• ma
  05
  feb
  2018
  Postkantoor

  Alleen voor leden: het levensbericht van Edith.

 • ma
  12
  feb
  2018
  Postkantoor

  Sonja doet verslag over de problemen in Rotterdam met kwaetsbare ouders, en de manier waarop hier mee omgegaan wordt.

 • ma
  19
  feb
  2018
  Gantel 23 te Den Hoorn

  Gabrie Steenvoorden geeft een toelichting op wat Werkse! doet. En daarbij zijn we te gast op locatie: Gantel 23, Den Hoorn.

 • ma
  26
  feb
  2018
  Postkantoor

  Chantal de Groot vertelt deze avond over de SamenLoop voor hoop, een wandelestafette voor KWF kankerbestrijding met uitgebreid programma gedurende een heel weekend (9/10 juni 2018).

 • ma
  05
  mrt
  2018
  WestCord Hotel

  Martijn Nitsche is lid van Delft-Vrijhof, en houdt zich al jaren professioneel bezig met de waterproblematiek. Deze avond vertelt hij over Watershops, als onderdeel van het (in Gujarat gevestigde) bedrijf Smart Water Solutions.

 • ma
  19
  mrt
  2018
  Postkantoor

  Maandag 19 maart komt Nicolette Brok vertellen over worst. Zij runt een delicatessezaak in Delft met de veelzeggende naam Of je Worst lust. Hier draait alles om de delicatesseworst. “De handgemaakte, speciaal geprepareerde en volgens oude tradities bereide worsten uit landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Heerlijk gekruid, in meer dan vijftig verschillende smaken”, aldus Nicolette. In samenwerking met bierbrouwerij de Koperen Kat is zelfs een Delftse worst ontwikkeld, verkrijgbaar in drie varianten: d’Alge, Winter en Quadruppel.

 • ma
  26
  mrt
  2018
  Postkantoor

  Frits de Jong (van het Grotius) doet verslag van de acties rond Dandakateri. Na de aardbeving daar is door ons bijgedragen aan de heropbouw van de school. De herbouwde fundering hebben we gezien, maar hoe staat het er nu voor? Frits neemt ons deze avond mee naar Nepal...

 • ma
  02
  apr
  2018

  Vrolijk Pasen allemaal! Er is geen clubbijeenkomst.

 • ma
  09
  apr
  2018
  Postkantoor

  Deze avond eten we niet in de Postkamer zoals gebruikelijk, maar in het restaurant. Er is daarom geen speciaal programma. Des te meer tijd om bij te praten.

   

 • ma
  16
  apr
  2018
  Postkantoor

  Als vervolg op de presentatie van Jeugdformaat op 22-01 komt Sandra Voorneman ons deze avond vertellen over Pleegzorg Delft en Westland.

 • ma
  23
  apr
  2018
  WestCord Hotel, zaal Rome

  Nederlandse Rotaryclubs zijn lid van Rotary International (RI) en op grond van het huishoudelijk reglement van RI verplicht de door RI opgestelde Standard Club Constitution (SCC), laatstelijk gewijzigd in 2016, te hanteren. 

  De statuten van RC Delft Koningsveld zijn in 2011 opgesteld en wijkt op een aantal belangrijke punten af van de verplichte statuten. Zo ontbreekt een omschrijving van de missie in de "eigen" statuten en wordt het bestuur gevormd door de voorzitter, de vorige voorzitter, de inkomend voorzitter en één of meer vice-voorzitters. Volgens de verplichte statuten zijn de bestuursleden van de club in elk geval de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, de vorige voorzitter, een inkomend voorzitter en een of meer vice-voorzitters. Verder worden in de ''eigen'' statuten nog andere termen gebruikt die waarschijnlijk na 2011 in de verplichte statuten zijn gewijzigd. 

  Het bestuur stelt voor de statuten in overeenstemming te brengen met de verplichte statuten van RI. Dit mede ook gezien mogelijke (bestuurs-)aansprakelijkheidskwesties. In zo'n situatie zou RI zwaar kunnen laten wegen dat de bestuurssamenstelling afwijkt van de verplichte. 

  Op de clubavond van 23 april as. wil het bestuur de statutenwijziging in stemming brengen. Het besluit kan worden genomen met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Via de mail ontving iedereen de voorgestelde statutenwijziging.

