

  Waarom naar Delft, wat is de achterliggende filosofie, voor welk deel van de markt is er gekozen, welk productenassortiment hoort daar bij, tendensen in directe- en online-verkoop, toekomstplannen, enz.

  - 17.45 uur: rondleiding door de winkel, maar ook achter de schermen (totaal 30.000m2)

  - 18.45 uur: proeverij in het Culinair theater

  - 19.45 uur: Einde van de bijeenkomst

  Deze avond vervangt onze reguliere clubavond. Nog niet opgegeven? Neem dan razendsnel contact op met Rob (uiterlijk 2 augustus).

   

 • ma
  12
  aug
  2019
  18:00't Postkantoor

  Vanavond weer eens tijd voor vijf minuten praatjes, voor wie niet op vakantie is.

 • ma
  19
  aug
  2019

  In verband met het gezamenlijk zomerprogramma vandaag geen eigen clubbijeenkomst.

 • di
  20
  aug
  2019
  18:00 uurOude Veiling 1 Maasland

  Vandaag zijn we van harte welkom bij het zomerprogramma van RC Delft-Vrijhof. We zijn, samen met partner, uitgenodigd voor een heerlijke, zomerse avond op het water in Midden-Delfland. We varen om 18.00 uur weg uit Maasland, adres: Oude Veiling 1 (gratis parkeren is daar volop mogelijk). Op de boot genieten we van de natuur om ons heen, de koelte van het water, een goed glas, een heerlijke maaltijd en natuurlijk van elkaars gezelschap. Onderweg leggen we aan om een pas geopend boerderij-museum te gaan bekijken. Terwijl de zon zoetjes in het water zakt varen we terug naar ons beginpunt.

  Zie de mail van Rogier voor de wijze van aanmelding en betaling. Wees er snel bij, want 13 augustus is de sluitingsdatum.

   

 • ma
  26
  aug
  2019
  18:00't Postkantoor

  Wie heeft er iets te vertellen bij de vijfminutenpraatjes van vanavond? Laat het weten!

 • ma
  02
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

  Brigitte Schoenmaker en Jorinka Poot komen vertellen over de inrichting van de kinderafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis. Zoals jullie ongetwijfeld nog weten, droegen wij hier met de opbrengst van de Delft Blauw Rit 2018 aan bij. Wat is er met onze bijdrage gedaan en hoe reilt en zeilt het op de afdeling? We horen het graag!

   

 • ma
  09
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

  Het thema duurzaamheid bewijst vanavond zijn duurzaamheid...

   

  dr. ir. Henk Polinder vertelt vanavond over Ocean Energy, een project van de TU Delft. Hij promoveerde in 1998 bij elektrotechniek bij Technische Universiteit Delft. Sinds 1996 is hij universitair (hoofd)docent op het vakgebied van elektrische machines en aandrijvingen. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn elektrische aandrijvingen voor duurzame energie (power take off systems in ocean energy, drive trains for wind energy) and maritieme toepassingen

 • ma
  16
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

   Onder voorzitterschap van Rogier vanavond de eerste Huishoudelijke Vergadering van 2019-20. Komt allen!

 • ma
  23
  sep
  2019
  19:30 uur't Postkantoor

  Deze avond staat in het kader van diversiteit / inclusiviteit, een van de thema's in ons huidige jaarprogramma. Rogier heeft Salah van RC Vermeer gevraagd om samen met ons over dit boeiende thema te komen praten.

  Vanavond is de eerste keer - en daarom nog even alleen testen met de eigen leden - waarbij we kijken hoe een andere avond-invulling met een ander tijdpad bevalt. Dus let op: niet regulier van 18 tot 22 uur, maar: 19.30 - start | 20.00 lezing | 20.45 vragenronde | 21.00 borrel met garnituur | 21.30 afronding.

 • ma
  30
  sep
  2019
  18:00't Postkantoor

  Het Europees Octrooibureau riep op 20 juni 2019 de Nederlandse materiaalwetenschapper Rik Breur uit tot winnaar van de European Inventor Award 2019 in de categorie midden- en kleinbedrijf (mkb). Het is een hele eer, dat Rik Breur ons vanavond alles over zijn uitvinding komt vertellen!

  Breur ontwikkelde een niet-toxische folie als afweer tegen biofouling op scheepsrompen en vaste bouwwerken in zee. Zijn technologie voorkomt de aangroei van zeeorganismen zoals algen, zeepokken en mosselschelpen. Deze zeeorganismen kunnen schade opleveren aan platforms en geven weerstand, wat tot hoger brandstofverbruik van schepen leidt. Zijn milieuvriendelijke uitvinding voorkomt biofouling zonder het gebruik van schadelijke en zeewatervervuilende chemicaliën.