  De rest van de avond kunnen de commissie gebruiken om te overleggen.

   

 • ma
  30
  apr
  2018
  Postkantoor

  Irene vertelt vanavond over het onderzoek dat zij deed als voorbereiding van de tentoonstelling How we ditched the Dutch, die nu in het Maritiem Museum te zien is. Onderzoek in Nederlandse en Engelse archieven... en er komt zelfs een Delftenaar om de hoek kijken!

  How we ditched the Dutch - de kaping van de laatste VOC-vloot

 • ma
  07
  mei
  2018
  Postkantoor

  dr. ir. Machteld de Kroon van TNO komt vertellen over circulaire economie.

 • ma
  14
  mei
  2018
  Postkantoor

  Onze commissie Clubzaken en Vocational organiseert naar aanleiding van de presentatie van 7 mei een discussieavond over circulaire economie!

   

 • ma
  21
  mei
  2018

  In verband met Tweede Pinksterdag is er vandaag geen clubbijeenkomst.

 • ma
  28
  mei
  2018
  Postkantoor

  Vanavond vertelt Helene ons alles over het levenstestament.

 • ma
  04
  jun
  2018
  18:00Postkantoor

  Enkele maanden geleden vertelde Glenn Weisz ons alles over het project CanIdream, waarin jongeren in de Buitenhof die dat nodig worden geholpen. Onze club ondersteunde het positieve initiatief met een financiële bijdrage. Vanavond vertelt Glenn hoe het geld is ingezet en hoe het nu gaat. Alvast een voorproefje? Ga naar http://www.canidream.nl/

 • za
  09
  jun
  2018
  zo
  10
  jun
  2018
  14:00TU-terrein

  Leden van Rotary Delft-Koningsveld, Delft-Vermeer én Delft lopen mee met de manifestatie Samenloop voor Hoop. Het gezamenlijke Rotary-team loopt 24 uur voor de strijd tegen kanker. Wil je meedoen maar heb je je nog niet opgegeven? Doe dan snel! Contactpersoon is Louise Rahardjo van Vermeer. Ook als je niet een of enkele uurtjes mee kan lopen, is het de moeite waard om te komen. Er zijn allerhande activiteiten. Kijk op https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/zuid-holland/delft/ voor meer informatie.

   

 • ma
  11
  jun
  2018
  18:00Postkantoor

  Op de Gasthuisplaats is ruim 700 jaar enige vorm van ziekenhuiszorg geweest, daarin een van de weinige plekken in Nederland. Al verschillende malen zijn er in de afgelopen decennia plannen geweest voor de herinrichting van dit kale gebied, die geen van alle zijn gerealiseerd. Op dit moment wordt onder coördinatie van Wytze Patijn, voormalig stadsbouwmeester van de Gemeente Delft, gewerkt aan een nieuw plan voor de herinrichting van deze historische plaats in de binnenstad van Delft.

  Stadsarcheoloog Steven Jongma vertelt ons vanavond over de archeologische onderzoeken die in de afgelopen decennia op de Gasthuisplaats zijn gedaan. Hij zal daarbij ingaan op de bijzondere historische vondsten van de Gasthuisplaats. Ilse Rijneveld, adviseur monumenten bij de Gemeente Delft, gaat in op de culturele waarde van deze plaats, aan de hand van de historische gebouwen op en aan de Gasthuisplaats.

   Gravure van het Nieuwe Gasthuis uit circa 1680

 • ma
  18
  jun
  2018
  Postkantoor

  Deze laatste commissie-avond van de Rotaryjaar gaan we vertellen wat er loopt, waar je nog hulp van andere commissies kunt gebruiken, en wat je als commissie nog in petto hebt. Zodat de nieuwe commissies zonder problemen het stuur kunnen overnemen.

 • ma
  25
  jun
  2018
  Postkantoor

  Maarten van de Weijer, oud-clublid, komt vertellen over de wijn- en olijfgaard die hij en Ank in Portugal hebben opgezet. De eerste oogst is inmiddels verwerkt!

 • za
  30
  jun
  2018
  Bagijnhof Delft

  Geen Stippeldag dit jaar, maar een afsluitende Stippel BBQ op het Bagijnhof.

 • ma
  02
  jul
  2018
  18:00Postkantoor

  Weer een Rotaryjaar voorbij! Irene blikt terug op het afgelopen jaar en de mooie resultaten. Daarna geeft het stokje spreekwoordelijk over aan Lieuwe, onze nieuwe voorzitter. Hij zal ons zijn jaarplan presenteren en bekend maken hoe de commissie-indeling voor het nieuwe jaar is geworden.

 • wo
  11
  jul
  2018
  18:00

  De aftrap van het gezamenlijk zomerprogramma van de vier Delftse Rotaryclubs: de literaire wandeling van RC Delft-Vermeer. Het thema dit jaar is 'moord'.

 • ma
  16
  jul
  2018

  Vanwege het zomerprogramma is er op 16 juli GEEN reguliere bijeenkomst van de club.

 • ma
  23
  jul
  2018
  18:00Postkantoor
 • ma
  30
  jul
  2018

  Vanwege het zomerprogramma is er maandag 30 juli GEEN reguliere clubbijeenkomst.

 • di
  31
  jul
  2018
  18:00volgt

  In het kader van het gezamenlijk zomerprogramma nodigt RC Delft-Vrijhof alle Delftse Rotaryclubs uit op deze avond. Het programma, de tijd en de locatie volgen z.s.m.

 • ma
  06
  aug
  2018
  18:00't Postkantoor

  In verband met de geringe opkomst tijdens de zomer, vanavond vijf-minutenpraatjes. Heb je een leuk onderwerp waar je over wilt vertellen? Laat het Rob weten. Hij zal proberen of we vanavond buiten op het terras kunnen eten met dit prachtige weer.

   

 • ma
  13
  aug
  2018
  17:15Dream Hall, Stevinweg 6

  In het kader van het zomerprogramma 2018 van de Delftse Rotaryclubs organiseert Delft-Koningsveld op 13 augustus een bezoek aan de Dream Hall van de TU Delft, alwaar een rondleiding wordt verzorgd.

  De TU Delft heeft een traditie van succesvolle studententeams in verscheidene internationale competities. Het meest bekende team is het Nuon Solar team. De overwinningen van de teams dragen bij aan een positief imago van de universiteit. Thuisbasis van de zogeheten ‘dreamteams’ is de DREAM Hall, hier werken de teams aan hun projecten. Het Universiteitsfonds Delft draagt bij aan de uitbreiding van specifieke onderwijs- en productiebehoeften van de Dreamteams, zodat zij kunnen excelleren.

  Na afloop van de rondleiding, om ongeveer 18:30-18:45 uur, gebruiken we de maaltijd in het Sportcafé TU Delft, Mekelweg 10, waar we als het even kan wandelend naar toe gaan. Naar schatting zal de avond rond 20:00 à 20.30 uur eindigen.

  Kosten:

  € 20,- per persoon voor de rondleiding en eenvoudige maaltijd, exclusief drankjes. Uiteraard zijn partners ook welkom. Graag het bedrag overmaken op rek nr. NL78RABO 0146819888 voorafgaand aan het bezoek, t.a.v. Rotary Delft-Koningsveld.

  Wil je alleen de rondleiding bijwonen, dan bedragen de kosten € 5,- per persoon.

  Aanmelden:

  Opgeven graag via mail (RenM-Schipholt@planet.nl) voor 9 augustus a.s. en aangeven of je alleen de rondleiding bij wilt wonen of ook van de gemeenschappelijke maaltijd gebruik wenst te maken.

  En wil je daarbij tevens aangeven of er dieetwensen zijn?

 • ma
  20
  aug
  2018
  18:00't Postkantoor

  Paul gaf een interessante presentatie over het project dat hij voor Rijkswaterstaat doet. We weten nu ook meteen wiens huis overstroomt in het geval dat de dijken doorbreken... Nieuwsgierig? Kijk dan eens op overstroomik.nl of voor de waterinfo van Rijkswaterstaat op waterinfo.rws.nl

 • ma
  27
  aug
  2018
  18:00't Postkantoor

  Op korte termijn bezoekt onze zusterclub uit Weston-super-Mare onze club. Het staat natuurlijk al in ieders agenda, maar voor de zekerheid: ze komen van vrijdag 19 oktober t/m zondag 21 oktober. We gaan een leuk programma samenstellen, en deze avond gaan we gezamenlijk brainstormen over de mogelijkheden. Denk er alvast over na! Het programma ligt in handen van de commissie externe relaties olv Sape, maar alle input is uiteraard van harte welkom.