  "Geïnspireerd door de natuur en door toepassing van zijn wetenschappelijk expertise, ontwikkelde Breur een oplossing die zowel de maritieme sector als de leefomgeving in zee ten goede komt", aldus EOB-voorzitter António Campinos tijdens de uitreikingsceremonie in Wenen. "Breur's verhaal laat ook zien hoe het mkb zijn voordeel kan doen met het beschermen van intellectuele eigendomsrechten. Hij patenteerde zijn uitvinding al in een vroeg stadium en dat verleende hem en zijn eenmansbedrijf de noodzakelijke geloofwaardigheid bij investeerders om van zijn innovatie een bedrijf te maken". {met dank aan de Scheepvaartkrant]

 • zo
  06
  okt
  2019
  9-16 uurNederland

  Op 6 oktober 2019 organiseert onze club voor de zesde keer de DelftsBlauwRit!

  Er wordt vanaf 09.00 u weer gestart vanaf Herberg Vlietzicht, gelegen aan de Vliet tussen Delft en Rijswijk (ZH). Na ontvangst met koffie en gebak is er een korte briefing, gevolgd door de start. De rit gaat over vele binnenwegen naar een kleine bierbrouwerij in het midden van het land.  Hier wordt geluncht en is er ook zeker nog even tijd om rond te kijken in de brouwerij. Traditiegetrouw eindigt de rit vanaf 16.00 uur op de Markt in Delft. De opbrengst van 2019 wordt aangewend voor een Sinterklaasfeest voor “kinderen van de voedselbank”  in Delft, zodat zij een onbezorgde middag kunnen hebben.

  Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan nu! Ga naar https://www.delftsblauwrit.nl/. Tot 6 oktober!

 • ma
  07
  okt
  2019
  18:00 uurHet Meisjeshuis

   

  Woensdag 21 augustus 2019 bestond het Delftse herenmodebedrijf Kloeg precies 150 jaar. Hoogleraren, ministers, promovendi en burgemeesters behoren tot de clientèle, maar ook jolige studenten en zenuwachtige bruidegoms. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op de verhuur van gelegenheidskleding, en is hofleverancier. Trudy van der Wees schreef een boeiende bedrijfsgeschiedenis en vertelt ons er vanavond alles over. Trudy vestigde zich in 2007 na een lange carrière in de dagbladjournalistiek als freelance tekstschrijver. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een reeks boeken, onder andere over Pierre van Hauwe, de Delftse oorlogsjaren, de Botanische Tuin van de TU Delft en De kookschool van oom Iwan, een combinatie van een biografie en een kookboek.

 • ma
  14
  okt
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond de eerste commissie-avond van het nieuwe Rotaryjaar. Tijd om de koppen bij elkaar te steken en mooie plannen te maken én uit te voeren.

 • ma
  21
  okt
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

   

  Aad van der Harg komt vanavond vertellen over de Voedselbank Delft. De opbrengst van de DelftsBlauwRit 2019 gaat naar een Sinterklaasfeest voor “kinderen van de voedselbank”, extra reden om te luisteren hoe dit mooie initiatief in elkaar steekt.

 • ma
  28
  okt
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Vanavond geeft Erik M zijn werkbericht.

 • ma
  04
  nov
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Heb je een onderwerp voor een vijf-minuten praatje? Vertel het Bram en je komt op de lijst!

 • zo
  10
  nov
  2019
  19:30 uur

  Wie gaat de uitdaging aan? Aanmeldingen zijn open - bij Erik M. Er kunnen max 20 mensen mee. Verzamelen om 19:30 uur, eerste heat 20:06 uur, tweede heat 21:00 uur. Kosten 33,90 p.p.

   

 • ma
  11
  nov
  2019
  17:30 uurOPEN, Vesteplein 10

  Josje Bootsma, de nieuwe gouverneur van district 1600, komt vanavond op bezoek bij de vier Rotaryclubs. Dat wordt een bezoek aan ons allen gezamenlijk! We treffen elkaar in OPEN - passend bij het open karakter van Rotary.

  Programma:

  17:30 – 18.00 uur inloop

  18.00 – 18.15 uur Margot Nicolaes – visie Open 2023

  18.15 – 19.00 uur Gouverneur Josje Bootsma

  19.00 – 20.30 uur Walking Diner

 • ma
  18
  nov
  2019
  18:00Meisjeshuis

  Vanavond geeft Mieke haar levensbericht. Let op: vanavond níet in het Postkantoor maar in het Meisjeshuis.

 • do
  21
  nov
  2019
  Restaurant Van der Valk Blijdorp, Energieweg 2 in Rotterdam

  Onder de titel "lokale initiatieven in de schijnwerpers" kunnen alle Rotaryclubs van ons district vanavond een gooi doen naar een District Grant. Ongeveer tien clubs doen dat, in de vorm van een pitch van maximaal drie minuten. Ook RCDK is present! Ieder serviceproject zal in ieder geval een grant van 500 euro toegekend krijgen. De commissie funding is deze avond aanwezig.

 • do
  21
  nov
  2019
  18:00 uurDSM Delft

  RC Delft Vrijhof nodigt ons en eventuele partners uit voor een speciale avond bij DSM, waar directeur Fedde Sonnema ons zal ontvangen. We eten samen en bezoeken de tentoonstelling over de grondlegger van DSM, Jacques van Marken. Wil je mee? Meld je dan UITERLIJK DONDERDAG 14 november aan bij Niek Meijer, voorzitter van de Fellowshipcommissie van Rotaryclub Delft Vrijhof. Voor mailadres zie de mail van Rob.