 • ma
  17
  sep
  2018
  18:00't Postkantoor

  Marja van Leeuwen (RC Delft) en Bert Ettekoven (RC Delft Vermeer) komen vertellen over Iran. Naar aanleiding van de reis die ze samen door dit intrigerende land maakten geven ze een beschouwing over het land vroeger en nu, de verschillen van heden met verleden.

 • ma
  24
  sep
  2018
  18:00't Postkantoor

  Onder voorbehoud staat vandaag de eerste Huishoudelijke Vergadering van het (Rotary)jaar op het programma. Nadere details en agenda volgen.

 • zo
  30
  sep
  2018
  09:00Zuid-Holland

  Het eerste lustrum van onze eigen Delfts Blauw Rit wordt in 2018 gereden. Dit jaar rijden we dus voor de vijfde maal deze tocht! De eerste auto start om 09.00 uur vanaf een locatie in de nabije omgeving van Delft. In de morgen brengt de route ons richting Haarlem waar rond de middag een lunch op u wacht. Natuurlijk is traditiegetrouw de finish ook dit jaar weer aan het einde van de middag op de Markt in Delft.

  Het grootste deel van de opbrengst wordt gebruikt voor een kindvriendelijke aankleding van de behandelkamers op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zieke kinderen (vaak met kanker) kunnen zo in een veel leukere omgeving verblijven en hebben daardoor ook minder angst. En dát komt hun genezingsproces natuurlijk ten goede!

  Vanaf nu kan je je weer inschrijven voor deze schitterende rit. Het inschrijfgeld bedraagt per auto met twee inzittenden € 120,-. Voor een extra inzittende betaal je € 20,- per persoon. Bedragen zijn inclusief lunch en een consumptie bij start en finish, exclusief eventuele pontgelden. Inschrijven doe je via de website.

  Inmiddels hebben al meerderen van de club zich ingeschreven... wie volgt?!

 • ma
  01
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Vanavond vertelt Harm Borgers over duurzaamheid en het recht. Harm is lid van Rotaryclub Vlaardingen.

 • ma
  08
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Jeroen Mennink vertelt vandaag over energietransitie in Delft, een mooi onderwerp binnen het thema van dit jaar - duurzaamheid.

 • ma
  15
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Tijd om de koppen bij elkaar te steken en de commissie-activiteiten door te nemen.

 • vr
  19
  okt
  2018
  zo
  21
  okt
  2018
  hele dagvele locaties

  Onze Engelse zusterclub uit Weston-super-Mare komt op bezoek! Er wordt nu nagedacht over het programma dat we hen deze drie data gaan bieden. Zet de data meteen in je agenda! Niet alleen om zoveel mogelijk activiteiten en bezoeken mee te doen, maar misschien ook leuk om host te zijn voor een bezoek van enkele van hen? Commissie Externe relaties (voorzitter Sape) trekt de kar, en Erik M en Irene denken en doen mee. Het wordt vast weer een heel geslaagd bezoek!

   bezoek van RCDK aan Weston, mei 2017

 • ma
  22
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

   

  We hadden het recent bij de Huishoudelijke Vergadering over de DVA, waar we al jarenlang (samen met de andere Rotaryclubs in Delft) geld voor inzamelen. Onder andere bij de Santa Run. Hoe gaat het nu met de DVA? Thomas van Ringen komt ons er over vertellen.

   

 • ma
  29
  okt
  2018
  18:00't Postkantoor

  Vandaag bezoekt Sjerp van der Vaart, de Gouverneur van dit jaar, onze club. Wat zou zijn thema zijn? Alvast meer weten? Zie https://www.rotary.nl/d1600/nieuws/bio-sjerp-voor-dg-1600.pdf

 • ma
  05
  nov
  2018
  18:00Het Meisjeshuis

  Vanavond verzorgt de commissie Fellowship de avond. We zullen het hebben over avondjes van zes en andere mooie plannen.

 • ma
  12
  nov
  2018
  18:00't Postkantoor

  Project “Justdiggit” is het onderwerp van de avond en de spreker is Eddy Moors. We kennen hem als directeur van IHE in Delft; hij is bij Justdiggit betrokken als lid van de Raad van Toezicht. Justdiggit ontwikkelt op grote schaal landschapsherstelprojecten door middel van regenwaterinfiltratie, natuurlijke herbebossing, duurzame landbouw en een duidelijk socio-economisch belang voor de lokale gemeenschappen om op lange termijn de projecten in stand te houden.

   

 • ma
  19
  nov
  2018
  18:00't Postkantoor

  Wilma van Giersbergen schreef recent een nieuw boek onder de titel: Op zoek naar werk. De productieve kunstenaarsfamilies Hauck - Bakker - Van de Laar in Rotterdam 1770 -1920, waar ze ons vanavond alles over komt vertellen. Wilma is een vertrouwd gezicht, daar ze jarenlang lid was van onze club.

    

 • ma
  26
  nov
  2018
  18:00't Postkantoor

  Vanavond komt Berend Jan Kleute vertellen. Zijn verhaal gaat over "Bluerise crowdfunding: investeer in een energiedoorbraak!". Op de website van Bluerise lezen we: "Our mission is to bring the cost of OTEC down to a competitive level and to provide a vast, baseload source of renewable energy to our customers." Nieuwsgierig geworden? Kijk alvast op http://www.bluerise.nl/

 • ma
  03
  dec
  2018
  18:00't Postkantoor

  Al jaren dragen wij via KIVA bij aan persoonlijke, kleinschalige projecten wereldwijd. Corrie is hierbij de grote aanjager. Vanavond vertelt ze over de voortgang, en wie weet heeft ze ook wel een vraag of twee voor de club.

   

 • ma
  10
  dec
  2018
  18:00Het Meisjeshuis

  Na een voorbereidende avond op 5 november dragen we allen bij aan de avondjes van zes, die gehouden worden bij de clubleden. Wat hebben de avondjes opgeleverd? Vanavond hoor je het.

 • di
  11
  dec
  2018
  18:00centrum Delft

  Nadere informatie volgt, maar natuurlijk zijn we als Rotaryclub weer present op de meest sprankelende avond van Delft!

   

 • zo
  16
  dec
  2018
  13:00centrum Delft

  De Rotary Santa Run; een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman/kerstvrouw, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo is de Rotary Santa Run in 2017 in 52 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 400.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. Wij organiseren het in Delft. Dit jaar op zondag 16 december 2018. En natuurlijk doet RC Delft Koningsveld enthousiast mee! Schrijf je in als loper, zet je in als vrijwilliger (er zijn vele handen nodig) of kom aanmoedigen langs de lijn. Het is een fantastisch evenement dat je niet wilt missen. Voor inschrijven en meer info: https://delft.rotarysantarun.nl/

   

 • ma
  17
  dec
  2018
  18:00't Postkantoor

  Boudewijn Wisse, de spreker van vanavond, weet het zeker: over een paar jaar is een exoskelet een doodnormaal stuk gereedschap. “Als je veel moet tillen, dan trek je er een aan. Net als dat je een boormachine pakt als je moet boren.” Wisses bedrijf Laevo (spreek uit: lee-vo) maakt een mechanische hulp die bij het tillen je rug ontlast. Dat komt vooral van pas bij werk waar je vaak voorovergebogen staat. De eerste pilots in de (zware) industrie waren eind 2017 en in de toekomst ziet het bedrijf kansen in de land- en tuinbouwsector en de zorg.

   het exoskelet in de praktijk

   

   

 • ma
  24
  dec
  2018

  Als 'ie nog niet staat: zet een kerstboom neer, versier het zo mooi als maar kan, pak de laatste cadeautjes in... Kortom: vanavond geen clubbijeenkomst en volop tijd om de Kerstdagen voor te bereiden. Fijne avond allemaal en geniet van de feestdagen!

   

 • ma
  31
  dec
  2018
  11:30Cederlaan 15 Rijswijk

  Geen avondbijeenkomst vandaag. Maar Constantijn en Petra zorgen traditiegetrouw voor overheerlijke oliebollen, bij hen thuis! Wij zijn - met partner en kinderen - van harte uitgenodigd vanaf halftwaalf, zodat we om 12 uur (in de middag) gezamenlijk een toost kunnen uitbrengen op het nieuwe jaar.