  Vanaf 17:30 kunt u zich aanmelden bij de hoofdingang van het DSM-terrein, aan de Beatrixlaan, alwaar u opgewacht en verwelkomd wordt door Fedde, en een bezoekerspasje ontvangt, dat u toegang biedt tot het terrein. Uw auto kunt u parkeren op het terrein, uw fiets kunt u stallen op het terrein.*
  18:00 - 18:30 Ontvangst + borrel in het restaurant van het Beyerinck Centre - Planet B.io. Welkomstwoord door Fedde. De borrel 0.0 wordt aangeboden door DSM.
  18:30 - 19:15 Buffetmaaltijd in het restaurant van het Beyerinck Centre, kosten per deelnemer € 20.
  19:30 - 20:30 Rondleiding langs de dubbelexpositie ‘150 jaar gist - het verhaal van DSM in Delft’ en ‘Klein leven, grote impact - microben bepalen onze wereld’*** in het prachtige, rijksmonumentale Grote Kantoor.
  20:30 - 20:45 Einde van de ontvangst. U kunt het terrein weer verlaten bij de hoofdingang aan de Beatrixlaan, nu hoofdúitgang voor u.
 • zo
  24
  nov
  2019
  12 uur vertrek uit DelftNieuwe Kerk, Amsterdam

  Dit mag je niet missen! De grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Voor iedereen die het leuk vindt, dus ook partners zijn van harte welkom. Aanmelden bij Corrie.

 • ma
  25
  nov
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Onder de veelzeggende titel "Wat banken je niet vertellen!" neemt onze eigen huis-econoom Bram ons vanavond mee in de wereld van de bankiers.

 • ma
  02
  dec
  2019
  18:00 uur't Postkantoor

  Al jaren hebben we als club een account bij KIVA, waarmee we inmiddels duizenden mensen via een microkrediet verder helpen geholpen in hun werk en leven. Onze zusterclub Weston-super-Mare sluit hierbij aan en verhoogt het bedrag dat we samen in de microkredieten stoppen. Vanavond laat Irene zien hoe KIVA werkt, waarna alle clubleden én enkele clubleden van Weston-super-Mare actief aan de slag gaan. De Engelsen zullen via een Skype-verbinding aanwezig zijn.

 • ma
  09
  dec
  2019
  18:00 uurbij Erik vH thuis, Maerten Trompstraat 29 Delft

  LET OP: Niet in het Postkantoor, maar bij Erik vH thuis.

  Arie Machgeels van Ziel, lid van RC Delft, wil graag meer mensen kennis laten maken met het bestaan en het doel van de kindertuinen, en tegelijk interesse wekken voor het helpen vinden van meer vrijwilligers. Hij komt daarom met plezier een praatje houden over de kindertuinen, lokale voedselproductie en de relatie met de bodem. Vanuit zijn werk in de composteringssector (o.a. wormenhotel.nl) is hij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en vindt hij het erg leuk om daarover te vertellen.

 • di
  10
  dec
  2019
  avondcentrum Delft

  Natuurlijk ontbreken de Rotaryclubs van Delft niet op de Lichtjesavond, de gezelligste avond in de stad! Wat we gaan doen en waar de opbrengst naar toe gaat wordt: daar zijn we nu hard mee bezig.

 • zo
  15
  dec
  2019
  14:00 startBurgwal (start en finish) en centrum Delft

  In een iets ander jasje dit jaar, maar met hetzelfde hoofdingrediënt: lopen voor een Goed Doel door het historische centrum van Delft! Alweer voor de derde keer wordt een Santa Run in Delft georganiseerd, door de Rotaryclubs van Delft. Doe mee of kom kijken.

 • ma
  16
  dec
  2019
  18:00 uurHet Meisjeshuis

  Atie Hoekman, programmeur Werk en inkomen bij de gemeente Delft, komt vertellen over de theorie van schaarste, de tweedeling in de maatschappij en armoede in Delft. Zij legt uit welke invloed langdurig in armoede leven heeft en hoe stress door schulden het beoordelingsvermogen van mensen beïnvloedt. Atie zal ook meer vertellen over welke voorzieningen de gemeente Delft kent en welke acties ondernomen worden in het kader van armoedebestrijding.

 • ma
  23
  dec
  2019

  De kerstboom staat, de verlichting doet het gelukkig dit jaar, en de versiering ziet er ook weer prachtig uit! Geen enkele reden dus om het huis uit te gaan. Laat de club maar even de club vanavond... Fijne Kerstdagen!

 • ma
  30
  dec
  2019
  18:00 uurBij Constantijn thuis

  Nog even aftellen... en dan is het 2020! Tijd voor een terugblik op het jaar dat achter ons ligt? Bespiegelingen richting de toekomst? Vanavond komen we samen bij Constantijn voor de traditionele oliebollen en een heerlijk glaasje om te klinken op het nieuwe jaar. Nadere details volgen.